Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Auto cu 6P3C-E

RockDok

Postări Recomandate

Oricum va iesi mare montajul. Poate era mai bine cu tuburile intercalate cele din pre cu finalele, se aeriseau mai bine. :da Am inteles ca nu vrei wum wum wuouom in portbagaj...cu atat mai bine .Poate si fara salam :rade: E cel mai interesant proiect din 2012. :da Felicitari.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 260
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

124

• sebi_c

24

• Depanatoru

23

• +_Florin_+

13

Top autori în acest subiect

Cu lampi intercalate s-ar fi latit prea tare, piesele ar fi fost greu de aranjat pe acelas cablaj. Dimensiuni carcasa: inaltime 120mm, latime 230 mm, adincime 350mm. Sincer mie nu-mi pare foarte mare. Cadrul va fi din cornier de alama sudat cu argint, ecrane metalice intre module adica SMPS, trafo out, cablaj, lampi. Imediat sub lampi , intre lampi si socluri, va fi o masca metalica care va ascunde cablajul, are si rol de ecran termc. Salam & CO? birrrr..... NUUUUU!!!! :41Multam' pentru aprecieri sa vedem daca le merit dupa citeva sute de km in masina.

Link spre comentariu

Alimentarea cu temporizare pentru Ua. RL2 s-ar putea inlocui cu un P-MOS dar vreau sa ma scap de releele pe care le am. Exista si o greseala in schema amplif-ului, C5 trebuie sa fie 47p si nu 4.7p.

Link spre comentariu

Varianta finala modul SMPS.

Felicitari si din partea mea. Foarte interesant modulul smps si ptr un amplif de casa. Ce difuri ai in masina? Intr-un viitor apropiat relativ, 2027 asa, o sa-mi fac si eu smps-ul asta. Daca atunci n-o sa fie centrala nucleara intr-un degetar si, daca o sa mai misc atunci.Felicitari inca o data!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc, difuzoare dotare standard, cred 4x20W dar am un prieten fericit posesor al unui atelier audio pentru auto, dif-uri, amp-uri, playere, etc. la care voi apela pentru instalare, asta ca sa vad cit este de diferita fata de instalarea unui amplif pe siliciu. Cu acea ocazie voi pune si difuzoare serioase precum si un DVD player pentru AC3-uri. Intre lampi si cablaj va fi un ecran metalic, inca nu l-am facut fiindca am nevoie de un burghiu in trepte sau de un atelier care sa poate da 8 gauri de diametre specificate si aliniate, greu de gasit. Ecran si intre trafo out si SMPS. Ecran din tabla perforata pentru SMPS si pe portiunea unde vin lampile. Retainere fixate de tabla ecran de sub lampi. Inca nu stiu cum vor arata dar toate la timpul lor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ma declar vinovat la toate capetele de acuzare! si mai adaug faptul ca am gasit un atelier care sa-mi taie tabla asa cum spun eu. De asemenea am cumparat un burghiu in trepte la care ma gindeam de citva timp precum si sita pentru aerisirea zonei "hot".Si inca ceva, am spus la un moment dat ca voi suda cornierul de alama cu argint, nu am reusit fiindca alama se inmoaie inainte de a se topi electrodul de argint. M-am rezumat la letcon si cositor, absolut suficient.

Link spre comentariu

Ma declar vinovat la toate capetele de acuzare! si mai adaug faptul ca am gasit un atelier care sa-mi taie tabla asa cum spun eu. De asemenea am cumparat un burghiu in trepte la care ma gindeam de citva timp precum si sita pentru aerisirea zonei "hot".Si inca ceva, am spus la un moment dat ca voi suda cornierul de alama cu argint, nu am reusit fiindca alama se inmoaie inainte de a se topi electrodul de argint. M-am rezumat la letcon si cositor, absolut suficient.

V-as "pedepsi" cu un placa de CI si un traf.. :rade: ...contra cost desigur pt ca in ianuarie vreau si eu sa ma "arunc"la un 2x18w pt masina.(sa ma huiduie si pe mine lumea....oricum sunt obisnuit :rade: )..ca sa mai recuperati din stress daca nu-i cu suparare!!!
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Greu cu tablaria, asta pina cind m-am hotarit sa iau legatura cu [email protected] , laterale debitate, gaurite si indoite perfect! Mai ramine o singura problema, imobilizarea lampilor. Nu am cleme decit pentru 6N2P, prea scurte pentru 6N6P. De 6P3C nici nu mai vorbesc.

Link spre comentariu

Eram tare suparat pe 6P3C-E, mi-a trecut dupa ce am observat decupajele din soclul acesteia. O clema precum cea din atasament ar trebui sa se potriveasca. Rotita apoi la 45 de grade, prinsa cu suruburi si tensionata cu arcuri nu-i mai da voie sa se miste. Comanda ferma pentru [email protected] Ii fac reclama fiindca a acceptat sa faca si maruntisurile astea desi nu sint deloc rentabile. Oricum daca aud pe cineva ca vrea amplificator ieftin si cu lampi ii dau cu tastatura-n sintaxa.

Link spre comentariu

..... Oricum daca aud pe cineva ca vrea amplificator ieftin si cu lampi ii dau cu tastatura-n sintaxa.

Cred c-ar fi mai de efect in sinapsa... :rade:Faina scula, foarte multa munca si motivatie, felicitari! Mai ales pentru smps!
Link spre comentariu

Multam da' pe la "alimentatoare" sint multi care ar putea face cu mult mai bine un SMPS. Cred mai degraba ca schema de Altec Lansing 1568A adaptata cu lampi rusesti este mai interesanta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări