Vizitator viobio Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 o sugestiein etajul defazor montati un semireglabil de 50k si micsorati valorile R9,R10R9,R13/ 82Kdin acest semireglabil reglati simetria celor doua semialternante,sa fie egale ca amplitudine si fazaacest defazor il folosesc si eu la amplificatoarele de chitaradin practica am observat un lucru,chiar daca avem tensiuni egale in anodele defazorului ,sinusoidele nu sunt egale ca amplitudine si fazadin semireglabil reglati amplitudinea celor doua semialternante,sa fie egalepun jos si schema cu acest defazor,pentru inspiratie Link spre comentariu
RockDok Postat Decembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Multumesc mult, nu mi-am batut capul cu simetrizarea pina acum fiindca "osciloscopul" pe care il am are doar rol orientativ. Poate vine iepurasul de pasti cu unul mai serios ca mosul a fost ocupat cu altele. Si sa revenim la defazor, eu ma gindeam sa folosesc 6N1P in acea pozitie de asemenea trebuie sa ma lamuresc si de ce nu crapa 6P3C-E -urile la 400V Ua chiar daca se respecta puterea dispata atit anodica cit si G2. Ma gindesc sa trec si eu finalii in AB fiindca asa cum sint acum "trag" totusi prea mult curent, nu ar fi o problema daca l-asi alimenta de la retea dar de la acumulator fiecare amper conteaza asa ca daca asi putea reduce consumul de repaos cu un 100 mA la Ua 260V ar fi excelent. Acum poate sint eu pe dinafara si nu vreau sa fac o blasfemie dar la PP clasa A parca nu ar avea atit de mare importanta simetrizarea (in limitele bunului simt) efectul negativ al unui reglaj incorect se manifesta pe masura ce ne apropiem de B, nu sint sigur ca am vrut sa fie o afirmatie cit mai mult o intrebare asa ca sa nu ma trimiteti imediat "la colt". Multumesc inca o data pentru sugestii! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Multumesc mult, nu mi-am batut capul cu simetrizarea pina acum fiindca "osciloscopul" pe care il am are doar rol orientativ. Poate vine iepurasul de pasti cu unul mai serios ca mosul a fost ocupat cu altele. Si sa revenim la defazor, eu ma gindeam sa folosesc 6N1P in acea pozitie de asemenea trebuie sa ma lamuresc si de ce nu crapa 6P3C-E -urile la 400V Ua chiar daca se respecta puterea dispata atit anodica cit si G2. Ma gindesc sa trec si eu finalii in AB fiindca asa cum sint acum "trag" totusi prea mult curent, nu ar fi o problema daca l-asi alimenta de la retea dar de la acumulator fiecare amper conteaza asa ca daca asi putea reduce consumul de repaos cu un 100 mA la Ua 260V ar fi excelent. Acum poate sint eu pe dinafara si nu vreau sa fac o blasfemie dar la PP clasa A parca nu ar avea atit de mare importanta simetrizarea (in limitele bunului simt) efectul negativ al unui reglaj incorect se manifesta pe masura ce ne apropiem de B, nu sint sigur ca am vrut sa fie o afirmatie cit mai mult o intrebare asa ca sa nu ma trimiteti imediat "la colt". Multumesc inca o data pentru sugestii!a fost doar o sugestienu va pune nimeni la colt,am vazut ca sunteti foarte exigent cu ce faceti,de acea am sugerat acea mica modificare Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 ...din acest semireglabil reglati simetria celor doua semialternante,sa fie egale ca amplitudine si faza...,chiar daca avem tensiuni egale in anodele defazorului ,sinusoidele nu sunt egale ca amplitudine si faza...Ca amplitudine ar fi de inteles...,ca faza nu prea...,ca oricum faza este decalata cu 180 grade ca discutam doar de un defazor...,termenul de egalitate pt faza nu are sens(nu poate reprezenta nimic in aceste conditii).Printr_un sumator simplu(rezistiv) suma celor doua semnale respectiv faza si antifaza trebuie sa fie 0(atunci cele doua iesiri din defazor furnizeaza semnale egale dar cu faza scimbata 180 ). Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2010 An Nou Fericit! multa sanatate si noroc tuturor! Cu mintea un pic mai limpede am reusit sa adun bucatele disparate din ceea ce se vrea blocul de alimentare si le-am atasat in schema. Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 7, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Se vede ca nu ma limpezisem de tot cind am nascocit intirzierile la soft-start asa ca dupa un timp de gindire am simplificat cit am putut, rezultatul final in schema atasata impreuna cu pozele aferente. Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Erata: am uitat sa figurez cite o rezistenta de 15k serie intre emiter T301 si pin 5 al LM2576 precum si intre colector T302 si pin 10 al SG3525, de asemenea cite un condensator de 1000 microF imediat linga C101 si C201 si culmea, C413 nu este de 140 microF ci 150 microF.Altcumva totul este OK, de auzit se aude bine, vecinii pot confirma. Incerc totusi sa schimb 6n2p cu 6n1p si sa calculez cam ce rezistente trebuie folosite. De asemenea voi vedea cum reusesc sa ma perfectionez in arta tinichigeriei adica debitat, indoit si vopsit tabla astfel incit cutia sa arate mai de doamne ajuta. Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Am inlocuit 6N2P cu 6N1P de asemenea am inlocuit rezistentele conform sugestiilor d-lui "Valderama" din topicul "Defazor cu 6N2P", Am senzatia ca este inca prea sensibil pentru o iesire de player auto si s-ar putea sa fiu nevoit sa renunt la etajul de intrare, caz in care reactia negativa o pot aplica in punctul de legatura C8 - R11 - R12. Zilele urmatoare voi verifica. Ultimele scheme atasate. Link spre comentariu
Vizitator Bali Istvan Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Draga Dl.kosmin227.Sunt cam incepator la calculatoare, si abea am ajuns sati pot cere ajutorul. In fine m-ar interesa acest amplificator auto 12v cu 6P3C-E. Maai mult m-ar interesa sursa de alimentare, dar ma intereseaza si ampl. fie de cl. A sau pushpull [email protected] Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 21, 2010 Autor Partajează Postat Martie 21, 2010 Nu m-am linistit pina cind nu am modificat schema pentru reactie negativa in catod. Parafrazez pe cineva cunoscut: Se aude intr-un mare fel ! Despre brum nu are rost sa discutam fiindca nu exista. Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 21, 2010 Autor Partajează Postat Martie 21, 2010 Cu scopul de a reduce consumul de repaos asi dori sa trec finalii in clasa AB. Exista un raport optim intre U1 si U2? eu m-am gindit la 50% dar prima data asi incerca sa negativez cu tensiunea de alimentare a filamentelor. Dupa logica mea consumul ar trebui sa scada cu un total de 110 mA ceea ce raportat la actualul consum de 250 mA este semnificativ. Asta inseamna 30W iar tinind cont de randamentul SMPS-ului cam 40W la bornele acumulatorului. Mai am o intrebare si anume in cazul de fata UG2 este de exact 250V adica limita din catalog, nu stiu daca este chiar bine si cam la ce valoare ar trebui sa o cobor astfel incit sa menajez tubul? evident coborind Ua. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 Nu m-am linistit pina cind nu am modificat schema pentru reactie negativa in catod. Parafrazez pe cineva cunoscut: Se aude intr-un mare fel ! Despre brum nu are rost sa discutam fiindca nu exista.E...,incepe sa "sune" bine (reactia negativa in catod finala) vad/aud ...,brumul-"apanajul" incepatorilor... Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 21, 2010 Autor Partajează Postat Martie 21, 2010 Adevarat, zgomotul de retea propagat in amplificator nu este chiar usor de eliminat, din cite am constatat traseele de masa trebuie corect realizate si extrem de important, asa cum "misa" spunea, trebuie tinut cont si de efectul cimpului magnetic din jurul trafo alimentare asi adauga si vibratiile transmise de catre acesta prin carcasa. Cu alte cuvinte anozii sa nu "vada" tolele trafo alimentare. Link spre comentariu
Vizitator katalin Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 Curiozitatea ma indemnat, sa va intreb cum ati rezolvat alimentarea amplificatorului ? Cu invertor 12v.cc 220v.AC sau din 12V ati obtinut si tens. anodica si tens. de filament, ale tuburilor Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 17, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2010 Curiozitatea ma indemnat, sa va intreb cum ati rezolvat alimentarea amplificatorului ? Cu invertor 12v.cc 220v.AC sau din 12V ati obtinut si tens. anodica si tens. de filament, ale tuburilorCu tot respectul nu sinteti curios si ce apare in scheme.rar ? acum lucrez la varianta zic eu definitiva a modulului de alimentare cu drivere ir2121 si control tensiune prin optocuplor pentru separarea masei generale de masa filamente si implicit masa amplif. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum