Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"MEDION MD 5530 VT"ajutati-ma cu o schema !!!

Postări Recomandate

Are cineva cunostiintza ce tip de sasiu foloseste modelul asta de tv : MEDION MD 5530 VT , sau si mai bine ar fi daca mi-ar recomanda de unde si cum ma pot "pricopsii" cu o schema , ar fi minunat ... Am in sursa BU 2508 AF si "crapa" mai mereu dupa doua trei zile impreuna cu inca doi "pitici " un pnp si un npn, plus o dioda zenner , care mai iau cu ei si rezistentza de limitare curent din primarul sursei de 4,7 ohmi/ 5 w . Tv -ul a mai fost reparat si nu stiu sigur daca astea sant piesele defapt la aia mici (tranzistorii) nu se cunoaste marcajul si nici la dioda , despre care nu pot decat sa presupun ca ar fi zenner...Deci fara o schema sant cam .... "mancat " ajutati-ma sa ies din belea !!! Multzumesc anticipat !!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sxnel

7

• Tavi

4

• mariand

2

• MIHAIS

1

Top autori în acest subiect

daca este un sasiu pentru acel tv trebuie sa il scrie pe placa de baza undevacu ce este facuta sursa ? cu tranzistoare doar ?este sursa tip " tec " ?ai schimbat electroliticii ?

Link spre comentariu

260193190-94202N-PBAsta este ceea ce am gasit pe placa in dreptul trafo linii ( este monoplaca ) Sursa este doar din tranzistoare facuta .O sa schimb tot ce este electrolitic atat din primar cat si din secundar .(In primar am mai facut-o odata , dar o sa ii schimb pe toti e mai sigur)Pare un sasiu "clasic" si ma refer la faptul ca cpu este CTV 322 S v 1.2 ,jungle "renumitul TDA 8362 B", cadre TDA 3653 B ..... La prima vedere , si nu numai , este un model de TV care, practic nu ar trebuii sa puna probleme la depanare , dar tinand cont de faptul ca a mai suferit cateva interventzii serioase si multe piese din sursa fiind inlocuite nu sant sigur de "precizia " cu care sa facut treaba asta .Nu m-ar deranja daca ar functiona corect , cum se zice , dar nu e asa !! Am cautat din diferite scheme , pe sectiuni , similitudini intre modele dar nu se prea potrivesc ....cam asta ar fi .... Ma poti ajuta in cazul asta , cumva ?

Link spre comentariu

nu cumva este identic cu prostia aia de grundig pirat care s-a vandut prin magazinele noastre ?

sursa este normala , tip tec , nu ar trebui sa creeze probleme

defect tipic : cond de 47micro din baza tranz sursa uscat -> tens mare la iesirea sursei

pot sa mai fie : chopper prost , cond de filtraj pe 300V prost , unul din cele 2 zennere prost , unul din bc-uri prost

daca vrei o schema mail me : [email protected]

Link spre comentariu

Sursa nu se potriveste .Se pare ca "merge" cu un model de lifetec (nu ii stiu seria ), am gasit schema la un amic dar este copiata foarte prost . Cu toate astea, am reusit sa refac sursa ,care, pe sarcina fictiva regleaza si consumul este bun...logic.... dar dupa 45 de minute de functionare pe tv , fara sa se ambaleze termic ,fara vre-un semn anume , a cedat din nou ! Incepe sa ma dispere ! Si totusi, tocmai din cauza asta, n-as vrea sa-l las nefacut ! Initial i-am pus in sursa un S2000 ca si conutator de putere.Nu ma prea ajuta deloc schema asta de la amicul meu pt ca dupa ce ca este rau xerox-ata este si foarte mic , ce zic eu mic, defapt este minuscul facuta, nici cu lupa nu se vad caracterele ! dar stii cum este cu "calul de dar" ! Astept in continuare o schema poate ma "nimereste " cineva !!!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator laurentiujecu

voi daca nu aveti schema exacta nu stiti ce sa faceti? pai ,nene, Tara a intrebat daca ai schimbat electroliticii, ai zis ca o sa-i schimbi ! ai schimbat?pune in paralel pe tranzistorul final al sursei , intre colector si emitor, un condensator de 3,3nf / 1600v si masoara tensiunea in gol , cu televizorul in st.by , vezi sa nu depaseasca 140v si apoi da drumul la tv , daca bineinteles totul e ok, si vezi daca se mai arde!

Link spre comentariu

Daca citeai mai bine ai fi vazut ca a schimbat condensatorii o data.In al doilea rand tranzistorul il omoara la intervale de timp haotice din cauza ca rezistenta baza emitor ori este intrerupta ori este devalorizata(ia crescut valoarea)ori a montat-o cineva gresit ca valoare.Si nu mai dati peste nas cu schema,uneori daca nu ai schema esti in POM.

Link spre comentariu

laurentiujecu eu iti multzumesc pt "sfaturi" si remarci nu am cerut decat o schema, nu sarii pe mine bree ! Am schimbat si electroliticii am facut si ce ai zis tu dar nu intzeleg de ce esti asa de suparat ? Te pomenesti ca tu ,te-oi fi nascut invatzat .... ei bine uite ca eu nu..scuzatzi off topicul !

Link spre comentariu
Vizitator laurentiujecu

scuze pt tonul cu care raspund la mesaje :oops: dar eu ma cred stand de vorba cu electronisti sadea , desi unii dintre cei de aici poate chiar sunt!si la praful ce ne inconjoara ce concediu????????????

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări