Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ETHERNET...

Vizitator florin_o

Postări Recomandate

Vizitator florin_o

Salut !Lucrez la o aplicatie cu uC care comunica pe ethernet( server TCP-IP ).Toate sunt bune si frumoase in interiorul retelei insa m-am blocat cand am incercat sa accesez aplicatia din exteriorul retelei.Nu stiu cum trebuie sa procedez...Va sunt recunoscator pentru orice sfat.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

2

• bogdanm

1

• sifor

1

Top autori în acest subiect

Vizitator byteworks

Aplicatia ta trebuie sa stie sa ruteze catre gateway, iar daca aplicatia este server atunci gateway-ul trebuie instruit sa faca forwarding catre IP/port-urile aplicatiei tale.

Link spre comentariu

Daca aplicatia ta are stiva TCP/IP corect implementata trebuie sa mearga si in exteriorul retelei ! Ca de aia a fost inventat protocolul TCP/IP ! Eu am facut o aplicatie cu microrcontroler care avea implementata stiva TCP/IP si mergea de oriunde de pe internet !Probabil ca nu ai dat adresa routabila la device-ul tau sau exista restrictii de tip firewall la iesirea din retea catre internet ! Poate trebuie facut port forwarding in router ! Don Mario

Link spre comentariu
Vizitator florin_o

Multam! Mai am o intrebare...In caz ca nu imi gasesc provider-ul de internet( ceea ce este foarte probabil avand in vedere ca abia a trecut ziua in care trebuia sa ia banii :) ) nu ar merge daca asi folosi un port dedicat ( de ex 80 ) ?

Link spre comentariu

Multam! Mai am o intrebare...In caz ca nu imi gasesc provider-ul de internet( ceea ce este foarte probabil avand in vedere ca abia a trecut ziua in care trebuia sa ia banii :) ) nu ar merge daca asi folosi un port dedicat ( de ex 80 ) ?

Nu. Toata treaba trebuie configurata pe router.
Link spre comentariu
Vizitator TES

Ai internet sau nu, daca da cumpara un router ieftin configurezi la internetul tau si dai si internet pt "device"-ul tau, presupunand ca ai ip real sau ISP-ul tau permite conectarea inversa (DNAT).Daca nu atunci poti sa ceri cateva porturi.Eu de exemplu am cerut pt "device"-ul meu numai ping adica poate sa dea ping orunde altceva nimic. (ex da ping la google.com si daca soseste reply atunci se aprine un led :) )
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator andries_andreea

In cautare de informatii-documentatie despre reteaua ETHERNET am dat peste acet topic.Va rog daca aveti doc (de preferat in lb romana, e pt pr de diploma si nu mai am timp de tradus) sa-mi dati.Multumesc mult.Astept raspuns.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări