Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecventmetru

yo9hrb

Postări Recomandate

Salutare!M-am apucat sa-mi fac un frecventmetru, dupa schema atasata.Pentru el am un afisor 2x16 tip PVC160203P.Imi poate spune si mie cineva, ca la prosti, cum se leaga afisorul ala? Ceva de genul: "de la pinul x al pic-ului, la pinul y al afisajului... fraiere "Va multumesc pentru rabdare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

6

• nickrvl

4

• dj_steel

3

• fratello

3

Top autori în acest subiect

Eu cred ca da , poti da o cautare gu google si sa zici HD44780 compatible , si vezi ce iti da . oricum din tabel cam astia ar fi minim de pini pentru LCD-uri pe 8 biti cu backlight si cu reglarea contrastului. Eu am niste bucati 2*20 Epson si asa au pinii.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salut, @ dj_steel ai incercat schema cu cuart de 10.24Mhz sau cu 10Mhz ?La simulare cu Proteus programul specificat ptr 10Mhz da erori mari in timp ce acela pentru 10.24Mhz functioneaza aproape bine, adica are o deviatie de ordinul sutelor de Hz (241Hz) iar pentru frecvente ale semnalului de genul 100Hz afiseaza 0.000, 241Mhz. Vreau sa stiu daca ai pus la intrare si semnal de ordinul Mhz si sa vezi ca e afisat precis(eu luam de la cuart si bagam pe intrare pentru calibrare, ca nu am generator de semnal de ordinul Mhz).MersiDan

Link spre comentariu

@ dj_steel Mersi de link dar hex-ul ala nu il poate incarca nici Mplabul nici PICIDE de la Oshon spun ca e corupt checksumul. Doar Proteus il incarca dar da erori foarte mari. Am incercat recompilarea asm-ului cu Mplab si imi da erori 2 linii cu niste caracetere invalide. Tu l-ai incarcat direct pe acela din link si a mers ?DDaca da cu ce PIC , eu am incercat simularea cu PIC16F628. Mersi Dan

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări