Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce este viteza de crestere a semnalului?

Vizitator [alphamale]

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EmyRulz

2

• Sharky

1

• danzup

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Viteza de crestere a unui semnal este derivata sa in raport cu timpul(ca orice viteza de altfel). E nu poate fi modificata la un semnal existent(pentru ca ar devenit alt semnal).Acum, daca te referi la viteza de crestere(slew-rate) a unui amplificator, asta e cu totul altceva, si se refera la cat de repede poate raspunde in conditii de semnal mare. Parametrul asta in general nu prea e o problema la amplificatoarele moderne si nu influenteza basul deoarece acesta este lent, dar cu toate acestea, daca aceasta viteza e prea mica(putin probabil) se poate modifica spectrul armonic al notei.Slew-rateul se poate modifica, mai ales la schemele clasice de amplificatoare cu diferential pe intrare destul de usor, se face asta pirn marirea curentului prin etajul diferential si degenerarea sa(petnru a pastra GBP).

Link spre comentariu

Sunetul dat de toba mare e o sinusoid? descresc?toare exponen?ial, nu e dreptunghi. Plus c? viteza de cre?tere influen?eaz? mai mult înaltele. Te las s?-?i dai singur seama de ce.

Link spre comentariu

Sunetul dat de toba mare e o sinusoid? descresc?toare exponen?ial, nu e dreptunghi. Plus c? viteza de cre?tere influen?eaz? mai mult înaltele. Te las s?-?i dai singur seama de ce.

Corect !Uneori e compunerea a mai multe sinusoide si semnalul arata chiar ciudat ........ depinde de instrument foarte mult !In alta ordine de idei are dreptate Emy !Am mai avut acum un an discutii depre degenerare si curenti mari sau mici in amplificatoare diferentiale de le intrare si slew rate la un amplificator!Daca ar fi cautat un pic in elforum ......ar fi vazut ca slew rate-ul este intotdeauna un motiv de discutie si existe 2 scoli in proiectarea amplificatoarelor :1. cei care nu dau importanta prea mare slew rate considerand ca altii sunt cei mai importanti parametri2. si cei care considera acest parametru drept cel mai important parametru al unui amplificator si ca atare urmaresc maximizarea acestui parametruSincer , eu tind sa ma inscriu in scoala de proiectare nr.1 considerand ca cei de la nr.2 exagereaza ( parerea mea ) !
Link spre comentariu

O lovitura de toba arata ciudat, nici ca o sinusoida descrescatoare exponential si in niciun caz ca un dreptunghi. Ea rezulta in urma compunerii mai multor oscilatii. Si eu tind sa ii dau dreptate lui danzup, urmarirea maximizarii slew-rateului este o exagerare, trebuie sa fie doar suficient. Pentru amplificatoare hi-fi de 100W de exemplu e suficient sa fie mai mare de 30 V/us(asta nu e o valoare minima si aici e o marja mare lasata). Daca puterea e mai mare e nevoie de slew-rate ceva mai mare, oricum nu e asa de greu sa se faca un amplificator care sa aiba 80-100 V/us caz in care problema deja e superflua.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări