Vizitator florin_o Postat Mai 27, 2005 Partajează Postat Mai 27, 2005 Salut !Lucrez la o aplicatie cu uC care comunica pe ethernet( server TCP-IP ).Toate sunt bune si frumoase in interiorul retelei insa m-am blocat cand am incercat sa accesez aplicatia din exteriorul retelei.Nu stiu cum trebuie sa procedez...Va sunt recunoscator pentru orice sfat.Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator byteworks Postat Mai 27, 2005 Partajează Postat Mai 27, 2005 Aplicatia ta trebuie sa stie sa ruteze catre gateway, iar daca aplicatia este server atunci gateway-ul trebuie instruit sa faca forwarding catre IP/port-urile aplicatiei tale. Link spre comentariu
sifor Postat Mai 27, 2005 Partajează Postat Mai 27, 2005 Daca aplicatia ta are stiva TCP/IP corect implementata trebuie sa mearga si in exteriorul retelei ! Ca de aia a fost inventat protocolul TCP/IP ! Eu am facut o aplicatie cu microrcontroler care avea implementata stiva TCP/IP si mergea de oriunde de pe internet !Probabil ca nu ai dat adresa routabila la device-ul tau sau exista restrictii de tip firewall la iesirea din retea catre internet ! Poate trebuie facut port forwarding in router ! Don Mario Link spre comentariu
Vizitator florin_o Postat Mai 27, 2005 Partajează Postat Mai 27, 2005 Multam! Mai am o intrebare...In caz ca nu imi gasesc provider-ul de internet( ceea ce este foarte probabil avand in vedere ca abia a trecut ziua in care trebuia sa ia banii ) nu ar merge daca asi folosi un port dedicat ( de ex 80 ) ? Link spre comentariu
bogdanm Postat Mai 27, 2005 Partajează Postat Mai 27, 2005 Multam! Mai am o intrebare...In caz ca nu imi gasesc provider-ul de internet( ceea ce este foarte probabil avand in vedere ca abia a trecut ziua in care trebuia sa ia banii ) nu ar merge daca asi folosi un port dedicat ( de ex 80 ) ?Nu. Toata treaba trebuie configurata pe router. Link spre comentariu
Vizitator TES Postat Mai 29, 2005 Partajează Postat Mai 29, 2005 Multam! Mai am o intrebare...In caz ca nu imi gasesc provider-ul de internet( ceea ce este foarte probabil avand in vedere ca abia a trecut ziua in care trebuia sa ia banii ) nu ar merge daca asi folosi un port dedicat ( de ex 80 ) ?Ai internet sau nu, daca da cumpara un router ieftin configurezi la internetul tau si dai si internet pt "device"-ul tau, presupunand ca ai ip real sau ISP-ul tau permite conectarea inversa (DNAT).Daca nu atunci poti sa ceri cateva porturi.Eu de exemplu am cerut pt "device"-ul meu numai ping adica poate sa dea ping orunde altceva nimic. (ex da ping la google.com si daca soseste reply atunci se aprine un led ) Link spre comentariu
Vizitator florin_o Postat Mai 30, 2005 Partajează Postat Mai 30, 2005 Multam pt sfaturi , am rezolvat , e ok acum... Link spre comentariu
Vizitator andries_andreea Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 In cautare de informatii-documentatie despre reteaua ETHERNET am dat peste acet topic.Va rog daca aveti doc (de preferat in lb romana, e pt pr de diploma si nu mai am timp de tradus) sa-mi dati.Multumesc mult.Astept raspuns. Link spre comentariu
Vizitator andries_andreea Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 K, ai si tu dreptate.Dar in momentul de fata chiar nu mai am ce face Link spre comentariu
Vizitator andries_andreea Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 K, ai si tu dreptate.Dar in momentul de fata chiar nu mai am ce face Link spre comentariu
one Postat Iunie 11, 2006 Partajează Postat Iunie 11, 2006 http://www.epanorama.net/links/tele_lan.html#ethernet Uite ca am si ceva in romana. As mai avea o gramada de documentatie pe calculator, dar in engleza... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum