Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 3xTDA7269+TDA7265

Vizitator TheOne

Postări Recomandate

Vizitator TheOne

Salut din nou!Vreau sa-mi fac un amplificator si am urmatoarele piese de la un daewoo dhc x150:3xtda7269a+1xtda7265.In total aceste circuite ar face 134w dupa datasheetul lor dar nu ma astept la atata.As vrea sa fac fiecare circuit in parte si sa le alimentez la un singur traf daca se poate.A si era sa uit mai am urmatoarele piese:5 condensatori 1000uf 35v+2 condensatori 6800uf 25v,1 condensator 6800uf 16v si mai multi condensatori mici(electrolitici) si altele+cele care sunt in poza.Astept raspunsuri!Multumec celor care scriu!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jimmy

3

• djlove

1

• schukaru

1

• misuraelectronic

1

e simpla treaba , tovarasu... :da formulati mai intii o intrebare concreta si abia dupa aia va puteti astepta , eventual la un raspuns...devreme ce nu ati facut decit afirmatii , e logic ca nimeni nu are ce sa va raspunda...!

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

Ok,vreau sa fac un amplif cu unul dintre integrate si pe celelalte doua sa le fac dupa acesta in afara de tda7265 pentru ca banuiesc ca ii trebuie alte piese.

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

Am reusit sa fac amplif dintr-un TDA7269A dupa schema de mai jos.Am mai facut mici schimbari:am pus 2xrezistente de 27k in loc de 36k cum apare in schema,are ceva? sau este ok?in loc de C8 5.6nf am pus 10nf.Apare vreo diferenta daca am schimbat acele piese?Cum este el acum are un sunet exceptional....Acum am cateva intrebari.....firul de la pinul 5 Mute/st-by unde trebuie sa-l conectez?mai am o nelamurire potentiometru pentru volum.....unde sa-l pun?Momentan ampliful e facut in aer si ii dau volumul din pc.... Cum pot sa pun in punte acesti 3xTDA7269A +TDA7265 as avea nevoie eventul de o schema....Traful pe care-l am e de la un daewoo si acesti 4 finali la fel.....Va multumesc celor care veti scrie....

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

Vad ca nu mi-a mai raspuns nimeni de 5 zile......Am gasit toate piesele pentru cele 4 TDA-uri.Dupa cum am spus si mai sus am testat unul si mi-a iesit din prima...sunetul foarte clar....acum mai am cateva nelamuriri si anume:

-pot sa le pun in paralel...adica sa leg aceeasi masa la toate,aceeasi alimentare +0-,acelasi semnal la intrare....masa sa fie pentru 0V,audio in,audio out..?

-urmatoare intrebare este unde sa pun potentiometrul pentru volum....la intrare semnal sau la iesire....

-am acel tda8420 de la un tv philips.....pot sa-l folosesc ca un fel de preamplif ....dupa cate am vazut in datasheet (era 8421 in datasheet,dar banuiesc ca nu-i nicio diferenta) are si bass si treble?

http://www.elforum.info/download/file.php?id=32789&mode=view

Astept raspunsuri....Va multumesc...

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

Vad ca nu mi-a mai raspuns nimeni de 5 zile......Am gasit toate piesele pentru cele 4 TDA-uri.Dupa cum am spus si mai sus am testat unul si mi-a iesit din prima...sunetul foarte clar....acum mai am cateva nelamuriri si anume:

-pot sa le pun in paralel...adica sa leg aceeasi masa la toate,aceeasi alimentare +0-,acelasi semnal la intrare....masa sa fie pentru 0V,audio in,audio out..?

-urmatoare intrebare este unde sa pun potentiometrul pentru volum....la intrare semnal sau la iesire....

-am acel tda8420 de la un tv philips.....pot sa-l folosesc ca un fel de preamplif ....dupa cate am vazut in datasheet (era 8421 in datasheet,dar banuiesc ca nu-i nicio diferenta) are si bass si treble...

http://www.elforum.info/download/file.php?id=32789&mode=view

Astept raspunsuri....Va multumesc...

Link spre comentariu

-pot sa le pun in paralel...adica sa leg aceeasi masa la toate,aceeasi alimentare +0-,acelasi semnal la intrare....masa sa fie pentru 0V,audio in,audio out..?-urmatoare intrebare este unde sa pun potentiometrul pentru volum....la intrare semnal sau la iesire....-am acel tda8420 de la un tv philips.....pot sa-l folosesc ca un fel de preamplif ....dupa cate am vazut in datasheet (era 8421 in datasheet,dar banuiesc ca nu-i nicio diferenta) are si bass si treble...

1. Da, masele se leaga toate din acelasi punct(in stea) Vezi la sectiunea de amplificatoare este un subiect stiky despre legaturile electrice dintr-un amplificator; nu ar strica sa citesti putin pe acolo.2. Potentiometrul de volum evident ca se leaga la intrarea amplificatorului, nu la iesirea acestuia.3. diferenta intre 8421 si 8420 sigur exista, daca difera doar o cifra, nu inseamna ca sunt asemanatoare. Nu am cautat datasheetul acestui integrat, dar dupa ce ai spus tu ca l-ai scos dintr-un tv, presupun ca ar fi finalul de sunet al TV-ului. Si nu il poti folosi ca preamplificator, pentru acest lucru foloseste circuite dedicate.Succes.
Link spre comentariu

aveai deja un topic deschis pe tema asta. de ce-ai mai postat si aici? :aut: p.s. - uite ce-am gasit eu la o cautare de aprox. 5 secunde cu google:citez: "TDA8420 Equalizer-Tone Control (Audio) Circuit - For I2C Bus, Bass/Treb, SpatialMaximum Frequency (Hz)=100MNom. Supp (V)=14Status=DiscontinuedPackage=DIPPins=28TDA8421 may be an equivalent for this part. Please review the TDA8421 datasheet." :bataie

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

Dupa cum vezi aici am postat pe 25 si acolo pe 27,deci am uitat ca am mai postat si aici....Bun...daca tot am inceput aici trebuie sa termin tot aici ,nu?Pot folosi schema din datasheet a lui TDA8421?Daca se poate folosi as avea nevoie de ajutor la legarile potentiometrelor pentru bass si treble ca nu-mi dau seama...

Link spre comentariu

daca citeai mai atent in datasheet, observai ca TDA-ul asta nu foloseste potentiometre pt reglajul tonului sau volumului, etc... in schimb, are o magistrala de date I2C prin care comunica cu un procesor, microcontroler, etc, care practic ii spune acestui TDA cum sa modifice tonul, volumul, etc.pune mana si documenteaza-te putin inainte de a posta pe forum. nu astepta totul mura-n gura. iti lua mai putin de 5 minute sa gasesti si sa citesti tot ce ti-am raspuns pana acuma.

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

Deci...nu vreau totul mura-n gura doar putin ajutor...in plus am citit tot datasheetul inainte si era un pic absurd sa intreb ce inseamna acela "I2C bus receiver and data handling" si

"Module address".Acum ce inseamna:

MAD=module adresse

SDA=serial data

SCL=serial clock

EXSN=?

Bun...si acum care este acel microcontroller?

Am pus o poza cu celelalte placi din tv pe care le-am mai gasit...

http://i31.tinypic.com/ek3tch.jpg

P.S.pot sa mai continui aici?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări