Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare microcontroler + programator


nightmare

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • nightmare

    24

  • Stefan

    8

  • francezu

    7

  • nooob64

    2

Top autori în acest subiect

Daca te hotaresti sa incepi cu uC-uri de la microchip iti recomand PIC16F628a. Este un bun inlocuitor pentru arhicunoscutul 16F84 dar, mult mai capabil si pe de-asupra mai ieftin. Ca programator poti sa folosesti unul bazat pe JDM,care merge pe seriala exemplu1, exemplu2

Te sfatuiesc sa incepi cu aplicatii simple de genul licurici cu led,etc,altfel te vei inpotmoli pe viitor la lucruri mai complicate.Ar fi bine sa parcurgi cu rabdare niste tutoriale,cum ar fi :

http://www.winpicprog.co.uk/pic_tutorial.htm

http://www.mhennessy.f9.co.uk/pic/first_program.htm

http://www.mstracey.btinternet.co.uk/pi ... icmain.htm

http://www.amqrp.org/elmer160/lessons/

Spor la studiat!

Link spre comentariu

de la un incepator pentru un incepator:

eu am inceput cu 16F627 dar cum zice si francezu' e mai bun 628-ul

ca programator am folosit un JDM in genul acestuia http://www.geocities.com/danolteanu/programator.GIF - cu mici modificari

sa nu inveti asm-ul ca iti blestemi zilele la inceput, eu am renuntat la assembler si am trecut la ceva mai simplu precum mikroPascal, e adevarat ca in asm codul iese perfect.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Se pare ca 16F628 e castigator. Cat despre programare, nu e problema mare ca stiu vreo 2-3 limbaje si am si ceva notiuni de ASM, deci nu imi e greu sa invat ceva nou. Ramane sa-mi construiesc programator si sa ma apuc de lucru.

Link spre comentariu

Gata. Am plasat comanda pentru PIC16F628A si programatorul de aici (sper sa fie ceva de capul lui, daca nu, imi construiesc unul). Cand ajunge ma apuc de citit tutoriale si de experimentat. Multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

programatorul ala il puteaai face si tu, asa am preferat si eu sa il cumpar (atunci era ceva mai scump) are un ULN2803, un tranzistor BC, 2 stabiliz 12V si 5V si stuff.am regretat ca am cumparat programatorul ala ordinar (am dat pe el 59 lei) si am muncit la el de zici ca am facut altul de la zero, am pus un integrat nou si soclu pentru el, am inlocuit tranzistorul, am verficat stabilizatoarele si am mai pus o dioda pe masa celui de 12V pentru a ajunge la 13,2VBafta la programat si cat mai multe realizari.

Link spre comentariu

Sper sa am mai mult noroc cu programatorul si sa nu am atat de mult de munca la el. L-am comandat pentru ca la mine in oras am slabe sanse sa gasesc integratul din el (un singur magazin de electronice nu tocmai bine aprovizionat).

Link spre comentariu

Cred ca e normal sa faca asa, cel putin si la mn face la fel,afiseaza 0000 la toate adresele cu programatorul deconectat.Dupa ce te plictisesti de IC-Prog :sparge: incearca si WinPic800, e mai rapid si are si autodetectie pentru unele PIC-uri.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Mai ramane acum sa Il testez cumva sa fiu sigur ca merge. O sa caut ceva aplicatii pentru 16F628A.LE: Arata chiar interesant WinPic800. Si vad ca are si test de hardware cu care m-am convins ca programatorul functioneaza OK. Daca il deconectez da eroare la test, deci stie ca e acolo. Mi-era teama in IC-prog sa nici nu stie ca e sau nu un programator acolo din moment ce citeste ok chiar si cu el deconectat.

Link spre comentariu

Intr-un post anterior ti-am indicat niste tutoriale.Aici gasesti aplicatii cu PIC16F628a incepand de la licurici cu led pana la LCD,PWM si altele.Fiecare aplicatie e bine documentata si codul sursa destul de bine explicat.

Link spre comentariu

Se pare ca nu reusesc sa fac nimic. Cand programez imi apare doar 0x3fff peste tot, indiferent ce as scrie. Ledul clipeste la programator, deci el incearca sa faca ceva. Sa nu fie compatibil cu 16F628A. In documentatia lui scrie doar 16F628.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări