Vizitator amaru Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Salut..sunt incepator in ale electronicii si am nevoie de putin ajutor. vreau sa-mi fac un motor electromagnetic si nu prea stiu niste lucruri. in filmulet + si - sunt in aceeasi parte dar eu le voi pune in parti opuse. Nu stiu cat de groasa sa fie lita. in filmulet scrie 500 de bucle la 6v si 3 holzsuruburi. nu se vede daca are vreo rezistenta sau altceva. filmuletul: PS:nu am postat la incepatori ca imi dadea o eroare Link spre comentariu
vio2007 Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 Este un motor de curent continuu cu rotor bobinat si stator din magneti permanenti ,ca principiu de functionare identic cu al motoarelor chinezesti de jucarii.Rotorul are trei piese polare (holsuruburi) in tub de pvc.Sarma de bobinaj nu este lita cum spui (lita nu este izolata) ci este sarma de CuEm = cupru emailat .Cauta de 0.1...0,2 mm ,bobineaza un nr de spire egal pe fiecare holsurub ,sa fie centrate bine (120grade).Nu bobina direct pe holsurub ci pune un strat izolator -banda izoler sau scotch .Magnetii statorului sunt cam departe de rotor ,trebuie mai aproape.Un pic mai complicat este colectorul cu periile ,atasez si un desen in paint care sper sa te lamureasca.Pe fiecare lamela colectoare se conecteaza impreuna , se lipesc cu fludor inceputul bobinei din dreapta imaginii cu sfarsitul bobinei din stanga ,pe culori verde cu rosu. Link spre comentariu
Vizitator amaru Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 eu vreau sa fac asa: la teava din pvc o parte va fi + si o parte -. fiecare bobina va duce un fir acolo si unul acolo (logic) si firele or sa fie legate de teava cu niste izolir iar in capat folie de aluminiu(2-3) straturi si pus la ea firul specific(nu lipit) pus cumva sa stea acolo. magnetii oricum vor fii mai aproape de rotor. are ceva daca folosesc magneti din aceia care bazaie cand ii arunci? iau 2 seturi(un set are 2 magneti). inca sunt in teste cu "platforma" am facut pana acum ceva din carton da nu prea arata bine. ma gandeam sa folosesc ori polistiren ori OSB dar nu prea am osb. astept sfaturi in privinta platformei Link spre comentariu
daniels Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 intai incearca asa cum a spus vio2007 si dupa aceia vezi daca modificarile se pot face sau nu. daca suruburile nu sunt prinse bine (ai grija la teava de plastic) pot zbura, mai bine foloseste o bucata de lemn cilindrica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum