Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 2xTDA1514

Vizitator TheOne

Postări Recomandate

Vizitator TheOne

Am 2xTDA1514 care i-am scos dupa o placa pentru ca nu stiu ce este,dar pun o poza cu placa.Acum ce as vrea eu....ori sa-i fac separat dupa schema ori sa ii pun la loc pe placa si sa fac amplif din acea placa.Astept raspunsuri si le multumesc celor care scriu!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

2

• adicontakt

2

• zal

1

• MATTRIXTHEFT

1

Top autori în acest subiect

Vizitator TheOne

Ok cunostinte am cat de cat dar as avea nevoie de ceva scheme....daca aveti timp va rog sa ma ajutati sa construiesc un ampli cu aceste doua integrate.Sau cel putin sa fac un amplif dintr-un integrat.

Link spre comentariu

Ce ai tu acolo este deja un amplificator , anume acela al Tv-ul-ui Philips , sasiu Match-Line. Odata ce ai schema de lucru a integratelor poti sa te folosesti foarte usor de placa imprimata originala , te separi de de partea digitala care controleaza tonul si balansul (mute...etc) , asa incat sa folosesti numai etajul final. :nas:

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

Ce ai tu acolo este deja un amplificator , anume acela al Tv-ul-ui Philips , sasiu Match-Line. Odata ce ai schema de lucru a integratelor poti sa te folosesti foarte usor de placa imprimata originala

Pana aici am inteles,acum cat ar scoate acest amplif?80 w?

te separi de de partea digitala care controleaza tonul si balansul (mute...etc) , asa incat sa folosesti numai etajul final.

Partea asta nu am inteles-o te rog sa fii un pic mai explicit,adica sa urmaresc alimentarea circuitelor pe spatele placii pana la la una dintre mufe unde duce sau cum?
Link spre comentariu

Dac? TDA-ul cu corec?iile accept? ?i control în tensiune cu pu?ometri, ar fi elegant s? folose?ti toat? placa, vei avea tot ce trebuie unui amplif. Caut? datele acelui TDA.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Datele le am mai demult http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/D/A/1/TDA1514.shtml. In cazul asta folosesc placa dar nu stiu alimentarea,audio in,out.Vad ca are doar 4 mufe.O schema ceva pentru placa nu se gaseste?

nu de 1514 era vorba acum, ci de tda-ul ?la DIL de pe plac?...uit?-te la cei doi condensatori mari: teoretic, ei ar trebui s? fie filtrajul, ?i tot teoretic, în apropierea lor ar trebui s? fie intrarea tensiunii de alimentare.apoi, compar? schemele din datasheet, ?i te duci pe traseele de pe plac?, cele care pleac? din outul fiec?rui IC, ar trebui s? g?se?ti pe drum câte un filtru ?i un condensator electrolitic de vre-o 1000 de micro, minimum, de cuplare în AC, punctul care iese din condensator ar trebui s? fie "punctul cald" al difuzorului de ie?ire...ce e mai sus, e valabil pentru alimentare asimetric?, aka + ?i GND. dac? e simetric?, aka +, -, GND, de regul? condensatorul electrolitic dispare...cât despe schema pl?cii, a spus cineva mai sus c? e un amplificator de televizor, dac? iei schema tv-ului cu pricina, automat ai ?i schema amplificatorului.
Link spre comentariu
Vizitator TheOne

Daca imi ziceai pana acum poate faceam ceva,dar acum am luat vreo 2-3 condensatori dupa placa plus ca la un tda i s-a rupt 2 pini si nu-mi mai ramane decat sa fac ceva din celalalt.Am o intrebare: Ce pot face din TDA8420? pot face ceva cu reglaj pentru bass,treble+2 intrari audio....

Link spre comentariu

scrie în datasheetul lui la ce e bun!!! :nebun: tu de unde crezi c? ?tim, ne-a ?optit o p?s?ric????nu, ?i noi am citit datasheeturi, ?i unora dintre noi deja li s-a acrit s? tot citeasc?... dar deh, "n-ai carte, n-ai parte!!"...

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

Datasheetul lui TDA8420 nu l-am gasit in schimb am gasit TDA8421 si am vazut acolo ceva de bass,treble,2 intrari....dar dupa schema aia nu stiu unde sa pun potentiometrele pentru bass si treble....alta schema n-am gasit.....

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

Pai si atunci de ce imi spui ca scrie in datasheetul lui cand de fapt nu cred ca exista.Am cautat vreo 2 ore si n-am gasit nimic....

scrie în datasheetul lui la ce e bun!!! :nebun:tu de unde crezi c? ?tim, ne-a ?optit o p?s?ric????

Daca scrie si ai citit spunemi si mie unde sa-l gasesc.....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări