Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

La ce ii bun tubul pcl-86?(untilizari)

LostCell

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LostCell

5

• ALEKS

3

• norad

1

Top autori în acest subiect

PCL86 sunt tuburi amplificatoare audio folosite des in televizoare si magnetofoanele cu tuburi. Sunt si lampile ECL86 care fac cam acelasi lucru doar ca unele sunt tip P iar altele sunt tip E. Calitativ, sunt mai bune decat ECL82-urile.

PCL86 este mai infometat, vrea sa-i dai 14.5V pentru filament in timp ce ECL86 mananca doar 6.3V.

Din cate stiu eu sunt triode-pentode.

Speculez ca ar merge niste single-ended-uri dragute cu aceste tuburi.

Link spre comentariu

Cum adica? Vrei o schema sau cum sa fiu mai explicit? Single-ended inseamna un bloc de amplificare care are doar un tub "final". Deci varianta stereo va fi de fapt 2 monoblocuri single-ended-uri. Transformatoarele de iesire sunt simplu de construit.

Transformi raporturile impedantelor in raporturile tensiunilor si apoi dai comanda la Petra (sa iti faca transformatoare toroidale -- nu e chiar cea mai buna alegere)... Daca vrei, te ajut eu sa faci operatiunea asta.

Astept un raspuns... fii tu mai explicit... ce ai vrea sa stii despre aceste tuburi? Ai nevoie de o schema de aplicatie, ceva?

Link spre comentariu

PCL86 este un tub final de audiofrecventa (trioda+pentoda). Puterea audio este de circa 2-4W la distorsiuni de 5-10%.Primul amplificator cu lampi pe care l-am facut a fost cu PCL86. Am fost dezamagit... Sunetul nu aducea cu nimic din ceea ce auzisem spunandu-se despre tuburi:"sunet cald, diafan, plin, etc.". Evident, era si normal, nu se poate vorbi de HI-FI la 3W...

Link spre comentariu
Vizitator smectzer

daca nu ai pus mana pe un tub (lampa) in viata ta atunci lasa-te de intrebat ...apucate de rebus...nu ajung 2 ani ca sa pricepi ceva ...e electronica frate nu counter strike.scuze ca sunt offfff topic

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări