Vizitator vladtrs Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 Salut, Lucrez cu Eagle CAD diverse proiecte de incepator, am reusit cu succes sa fac cateva pana la capat ( proiectare, corodare, lipire ) cablaje pe o singura parte.Problema e ca deja ating limita la anumite proiecte si pe o singura parte nu mai se pot trece toate traseele. Folosesc ( 90% ) traseele pe care le face automat Eagle-ul, dupa ce pozitionez eu piesele.Problema mea ar fi urmatoarea : daca realizez un cablaj pe 2 fete, cum pot sa lipesc pe partea 'component side' pinii diverselor piese pe cablaj, deoarece, de exemplu, in cazul soclurilor, nu ai loc sa lipesti pinul pe ambele fete, partea de 'component side' fiind complet acoperita de piesa in sine. Acest lucru nu ar fi o problema la piesele de gen rezistente, tranzistori, etc, unde pinul piesei iti permite lipirea pe ambele fete. Cum se face lipirea ( sau proiectarea ? ) la acest gen de placa pe doua fete.Va multumesc , sper ca m-am facut inteles. Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 La treaba asta se folosesc gauri metalizate, ceea ce, in regim de amator, nu prea ai cum sa le obtii. Mai bine proiectezi astfel incat sa nu ai de lipit socluri pe partea cu piese. Link spre comentariu
Craciun Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Salut , viasurile (adica gaurile metalizate de trecere) in regim de amator se pot "construi" astfel. Pui padul si pe partea cu iese si pe cea cu trasee , gauresti si introduci o bucata de terminal sau un fir pe care il lipesti si pe o parte si pe cealalta Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Va trebui sa bauresti cu un burghiu suficient de mare in cazul in care prin acea gaura mai intra si un terminal (de soclu, de ex.) Link spre comentariu
Craciun Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Gaura de trecere dedicata, e folosita doar pentru a trece traseul de pe partea cu piese pe cea cu cablaj si invers si de obicei este plasata in zone libere ale ambelor fete , mai putin sub socluri , evident , la piesele cu terminale se poate folosi chiar terminalul piesei cu rol de conductor de trecere, dar altfel se pun doar paduri chioare pe o parte si alta si procedat cum am zis mai sus, asta doar in regim de amator pentru a usura plantarea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum