Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte de auditie cu difuzoare coaxiale profesionale

Vizitator DJ DNA

Postări Recomandate

Vizitator DJ DNA

Am placerea sa va prezint un mare pasionat de sunet bun .

Este vorba de Robert Ghement din Bucuresti .

Dupa cum cred ca o sa observati a investit ceva bani si munca in sistemul de acasa in conditiile in care majoritatea sculelor sunt facute de el . De mai mult timp va tot bat la cap ca exista in Romania o categorie de oameni fara nici un fel de inhibitie si fara cultul firmei . Acesti oameni judeca totul prin prisma dorintelor si a gusturilor lor . Nimeni nu trebuie sa le spuna ce trebuie sa cumpere pentru ca sunt bine pregatiti si au discernamant .

Robert este un bun exemplu despre cum iti poti face scule de exceptie cu bani putini .

Incintele sunt realizate in proportie de 90% in conditii de home - atelier , se pot acorda usor ( mare chestie ) si au iesit la un pret de cost ce nu trece de 400 Euro / perechea ( comform aprecierilor mele ) . Difuzoarele au costat 270 Euro / perechea si au fost furnizate de firma mea . Doua monoblocuri facute de un adevarat guru al miscarii audiofile ( Erno Borbely ) alimenteaza cele doua boxe mari de circa 280 l .

Preamplificatoarele cu lampi ( dinainte de razboi ) sunt ceva de exceptie .

Sper ca Robert sa vrea si sa aiba timp sa dea relatii ( este un tip amabil si foarte deschis )

Imagini si mai multe date despre Robert la :

http://www.difuzoare.ro/forum/viewtopic ... 80ef81#112

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guest1

5

• titro

3

Sunt curios cum suna tipul acesta de difuzoare.

In curand am sa va arat si boxele mele cu difuri de la DJ DNA.

Incintele sunt gata, mai am de manufacturat filtrele. :d

Proiectul este acesta:

Posted Image

DJ DNA,

Am eu senzatia ca ai inceput sa "iubesti" audiofilii si sculele lor pe tuburi ???

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Vad ca Robert chiar sa pus serios pe treaba :P Cand a zis ca vrea sa foloseasca coaxiale Selenium pentru auditii hi-end eu am crezut ca este cam excentric dar vad ca nu-i chiar asa :wink: Sunt tare curios cum se aud acest tip de boxe, daca as sta mai aproape as trage o vizita sa le ascult :roll:

Link spre comentariu
Vizitator mart

Sunt curios cum suna tipul acesta de difuzoare.In curand am sa va arat si boxele mele cu difuri de la DJ DNA.Incintele sunt gata, mai am de manufacturat filtrele. :d

m`ai facut curios da`mi si mie date de realizare a bobinelor shi ce reprezinta :?: polyswich cum este actionat el.Sa nu uit gred ca firele din poza sunt numai asa de proba ca par prea subtiri la puterea pe care o folosesti....... :roll:
Link spre comentariu

Sa nu uit gred ca firele din poza sunt numai asa de proba ca par prea subtiri la puterea pe care o folosesti....... :roll:

Si ar fi indicat sa schimbi si conectoarele. Pune speakon sau macar canonuri pt ca astea din urma au contact de tip tulipa, care functioneaza pe principiul "dansa intr-insa" des intalnit si utilizat in natura si astfel se obtine o rezistenta de contact foarte mica. Eu zic ca daca tot ai bagat bani in difuzoare, incinte, filtre etc merita sa mai dai 300 k lei pe un set de speakonuri sau 100 k lei pe un set de canonuri. Si cu asta scapi si de riscul sa iti iasa firele din boxe si sa faca scurt pe iesirea amplifului
Link spre comentariu

m`ai facut curios da`mi si mie date de realizare a bobinelor shi ce reprezinta :?: polyswich cum este actionat el.Sa nu uit gred ca firele din poza sunt numai asa de proba ca par prea subtiri la puterea pe care o folosesti....... :roll:

Formule de calculat bobine sunt aici http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=1710Polyswitch-ul acela este cu rol de protectie ptr horn. Eu l-am eliminat ( impreuna cu rezistenta de 22ohm) ptr ca trebuia sa-l iau pe comanda de la Vitacom minim 10 buc si n-am mai avut rabdare.Firele sunt de test.titro,Multumesc de sfat ! Asa am sa fac.Apropo, tot proiectul m-a costat pana in 8 mil. In afara de difuri cele mai scumpe au fost rotitele si manerele, pe care le-am luat de la Pracktiker :x
Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Daca ma intrebai iti dadeam si niste minere de boxe si picioare de cauciuc .Cred ca ar trebui sa maresti rezistenta inseriata cu filtrul de inalte la 4,7 ohm pentru difuzoarele utilizate . Este probabil ca o sa sune inalte cam tare . In orice caz daca pui in locul acelei rezistente un reostat de 10 ohmi cred ca o sa poti face reglajul optim .

Link spre comentariu

titro,Multumesc de sfat ! Asa am sa fac.

Cu placere. Iti mai dau inca doua: -scapa de manerele alea si du-te la un mag specializat sau vorbeste cu DjDna si ia-ti niste manere pt boxe care sunt mai aspectuose si mai practice. Costa in jur de 100k lei / bucata;-scapa neaparat de rotile pt ca o sa "ti-o ia boxa la goana" cand o sa dai mai tare si pune in locul lor picioare de cauciuc. Poti eventual sa lasi doua rotile in spate si sa pui in fata doua picioare de cauciuc si atunci inclini boxa pe spate la 45 de grade si o impingi pe rotile cand vrei sa o transporti.Astfel, daca pui doua picioare de cauciuc in fata, incinta o sa aiba stabilitate.In privinta finisajului vrei sa le lasi asa sau le mochetezi?
Link spre comentariu
Vizitator mart

:P apropo de finisaj daca la mai si mcheteaza are ce cara la ele :wink: eu cred ca cel mai bine ar fi sa la aplici autocolant dar sa fie din ala bun postase vasile pe undeva cum sa`ti aplici singur asa ceva pe boxe iar la sfarsit aratau de ziceai ca`s profi....... 8) .....off topic (m`am inspirat din emisiunea lui Robert Turcescu....."PAREREA MEA")... :twisted:

Link spre comentariu

Daca ma intrebai iti dadeam si niste minere de boxe si picioare de cauciuc .Cred ca ar trebui sa maresti rezistenta inseriata cu filtrul de inalte la 4,7 ohm pentru difuzoarele utilizate . Este probabil ca o sa sune inalte cam tare . In orice caz daca pui in locul acelei rezistente un reostat de 10 ohmi cred ca o sa poti face reglajul optim .

Daca stiam ca ai ... :? :( Polyswitch-ul RXE135 prezinta o rezistenta de min0.12ohm max0.19ohm la o temp de 20C in regim de lucru normal. Datasheet aici http://ps.circuitprotection.com/docs/RXE135.pdfPrin urmare, am considerat ca eliminarea lui nu va afecta filtrul si functionarea hornului. Ideea cu reostatul este buna si o sa incerc o usoara acordare.Per ansablu boxa suna foarte bine. Inaltele sunt clare cu o foarte usoara tenta metalica iar dispersia hornurilor este excelenta. :d Joasele sunt ferme si bine conturate.Boxele sunt umplute cu lana de oaie sub forma de penutze, amplasate exact ca in poza.Fara sa ma laud, aceste boxe bat la popou multe facaturi de pe piatza.Boxele le-am facut ptr cumnatul meu ca sa faca si el un ban pana-l ia in armata. :mrgreen: O sa le foloseasca impreuna cu batranul meu QUAD 405 upgradat cu 8xMJ-uri (~ 130W/8ohm RMS). Am facut si un amplif cu STK4191 2X50W (ala din poza), dar cred ca o sa-l foloseasca ca back-up.titro,Multam !Difuzoarele sunt procurate de la DJ DNAQSL QS12P20-NL PAudio PHT-404
Link spre comentariu

:P apropo de finisaj daca la mai si mcheteaza are ce cara la ele :wink: eu cred ca cel mai bine ar fi sa la aplici autocolant dar sa fie din ala bun postase vasile pe undeva cum sa`ti aplici singur asa ceva pe boxe iar la sfarsit aratau de ziceai ca`s profi....... 8) .....off topic (m`am inspirat din emisiunea lui Robert Turcescu....."PAREREA MEA")... :twisted:

Intr-adevar sunt grele rau. Le mai testez/forjez, dupa care le mochetez. :)

Nu le-am cantarit, dar fiecare boxa are peste 30kg :shock:

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Nu ar fi rau sa bagi macar un bec de 24V si 45w ( maxim 55w ) in locul poliswitch-ului . La valoarea asta va fi sirma pana pe la 150w dupa care va incepe sa atenueze virfurile prea mari .Cind ai putere si randament , de obicei , aghiuta te cam trage de mina sa le dai in goarna boxelor .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări