Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pickit 2 vs Pickit 3

wangine

Postări Recomandate

Salutare

Daca va ganditi sa va luati un Pickit 3 sfatul meu este sa nu o faceti

Am avut de mult timp un Pickit 2 de fapt de cand au aparut.

Acum am luat 3 sperand mai multe facilitati.

Din contra numai inconveniente

- La fiecare PIC trebuie sa faca down de firmware pentru picul respectiv

- Daca tinta nu e alimentata nu stie sa faca lucrul acesta cum face Pickit 2 automat

- Soft aferent cum are Pickit 2 pentru citirea / scrierea anumitor componente inclusiv I2C nu are

- Nedetectarea automata a picului folosit

- In debug mode 2 intra automat pe cand acesta cere alte configuratii la programul meu

Poate vor face un firmware mai bun in viitor :ras:

Deja ma gandesc daca as putea face intr-un fel sa pot sa folosesc pickitul 3 cu un firmware pentru 2 .

Adica sa-l fac un 2 (rog pe cei cu experienta un sfat )

Nu prea stiu cum ,ca pickit 2 are hex si acesta foloseste un fisier cu extensia JAM.

Daca aveti idei cum as putea face sa folosesc 3-ul ca pe 2 va rog cateva idei.

Acum ca 2 este deja vandut ma gandesc serios la asta .

ufff

Si scarbele de la care l-am comandat chiar am vorbit pe mail si am rugat sa fie incercat daca este compatibil cu softul de la Pickit 2

si au spus ca chiar mai bun da de unde . :bataie

Data viitoare o sa fiu mai atent

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

3

• wangine

3

• yo9hnf

1

• Sica001

1

Top autori în acest subiect

asta e chiar tare, initial am dorit sa imi cumpar si eu 3-ul dar am zis ca la cata programare stiu eu merge si 2-ul.

acum aud ca 3-ul e varza si tare ma bucur ca nu am facut tampenia sa il cumpar

cu siguranta o sa apara un firmware mai bun dar e cam ciudat sa scoti un produs imbunatatit foarte putin estetic

ce ce e aia .jam ???

http://www.perforce.com/jam/jam.html

Link spre comentariu

Ma gandeam eu ca JAM e un limbaj numai ca nu prea stiam de el .In fine bine ca nu ti-ai luat Pickit 2 e o frumusete de programator , 3 ....Sper sa gasesc un soft pentru el s-au sa faca astia un firmware mai bun ca asta lasa de dorit .Si mor nde ciuda ca nu pot citi memoriile Nici macar un HEX daca-l am nu pot sa-l scriu intr-un PIC decat daca fac un proiect si-l compilez.Ar putea fi totusi fentat dar de ce atea fente cand eu l-am platit nu !! :cry:Ma intreb daca as baga hex ul de la pickit 2 in 3 ce s-ar intampla ?Ma rog asta si daca as putea desigur.

Link spre comentariu

Da Cu toate astea am mai comandat si cateva PIC24FJ256GA110/100TQFPsi tare sunt sceptic in reusita cablajului ca nu am decat 0,2 intre piniAcumcaut librarie pentru sprint layout si tipul asta de capsulaIn fisierul JAM erau de fapt ordinea celor 7 hexuri care sunt incarcate in pickit 3Era un fel de bat

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Si eu sunt curios daca a construit cineva o clona de PK3 perfect functionala. Am PK2 OEM dar deja nu mai are suport de multa vreme si nu mai poate programa o serie de microcontrolere mai noi (ex: 24FJ256DA210)

Link spre comentariu

Am eu un PICkit3 si per ansamblu sunt multumit. A fost cumparat la sfarsitul anului trecut, unele lucruri au fost rezolvate, ex : 1. Functioneaza "programmer on the go" - nu l-am testsat, doar am citit. 2. Nu face download de firmware la fiecare microcontroller - face doar cand schimbi familia. 3. Poate alimenta microcontrollerul dar trebuie sa ii specifici asta in mplab - asta am testat 4. Nu detecteaza automat pic-ul folosit dar asta nu e deranjant, cam toti stim, totdeauna ce pic folosim inainte de a pune programatorul pe el. La partea de debug nu l-am folost inca nu stiu ce sa zic. Oricum din cate am citit eu, dupa filmuletul lui Dave (eevblog) au schimbat/reparat o gramada de lucruri la el dar tot nu e cum era pickit2. Marius

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări