lorik199 Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 am inteles principiul , multumesc de explicatie Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 ca sa nu mor prost.......ce face acest montaj, introduce distorsiuni la sunet? si daca da, cu ce scop?de obicei se cauta ca sunetul sa fie cat mai clarSunt multe procesari la sunetele de chitara. Dozele nu sunt microfoane HI-FI, altfel am auzi sunet de chitara rece. Orice modificare a sunetului original, in general, se considera a fi distorsionat. Nu a facut-o Vio primul, desi poate avea si el contributii novatoare. Interesant ar fi sa auzim cam cum suna cu procesarile lui. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 ca sa nu mor prost.......ce face acest montaj, introduce distorsiuni la sunet? si daca da, cu ce scop?de obicei se cauta ca sunetul sa fie cat mai clarSunt multe procesari la sunetele de chitara. Dozele nu sunt microfoane HI-FI, altfel am auzi sunet de chitara rece. Orice modificare a sunetului original, in general, se considera a fi distorsionat. Nu a facut-o Vio primul, desi poate avea si el contributii novatoare. Interesant ar fi sa auzim cam cum suna cu procesarile lui.montajul este o banalitate ,arhicunoscuta de cei care sunt in bransaeu doar am pus schema si montajul pe forum,schema se gaseste aproape in toate amplificatoarele cu doua canaleprin modificarea condensatorilor de cuplaj si a celor din catodele tuburilor se pot obtine diverse tonalitatiin zilele noastre se folosesc mai putin aceste montajemajoritatea chitaristilor folosesc procesoare digitale care au 50...200 de efecte!sau monteaza procesorul in loop la amplificatoareacesta nu este procesor! Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Viobio, eu zic ca poate fi numita procesare analogica! Termenul de procesare vine de la faptul ca un semnal este supus unui proces. Proces desemneaza schimbarea unor proprietati ale unui subiect/obiect. Ca e vorba de un proces digital sau analogic, specificam calea de realizare a acestuia. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Viobio, eu zic ca poate fi numita procesare analogica! Termenul de procesare vine de la faptul ca un semnal este supus unui proces. Proces desemneaza schimbarea unor proprietati ale unui subiect/obiect. Ca e vorba de un proces digital sau analogic, specificam calea de realizare a acestuia.si da si nudenumirea de procesor se foloseste in general la cele digitale Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Eu zic ca este "da", in fine e o chestiune de intelegere a fiecaruia. Asa cum a existat si calculator analogic pe langa cel digital, asa si procesarea poate fi de ambele feluri. Uneori chiar se folosesc combinat procesarile.La procesarea digitala, de regula se foloseste un DSP, care are la baza tot functii analogice care transpun, de ex. variabila "s" din transformarile Laplace in variabila "z" din transformarile Z. Adica, analogic se gandeste in planul "s" iar digital in planul "z", potrivit procesarilor digitale. Trecerea dintr-o variabila in alta se face destul de comod, asa ca ce-au inventat inaintasii se poate folosi cu succes de cei ce fac software pentru DSP. In acest fel se pot concepe procesari si sinteze de semnale folosind exclusiv relatii matematice. De ex., daca ai nevoie de un integrator/derivator, un electronist de analogica, va lua niste AO si le va construi pe cand un softist va apela la relatia matematica care are un algoritm in spate.Cineva poate crede ca procesarea digitala este perfecta, fata de cea analogica, dar de ex. eu m-am lovit de aceeasi problema in cazul integratoarelor. Daca faci un integrator cu un AO, intodeauna ai surpriza ca se satureaza (lipeste la V+ sau V-) din cauza Voffset. Pentru asta trebuie sa complici lucrurile, sau sa strici caracterul pur de integrator. Acelasi lucru l-am incercat cu un DSP si am constatat ca tensiunea de la iesire urmeaza acelasi traseu, adica se satureaza. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa-i strici caracterul pur de integrator sau sa-l resetezi si sa-i dai drumul pentru scurt timp, dupa care reset. Mai sunt si alte metode, dar nu fac obiectul acestui subiect. Link spre comentariu
gtudoran Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Schema clasica rezultate garantate (daca o mai bibilesti asa cum a zis si vio). Iar fortat cu un booster cu fet sau un tranzistor se obtine un distors de lead destul de placut sau unul destul de suparat pentru metale ;) (ma refeream la preamp) Cu respecte, Gabriel Tudoran Analog Sound Guitar FX Tehnical Forum Link spre comentariu
stefan ursan Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 dl_ e tudoran sa inteleg ca e mai mult overdrive decat distors?@viobio cam cat ar ajunge un astfel de efect gata asamblat? Link spre comentariu
mila Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Orice schimbare voita analogica sau digitala a unui semnal inseamna procesare ( suna ca si cand ar fi trecut semnalul prin Athlon X2 233 ) dar asta este parerea mea. Va rog sa nu va suparati pe un novice! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 dl_ e tudoran sa inteleg ca e mai mult overdrive decat distors?@viobio cam cat ar ajunge un astfel de efect gata asamblat?pai sa facem o socoteala mica:sase potentiometre cam 18..20 leidoua mufe bune cam 14leisase butoane cam 20leidoua socluri de calitate cam 30leitraf de alimentare 50..60leidoua tuburi intre 30 si ...? depinde ce vrei sa pui si de unde le cumperirezistente condensatori ..100 lei ,sunt scumpi condensatorii de calitatecarcasa 100ron facuta din tabla de otel de 2mmmanopera 150lei totu te duce cam 500leipoate pare exagerat dar astea sunt costurilede acea am postat si schema ,sa o faceti singuri!un condensator de cuplaj intre etaje ,marca orangedrop costa intre 2..3 euro,in functie de valoarecarcasele eu le comand la cineva care le face pe CNCla aceste montaje daca nu se folosesc piese de cea mai buna calitate rezultatele sunt 0daca ti se pare costisitor montajul poti cumpara o pedala pe integrate,se gasesc stive ,intre 150..300leiSUCCESURI! Link spre comentariu
stefan ursan Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 stiu domnul Viorel,am si eu pedale de efect cu integrat ,mai sant o multime de pedale si procesoare cu lampa dar la care lampa sau lampile se alimenteaza la tensiuni foarte mici si cred ca sunt puse mai mult la impresie artistica,sunetul e spart,nu are grasime etc,singurul care l am vazut super ok este symour duncan twin tube distortion la care lampile se alimenteaza la tensiune mare,incerc sa pun linkulhttp://www.youtube.com/watch?v=F6X-AVfVGUk sunt sigur ca cel facut de dvs suna super bine,de aceea am intrebat pretul Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 stiu domnul Viorel,am si eu pedale de efect cu integrat ,mai sant o multime de pedale si procesoare cu lampa dar la care lampa sau lampile se alimenteaza la tensiuni foarte mici si cred ca sunt puse mai mult la impresie artistica,sunetul e spart,nu are grasime etc,singurul care l am vazut super ok este symour duncan twin tube distortion la care lampile se alimenteaza la tensiune mare,incerc sa pun linkulhttp-~~-//www.youtube.com/watch?v=F6X-AVfVGUk sunt sigur ca cel facut de dvs suna super bine,de aceea am intrebat pretulcel facut de mine nu stiu cum suna pe chitara tanu stiu cu ce amplifici semnalul din distors,amplificatoarele pe tranzistori au alt sunet fata de etajele finale pe tuburiacea grasime este data de mai multe componente din lantul de amplificare ,de la doze pina la difuzorhai sa incercam ceva!vreau sa ajunga la mine traful de Traviata,toate tuburile ECC83tu cumperi potentiometri,mufele,butoanelerestul fac eufolosesc piesele care sunt mentionate mai suscarcasa o faci tu,va iesi destul de mare din cauza trafului de alimentaremanopera o fac GRATIS,MOCA,DEGEABA,FARA BANI!cu doua conditii1 nu ma stresezi cu timpul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 vreau sa aud cintat de tine Ceremony sau Love Thing de Joe Satriani :supz: :supz: :supz: :supz:te bagi? Link spre comentariu
stefan ursan Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 ma bag cu draga inima dar punctul 2 ma ucide Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 ma bag cu draga inima dar punctul 2 ma ucide hai domnule ca e simplu :supz: :supz: :supz: Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Viobio, l-ai terminat cu Satriani, ceva mai usor nu ai gasit ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum