firefly Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 bine v-am gasit, acest topic tine si ca de prezentare pentru mine pe de o parte, nu sunt electronist, o practic doar ca si hobby, avand foarte foarte putine cunostinte in cauza; momentan schema pe care a-s dori-o sa o realizez am gasit-o pe un site rusesc si necunoscand rusa, n-am reusit sa-l citesc cum trebuie. sper ca am deschis topicul la subforumul potrivit; daca nu, cer scuze moderatorilor pentru inceputul cu stanga din partea mea. deci ceea ce ma intereseaza este sub ce denumire (cod) gasesc aceasta componenta (care cred eu ca este un microcontroller) ??? ?????????? ?157??2, asta in ideea ca stiti careva rusa mai bine decat "google translate-ul", sau cunoasteti componenta in cauza. Link spre comentariu
francezu Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Este un amplificator operational dublu.Uite aici : viewtopic.php?f=16&t=21346&start=45 Link spre comentariu
firefly Postat August 19, 2009 Autor Partajează Postat August 19, 2009 multumesc raspunsului rapid si atunci vin cu urmatoarea intrebare LM301 poate fi intalnit in capsula DIL14 ,DIL8, metalica (SFC2201A ) ,SMD.k157??2 pinout: (din pacate nu s-a atasat si poza cu picioarele op.amp-ului ca sa vorbim la obiect)am vazut ca s-a mentionat cum ca acest amplificator operational este identic functional cu LM301, toate bune pina aici dar sa inteleg ca in loc de 1 buc k157??2 acum voi folosi 2 buc LM 301? cu cate un picior neconectat?scuzati ca n-am continuat acel topic, dar m-i se parea mai poluat cu diferite teme, aici macar raman la obiect pe tema k157??2.multumesc inca odata parerilor.L.E. am editat din cauza prostiilor care le-am debitat mai adineauri, si sper sa nu fi debitat altele noi in continuare Link spre comentariu
francezu Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Atasez aici poza cu pinout-ul pentru K157UD2.Pentru LM301 vezi aici.Va trebui sa folosesti doua buc LM301 pentru a inlocui K157UD2.Pin-ul 5 al fiecarui LM va ramane neconectat,in rest e usor sa-ti dai seama cum se conecteaza. Link spre comentariu
firefly Postat August 19, 2009 Autor Partajează Postat August 19, 2009 din fericire sau nu, sint convins ca sunt si programe mai bune dar nu le cunosc sau nu le stiu folosi, dar eu folosesc Target3001! pentru scheme si PCB, m-i s-a parut usor si la indemnana, chiar daca traseele uneori le mai desenez eu fiindca autorouterul le cam complica inutil...vreau sa spun ca target3001 are o baze de date imensa cu multi furnizori (nu vreau sa-i fac reclama si probabil ca unii il cunoasteti si folositi), si poti cauta chiar dupa codificari de producator a componentelor. aceasta ruseasca nu o regaseam, dar pentru LM301 e foarte simplu, fiindca imi spune si ce picior ce face .....problema era/este doar de intelegere ce cu ce se inlocuieste si cum. dar m-ai ajutat sa il inteleg. si sper sa ma descurc acum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum