Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

computer de bord

Vizitator valifieni

Postări Recomandate

Vizitator valifieni

Salut,Cum procedez pentru a pastra setarile computerului de bord daca deconectez acumulatorul de pe auto ?Am vazut pe net dispozitive speciale (alimentate la 12 V si la baterie de 9 V) care se introduc in mufa de la bricheta si care pastreaza setarile computerului de bord atunci cand acumulatorul este deconectat.Oare se gasesc si in Romania astfel de dispozitive ? Sau nu ar merge si cu un acumulator mai mic (gen 12 V - 1,2 A de ex.) cuplat in locul acumulatorului de pe auto ?Multumesc.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hip_hop7575

1

• negorosso

1

Nu ai precizat ce masina ai ca sa stii consumul in stand-by dar merge folosit un acumulator de 12v/4-7A care l-ai legat in paralel cu acumulatorul masinii plus la plus minus la minus ,pe care il demontezi dupa ce ai schimbat acumulatorul masinii.

Link spre comentariu
Vizitator valifieni

Masina este Ford Focus.Acumulatorul ei original este de 71 Ah - 12 V.Inteleg ca pot pune un acumulator de 12 V - 4 sau 7 Ah in locul celui original (pana il incarc - cca 12 - 14 ore) dar ce nu inteleg este de ce trebuie sa aiba un curent asa mare (4 - 7 Ah)? Ce consuma atat in stand-by pe auto? Un amarat de EPROM din computerul de bord consuma cativa mA ! Si cum ramane cu dispozitivul de care am intrebat in primul post...destinat special acestui scop ? (el se alimenteaza la o baterie de 9 V care nu furnizeaza cine stie ce curent !) De ce intreb aceste lucruri? Pentru ca in unele service-uri auto,pentru problemele electrice ce apar pe auto si care necesita deconectarea acumulatorului se foloseste aceasta metoda cu inlocuirea temporara cu unul mai mic dar nu spune nimeni...pazasc sesretul cu sfintenie.Cred ca ar fi interesant sa stim ce si cum,eventual calculat,sa nu mai mergem la service pentru orice nimicuri.

Link spre comentariu

probabil e un ridicator de tensiune de la 9 la 12 volti. un prieten n'ai sa'ti imprumute putina energie electrica de la masina lui? daca stai la casa sau la bloc (et 1/parter) tragi un prelungitor cu un transformator de 12 volti si ai rezolvat problema

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări