Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv SAMSUNG adaptare sursa Kit smr 40200

Postări Recomandate

Salutare! am un tv samsung model sasiu AA41-10443A (tub A34EAC01x) cu sursa smr 40200 procesor SAA5290ZP/041. Sursa este arsa si am facut o adaptare cu un kit SMR 40200. Am decuplat componentele care aveau legatura cu SMR 40200 de pe primarul sursei si am montat in locul chopperului kit smr 4100.Am reglat sursa pentru B-125V numai ca pe bara de 12V am 15 V ceea ce imi duce la supraincalzirea integratelor (sunet, cale comuna si un stabilizator de 5 V (LM7805); se incalzeste rapid si tranzistorul de pe sursa); Am incercat o adaptare cu un LM7812 introdus la intrare in bara de 12V; acum am tensiunea normala de 12 V numai ca la fel se incalzesc circuitele. televizorul functioneaza normal insa nu am siguranta ca va rezista pe o perioada mai lunga de functionare.Nu am mai facut pana acum astfel de adaptare si o sugestie ar fi binevenita Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• harman37arun

2

• Mihai78

1

• palcu ion

1

• ionel costin

1

inceraca sa alimentezi dintro sursa separata etajul final si masoara consumul si daca e mare verifica condensatorii electrolitici de pe langa CI de sunet...dar nu ar fi exclus sa ai defect si difuzorul(scurt intre spire desi merge bine).Eu am avut asemenea defect...am inlocuit 2 integrate ...functiona perfect etajul final se ambala termic si dupa 10min se ardea etajul final dupa inlocuirea difuzorului totul e fost ok.pare ciudat da e real.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

buna seara dragi electronisti o problema asemanatoare am si eu la acest model de tv as adapta o sursa da nu prea stiu ce tensiune trebuie sa aiba in iesire in principiu una din ele ar fi 125v scrie si pe placa de baza dar cealalta nu prea imi dau seama cit ar fiam gasit un c acolo de 1000 la 25v

Link spre comentariu

adaptarea e simpla sursa are doar doua tensiuni de iesire 16v si 115v alimentarea montajului se face de pe condensatorul de filtraj dupa ce au fost scoase SMR, HIs...si trafo choper kitul se lipeste pe placa in locul la trafo choper ...operatiunea e simpla si in kitt o sa gasesti si instructiuni de montaj.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

sa nu mai deschid un alt topic:pina acum vreo patru ani o firma din slatina producea niste kit-uri inlocuitoare smr 40200 realizate cu 4605 si stp6n60,mai detine careva dintre dv schema electronica sau o poza concludenta a montajului?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări