manely Postat August 20, 2009 Autor Partajează Postat August 20, 2009 basi cat de cat puternici n-o sa auzi niciodata cu 3W. eventual cu vreun difuzor cu SPL peste 100 dB/1m la 1W. ai nevoie de alt amplificator mai puternic.Pai atunci imi fac amplificator mai puternic. Dar ce imi trebuie ca sa fac sa se auda basi? Link spre comentariu
remus68 Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 imi fac amplificator mai puternicPoti cauta pe forum la scheme, i-ti alegi una mai usoara care iti place si apuca-te de lucru...cind dai de greu, mai intrebi pe forum Link spre comentariu
davidut5 Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 recomand tda 1562q la 70w. se alimenteaza la 12 v si se aude super pentru o camera+necesita putine piese externe si este usor de construit Link spre comentariu
manely Postat August 25, 2009 Autor Partajează Postat August 25, 2009 Merge daca leg in paralel doi condensatori de 100n si unu de 68n ca sa fac 268n?? Multumesc Link spre comentariu
djlove Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Merge daca leg in paralel doi condensatori de 100n si unu de 68n ca sa fac 268n?? MultumescDa. Pune mana si invata notiunile de baza ca nu o sa reusesti sa construiesti nimic.Gasesti condensator de 220nF in comert, pentru a nu fi nevoit sa pui 3 cond in paralel. Link spre comentariu
manely Postat August 25, 2009 Autor Partajează Postat August 25, 2009 Vreau sa invat electronica. Stiu si eu cat de cat dar nu sunt profesionist. Sunt incepator. Care ma poate ajuta id meu este: manely_yuxy_shobby Multumesc! Link spre comentariu
Sharky Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Vreau sa invat electronica. Stiu si eu cat de cat dar nu sunt profesionist. Sunt incepator. Care ma poate ajuta id meu este: manely_yuxy_shobby Multumesc!Pune mana pe carte, mergi la facultate, etc.Pe mess nu se poate. Link spre comentariu
manely Postat Septembrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Salutt! Am si eu o intrebare. Cand pun 12 V pe un condensator de filtraj 6800uF 16V dupa 1 minut mi se salta la 22V. Nu am niciun consumator. Doar condensatorul este legat la transformator. De ce se ridica la 22V? Imi poate raspunde cineva? Multumesc! Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 ...daca ai aparat de masura digital ...chinezesc...schimba-i bateria ! Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 de unde pui tu 12V acolo? direct din secundarul de la transformator?ai noroc ca n-o facut poc. trebuie o punte redresoare inainte. si data viitoare sa iei in calcul ca, (virgula) cand redresezi si filtrezi o tensiune alternativa de X volti, tensiunea continua rezultata o sa aiva valoarea 1.41*X volti. Link spre comentariu
manely Postat Septembrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Ba este redresata. Am curent continuu printr-o punte redresoare. Sunt maricele diodele. Conteaza daca sunt mari diodele? Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Dupa filtrarea tensiunii redresate NU poti avea mai mult de 1,41 x U alternativ (decit in cazul schemelor de dublor, triplor, etc). Citeste si ce am postat eu putin mai sus - verifica bateria aparatului de masura ! Link spre comentariu
manely Postat Septembrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Dupa filtrarea tensiunii redresate NU poti avea mai mult de 1,41 x U alternativ (decit in cazul schemelor de dublor, triplor, etc). Citeste si ce am postat eu putin mai sus - verifica bateria aparatului de masura !Am masurat si cu aparat de masura digital si cu analog cu limba, aceeasi tensiune imi da. Amandoua au bateriile noi Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Ai folosit punte redresoare monolitica sau ai confectionat una din diode ? Eventual posteaza schema de conectare a diodelor . Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Dupa filtrarea tensiunii redresate NU poti avea mai mult de 1,41 x U alternativ (decit in cazul schemelor de dublor, triplor, etc). Citeste si ce am postat eu putin mai sus - verifica bateria aparatului de masura !Am masurat si cu aparat de masura digital si cu analog cu limba, aceeasi tensiune imi da. Amandoua au bateriile noitu acolo dupa puntea de diode, fara condensator ai mai mult de 12V. doar ca aparatul de masura nu stie sa masoare tensiuni continue pulsatorii.eventual masoara traful inainte de diode, cu aparatul pus pe tensiuni alternative, si spune-ne ce tensiune ai acolo. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum