wangine Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 Salutare Daca va ganditi sa va luati un Pickit 3 sfatul meu este sa nu o faceti Am avut de mult timp un Pickit 2 de fapt de cand au aparut. Acum am luat 3 sperand mai multe facilitati. Din contra numai inconveniente - La fiecare PIC trebuie sa faca down de firmware pentru picul respectiv - Daca tinta nu e alimentata nu stie sa faca lucrul acesta cum face Pickit 2 automat - Soft aferent cum are Pickit 2 pentru citirea / scrierea anumitor componente inclusiv I2C nu are - Nedetectarea automata a picului folosit - In debug mode 2 intra automat pe cand acesta cere alte configuratii la programul meu Poate vor face un firmware mai bun in viitor Deja ma gandesc daca as putea face intr-un fel sa pot sa folosesc pickitul 3 cu un firmware pentru 2 . Adica sa-l fac un 2 (rog pe cei cu experienta un sfat ) Nu prea stiu cum ,ca pickit 2 are hex si acesta foloseste un fisier cu extensia JAM. Daca aveti idei cum as putea face sa folosesc 3-ul ca pe 2 va rog cateva idei. Acum ca 2 este deja vandut ma gandesc serios la asta . ufff Si scarbele de la care l-am comandat chiar am vorbit pe mail si am rugat sa fie incercat daca este compatibil cu softul de la Pickit 2 si au spus ca chiar mai bun da de unde . Data viitoare o sa fiu mai atent Link spre comentariu
Stefan Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 asta e chiar tare, initial am dorit sa imi cumpar si eu 3-ul dar am zis ca la cata programare stiu eu merge si 2-ul. acum aud ca 3-ul e varza si tare ma bucur ca nu am facut tampenia sa il cumpar cu siguranta o sa apara un firmware mai bun dar e cam ciudat sa scoti un produs imbunatatit foarte putin estetic ce ce e aia .jam ??? http://www.perforce.com/jam/jam.html Link spre comentariu
wangine Postat August 18, 2009 Autor Partajează Postat August 18, 2009 Ma gandeam eu ca JAM e un limbaj numai ca nu prea stiam de el .In fine bine ca nu ti-ai luat Pickit 2 e o frumusete de programator , 3 ....Sper sa gasesc un soft pentru el s-au sa faca astia un firmware mai bun ca asta lasa de dorit .Si mor nde ciuda ca nu pot citi memoriile Nici macar un HEX daca-l am nu pot sa-l scriu intr-un PIC decat daca fac un proiect si-l compilez.Ar putea fi totusi fentat dar de ce atea fente cand eu l-am platit nu !! :cry:Ma intreb daca as baga hex ul de la pickit 2 in 3 ce s-ar intampla ?Ma rog asta si daca as putea desigur. Link spre comentariu
Stefan Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 nu are rost sa te chinui, mai bine astepti ceva de la picticivad ca al tau are PIC24FJ256GB106 iar 2-ul are minunatul 18F2550 Link spre comentariu
wangine Postat August 18, 2009 Autor Partajează Postat August 18, 2009 Da Cu toate astea am mai comandat si cateva PIC24FJ256GA110/100TQFPsi tare sunt sceptic in reusita cablajului ca nu am decat 0,2 intre piniAcumcaut librarie pentru sprint layout si tipul asta de capsulaIn fisierul JAM erau de fapt ordinea celor 7 hexuri care sunt incarcate in pickit 3Era un fel de bat Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Impresii dupa 4 ani exista ? Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Si eu sunt curios daca a construit cineva o clona de PK3 perfect functionala. Am PK2 OEM dar deja nu mai are suport de multa vreme si nu mai poate programa o serie de microcontrolere mai noi (ex: 24FJ256DA210) Link spre comentariu
Sica001 Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Am eu un PICkit3 si per ansamblu sunt multumit. A fost cumparat la sfarsitul anului trecut, unele lucruri au fost rezolvate, ex : 1. Functioneaza "programmer on the go" - nu l-am testsat, doar am citit. 2. Nu face download de firmware la fiecare microcontroller - face doar cand schimbi familia. 3. Poate alimenta microcontrollerul dar trebuie sa ii specifici asta in mplab - asta am testat 4. Nu detecteaza automat pic-ul folosit dar asta nu e deranjant, cam toti stim, totdeauna ce pic folosim inainte de a pune programatorul pe el. La partea de debug nu l-am folost inca nu stiu ce sa zic. Oricum din cate am citit eu, dupa filmuletul lui Dave (eevblog) au schimbat/reparat o gramada de lucruri la el dar tot nu e cum era pickit2. Marius Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum