Stefan Postat August 23, 2009 Partajează Postat August 23, 2009 cam asa am facut si eu cu 12F629 care incepe programul si nu mai intra in modul de programare.la mine merge 16F628 si fara sa tin MCLR in reset, dar programatorul nu raspunde mereu (oricum nu mai folosesc tampenia aia de programator)Bafta si iti urez "la mai multe proiecte" Link spre comentariu
nightmare Postat August 23, 2009 Autor Partajează Postat August 23, 2009 Daca scriu orice program in el, dar fara sa fie activat ceasul intern merge fara MCLR in reset, dar daca e cu ceasul intern activ nu pot sa scriu altfel pentru ca incepe programul inainte sa intre in modul de programare. Link spre comentariu
francezu Postat August 23, 2009 Partajează Postat August 23, 2009 La unele din PIC-uri printre care si 16F628 intrarea in modul de programare se face mai intai aplicand VPP si abia apoi VDD.Vezi http://feng3.cool.ne.jp/en/vddctrl.html. Tocmai acolo se pare ca ar avea probleme acest programator.IC-Prog stie de chestia asta daca-i dai Enable VCC control for JDM.WinPic800 face automat controlul VCC daca ai selectat JDM. Daca ai un port serial decent poti sa incerci una din schemele cu alimentare din port indicate anterior. Link spre comentariu
nightmare Postat August 24, 2009 Autor Partajează Postat August 24, 2009 Pentru 628 si alte specimene ca el o sa construiesc pana la urma unul din programatoarele din linkurile tale. Cel pe care l-am cumparat nici macar nu are nimic conectat la VPP, deci nu ar avea cum sa ii dea densiune acolo. Momentan, pana ma hotarasc sa fac altul, o sa lucrez cu rezistenta pe MCLR, fara sa-l mai dezactivez de tot. Un delay mare la inceputul programului ar fi folositor la ceva? Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
nooob64 Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 Mare mare problema cu programatoarele astea, daca vrei sa te apuci de unul cu alimentare dierct din portul serial eu il recomand pe acesta http://www.talkingelectronics.com/projects/MultiChipPgmr/MultiChipPgmr-01-Intro.html prezinta fiecare pas in constructia sa.Eu il am pe acesta de la inceputuri (am programat si 18F4520), singura problema a sa e la ICSP cind e posibil ca tensiunea de la VCC sa circule prin restul montajului si sa scada.Eu la fiecare circuit cu ICSP "scot" (ramine pe placa) picul din circuit astfel incit sa fie conectat direct la ICSP fara a mai fii alimentate si alte componente de pe placa.Iar ca soft WINPIC800 face treaba buna.Cu icprog am avut o gramada de probleme. PS:daca vrei sa faci unul alimentat direct din portul serial mai intii verifici daca ai 12V la iesirea portului (difera la unele placi de baza ,pinul 3 de la serial). Link spre comentariu
francezu Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 Un delay mare la inceputul programului ar fi folositor la ceva?.Nu ar folosi la nimic pentru ca tot nu ar intra in mod programare din moment ce ruleaza programul.Pur si simplu nu intra in programare daca nu se respecta conditia succesiunii tensiunilor. Si in plus ar fi foarte deranjant sa pui un delay la inceputul fiecarui program, poate unele aplicatii nu permit asa ceva. Link spre comentariu
nightmare Postat August 30, 2009 Autor Partajează Postat August 30, 2009 Am gasit un proiect de care ma apuc imediat ce ajunge tastatura pe care am comandat-o. http://jap.hu/electronic/combination_lock.html#025. As avea o intrebare in legatura cu schema: Nu cumva legatura dintre MCLR si VDD ar trebui facuta printr-o rezistenta de vreo 10-20k? Vad ca in schema legatura e facuta direct si mi se pare cam riscant. Link spre comentariu
francezu Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 Nu este nici o problema daca e legat direct.Se leaga printr-o rezistenta daca in timpul functionarii vrei sa resetezi manual uC-ul prin conectarea la masa a pinului MCLR cu ajutorul unui buton. Atat timp cat nu folosesti un circuit de reset exterior si nu programezi ICSP, poti sa legi linistit direct. Link spre comentariu
nightmare Postat Septembrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Multumesc! Intre timp am dat de o problema cu proiectul de mai sus. Site-ul nu mai merge. Aveam deja salvate sursele programului, dar nu am nici schema de la incuietoare si nici cea de la LCD. Am refacut in imaginea atasata cat am putut din ea, dar nu stiu in ce ordine se conecteaza tastatura 3x4 pe care o am. Ma poate cineva ajuta cu conectarea tastaturii si eventual cu schema pentru LCD? Link spre comentariu
Vizitator simisv Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Salut . Pot sa sugerez un programator ? Eu folosesc PonyProg2000 si merge super impreuna cu schema de pe site-ul original ,( am construit doar partea necesara pentru PIC-uri ) . Sper ca ajuta Link spre comentariu
nightmare Postat Septembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Am facut o mica eroare in schema. RA4 nu vine conectat nicaieri, pinul 5 de la conectorul pentru LCD e in gol. Sursa ASM vad ca e facuta pentru tastatura 4x4, dar se poate adapta usor si 4x3. Scria mare in comentariile din sursa, dar nu vedeam de chior ce sunt: ; PIC ports used:;; PA1 output: code change indicator LED; PA2 output: output pulse to control a relay; PA3 output: piezo beeper output; PB0-PB3 outputs: keypad row select pulldown outputs (weak-pullup or driven LOW); PB4-PB7 inputs: keypad column inputs with internal pullup; Cu LCD-ul m-am lamurit dupa ce mi-a dat cineva pe un alt forum un indiciu. Link spre comentariu
nightmare Postat Septembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Am dat de cap schemei, dar acum imi fac nervi cu PCB-ul. Am aranjat cat de cat componentele si i-am dat autoroute in Eagle si ma exaspereaza faptul ca sunt cateva trasee printre pinii microcontrollerului, care vor fi mai dificil de realizat si in plus nu vad optiunea sa setez dimensiunea minima a traseului si el mi le face pe cele mai mici. Daca schimb "Net class" o sa mearga? Ce ma mai exaspereaza in eagle e faptul ca in 10 locuri din program sunt folosite 10 tipuri diferite de unitati (inch, mm, mil). Se poate seta cumva sa le ia pe toate metrice? Daca are cineva idee cum as mai putea aranja pcb-ul mai bine primeste o bere In plus Buzzerele pe care le am eu pe aici sunt cu fire si prin librarii nu gasesc decat niste capsule imense care imi ocupa o gramada de spatiu si ma tenteaza sa pun 2 via cu trasee pana la ele si sa scap de capsula aia imensa. Link spre comentariu
nightmare Postat Septembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Pana la urma nu am mai avut rabdare, am mai aranjat putin rutele manual si apoi l-am facut. Primul experiment al meu cu press and peel. Am folosit autocolant lucios de la librarie si fierul de calcat. Am corectat cu markerul pe unde nu a iesit perfect. Rezultatul mai jos. Si da, stiu... marginea e taiata oribil cu o panza de bomfaier. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum