GigiZ Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Salutare natiune, Am nevoie de o schema care sa regleze curentul, NU Tensiunea, la tensiunea de 220V(de la priza). Schema e pentru sarcini inductive, sincer sa fiu nici nu stiu daca exista schema de variator de curent. Va rog nu imi dati scheme de variatoare de tensiune ca sunt satul de astea. Ideea este ca ei sa pot eu varia curentul , dar tensiunea sa ramana aceeasi, sinusoidala..., astfel putand regla si puterea Astept cu nerabdare raspunsuri Link spre comentariu
bolek Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Ce sarcina va avea variatorul?Ceea ce ai cerut tu nu vad cum ar putea exista, daca sarcina are impedanta constanta. Link spre comentariu
Golem Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Doar becul, banalul bec cu incandescenta, satisface conditia dvs., nu si conditia userului de mai sus, ...la "rece"-temperatura camerei, filamentul becului are o rezistenta ohmica de 13 ori mai mica decat la temperatura de 2500 grade, la care filamentul lumineaza normal.Tensiunea este aceeasi, 230V doar rezistenta filamentului si curentul variaza.Adica NU SE POATE ce doriti! Link spre comentariu
danzup Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Salutare natiune, Am nevoie de o schema care sa regleze curentul, NU Tensiunea, la tensiunea de 220V(de la priza). Schema e pentru sarcini inductive, sincer sa fiu nici nu stiu daca exista schema de variator de curent. Va rog nu imi dati scheme de variatoare de tensiune ca sunt satul de astea. Ideea este ca ei sa pot eu varia curentul , dar tensiunea sa ramana aceeasi, sinusoidala..., astfel putand regla si puterea Astept cu nerabdare raspunsuri Greu si foarte foarte scump , cu disipari de putere , tu cauti defapt o sursa de curent constant reglabila !Exista doar pentru curenti mici ! Link spre comentariu
bolek Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 sa pot eu varia curentul , dar tensiunea sa ramana aceeasi,tensiunea sa ramana aceeasi, curentul variaza, deci rezistenta tre sa varieze. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 daca limitezi curentul,tensiuna nu va ramane aceeasidaca consumatorul consuma peste pragul stabilit,atunci montajul scade tensiunea ca sa mentina curentul in frau Link spre comentariu
GigiZ Postat Septembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Ce mi-ati spus pana acum deja stiam, mersi pt tot, se poate sterge topicul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum