izua Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 vreau s? lipesc un integrat (ft232rql) în capsul? qfn pe un cablaj proiectat de mine, executat profi (silkscreen, soldermask, toleran?e de 0.2mm) cu scule mai pu?in profi (alcool + colofoniu pe baz? de flux, letcon de 30 de lei ca suflant?, etc). Am v?zut pe youtube metoda în care se prelungesc padurile de sub chip pân? în afar?, unde pot fi lipite cu letconul prin înc?lzire. A încercat cineva?Problema aici va fi lipirea în serie, nu un integrat pe o plac?, deci prefer s? stric cât mai pu?ine. Link spre comentariu
Stefan Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 nu ai stiu de la inceput ce trebuie sa faci? puteai proiecta niste paduri ceva mai lungi si astfel te chinuiai mai putin.mai bine iti cumperi/imprumuti o suflanta si folosesti niste flux, altfel nu vad cum lipesti capsulele alea. Link spre comentariu
izua Postat August 18, 2009 Autor Partajează Postat August 18, 2009 eh, m-am exprimat prost. nu am f?cut nimic momentan, integratul va fi lipt pe un cablaj "care va fi executat profi".acum proiectez pcbul ?i vreau s? bag 232rq c? e mic. 232rl am lipit o groaz?, dar dac? înghesui totul pe lâng? capsula asta qfn ?i lungesc padurile mult, atunci nu mai bine pun 232rl (care e tssop) ?i nu m? mai chinui?problema e cam cât s? lungesc padurile, ft232rq are 5x5, ft232rl are 11x7, cu tot cu craci? mai economisesc spa?iu dac? bag rq + paduri lungi? Link spre comentariu
Stefan Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 am crezut ca ai deja pcb-urile, sau asa a fost exprimarea.deci BM-ul (sau BL ca nu inteleg care e diferenta) e chiar asa mare pentru proiectul tau? nu de alta dar 5x5 pare imens de mic si nu inteleg cum sa lipesti asa ceva cu letconul "suflanta" mai ales capsula QFN Link spre comentariu
izua Postat August 18, 2009 Autor Partajează Postat August 18, 2009 ?tiu, m-am exprimat prost. deci proiectez pcbul ?i vreau capsula qfn în locul capsulei tssop. la 1 metru p?trat de cablaj, 5mm nu sunt mul?i, dar când ai ceva de 3-4 cm^2, atunci se simte enorm.p?i cum s?-l lipesc, îl fixez pe pozi?ie, pun penseta pe el ?i încing trasele care ies de sub el (evident, specificând ca s? nu existe lac pe deasupra lor). fludorul se tope?te ?i integratul e tras pe pozi?ia corect? din cauza tensiunii superficiale. da' acum m? întreb dac? toate padurile alea lungite nu o s? îmi faca juc?ria cu aceea?i suprafa?a ca integratul în tssop. plus c? exist? ?ansa de rateuri (scurturi pe sub el, de exemplu) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum