Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INTREBARE

gedd

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gedd

3

• Mircea Bartic

1

• Haralambie

1

• Sharky

1

Da ce iti trebuie sub 20 hz ???Si cred ca ti-ar mai trebui si niste difuzoare de diamentru mare si fs mic sub 25 hz sau chiar mai jos ... plus niste egalizatoare ca sa ii mai dea un gain considerabil la frecvente subsonice

Link spre comentariu

frecvente de 20Hz le poti obtine cu orice(chinezarii, casti, etc)...problema e sa obtii presiuni destul de mari.Avand in vedere ca intensitatea sonora e proportionala cu volumul pus in miscare de dif si cu patratul frecventei poti sa iti dai seama ca pt a cobora de la 40Hz (frecventa la care majoritatea difurilor se lasa de meserie, cursa membranei atingand limita maxima) ai nevoie sa misti de 2 ori mai mult aer, deci cursa de 2 ori mai mare.Difuzoare mai mici de 15" sunt eliminate din start, ele neputand sa puna destul aer in miscare numai daca au curse de peste 1cm(intr-o parte).Iti dai seama ca orice dif care se preteaza la asa ceva este scump.Ca si rezultat vei avea un subwoofer care va scutura casa pe la 20Hz dar ineficient(nu cred ca vei dori ceva imens) si va fi usor intrecut de un subwoofer(ma refer la unul bazat) care nu coboara decat pana in 30-40Hzsi care va reproduce mai puternic basul din muzica.Alta varianta ar fi sa iti construiesti o goarna, dar asta ar avea niste dimensiuni colosale. :shock:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări