Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Formatare stick USB in NTFS

Tarabostes

Postări Recomandate

Salutare.Am instalat pe laptop Windows XP service pack 3,si as vrea sa formatez un stick USB sau un card de memorie in NTFS.Problema este ca aceasta optiune nu este disponibila in xp,ci doar in FAT32.L-am formatat(stick-ul) pe un laptop ce are vista instalat si a functionat.Intrebarea mea este daca se poate face aceasta operatie si in xp.Cum as putea face asa ceva?Va rog sa-mi dati cateva sfaturi.Multumesc anticipat.Bafta

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

2

• Tarabostes

2

• Blind

1

• oachy

1

Top autori în acest subiect

Ca sa formatezi un stick NTFS cu ajutorul windows xp trebuie sa intri in deice manager (click dreapta pe my computer->proprietati->hardware->device manager). De acolo expandezi meniul "drives" apoi dai click dreapta->proprietati pe mu?tiuc iar din policies bifezi "optimize for performance" apoi dai ok si iti va aparea in meniul de format optiunea NTFS.Recomand ca dupa formatare sa urmezi aceiasi pasi dupa care bifezi "optimize for quick removal" pentru a putea scoate mu?tiucu' fara sa mai dai click pe safely remove - doar astepti sa nu mai clipeasca becul de status al acestuia si il scoti din port (nu se va intampla nimic cu flashul daca il scoti dupa ce nu mai clipoceste ledu', am 4 ani de "experienta" pe stickurile mele, toate sunt intregi si acum).Nu e obligatoriu sa faci asta, dupa ce il scoti prima oara din port va reveni la setarile "default".

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator FLORIAN

salutare,m-am gindit sa postez si eu aici,ca tot e un subiect de care apartine problema mea.eu as vrea sa formatez un stick in orice fel,dar cind incerc imi apare mesajul,,discul este protejat la scriere,, am vreo sansa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări