Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Variator de curent alternativ (nu tensiune) de putere

Postări Recomandate

Salutare natiune,

Am nevoie de o schema care sa regleze curentul, NU Tensiunea, la tensiunea de 220V(de la priza).

Schema e pentru sarcini inductive, sincer sa fiu nici nu stiu daca exista schema de variator de curent. Va rog nu imi dati scheme de variatoare de tensiune ca sunt satul de astea.

Ideea este ca ei sa pot eu varia curentul , dar tensiunea sa ramana aceeasi, sinusoidala..., astfel putand regla si puterea

Astept cu nerabdare raspunsuri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Doar becul, banalul bec cu incandescenta, satisface conditia dvs., nu si conditia userului de mai sus, ...la "rece"-temperatura camerei, filamentul becului are o rezistenta ohmica de 13 ori mai mica decat la temperatura de 2500 grade, la care filamentul lumineaza normal.Tensiunea este aceeasi, 230V doar rezistenta filamentului si curentul variaza.Adica NU SE POATE ce doriti!

Link spre comentariu

Salutare natiune,

Am nevoie de o schema care sa regleze curentul, NU Tensiunea, la tensiunea de 220V(de la priza).

Schema e pentru sarcini inductive, sincer sa fiu nici nu stiu daca exista schema de variator de curent. Va rog nu imi dati scheme de variatoare de tensiune ca sunt satul de astea.

Ideea este ca ei sa pot eu varia curentul , dar tensiunea sa ramana aceeasi, sinusoidala..., astfel putand regla si puterea

Astept cu nerabdare raspunsuri

Greu si foarte foarte scump , cu disipari de putere , tu cauti defapt o sursa de curent constant reglabila !

Exista doar pentru curenti mici !

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări