Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

volum digital

davidut5

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• davidut5

13

• zal

5

• francezu

5

• remus68

4

Top autori în acest subiect

ca sa nu mai deschid alt topic, o sa intreb aici. Am un egalizator mai vechi pe cinci benzi si nu stiu un de se pun e alimentarea, semnalul, iesirea. Daca puteti sa-mi spuneti, as fi recunoscator. Am pus cateva poze cu montajul, daca se intelege ceva.

Link spre comentariu

ca sa nu mai deschid alt topic, o sa intreb aici. Am un egalizator mai vechi pe cinci benzi si nu stiu un de se pun e alimentarea, semnalul, iesirea. Daca puteti sa-mi spuneti, as fi recunoscator. Am pus cateva poze cu montajul, daca se intelege ceva.

Uita-te dumneata unde e colectorul si unde e emitorul , invata cum se polarizeaza un tranzistor si ai sa-ti raspunzi singur ,invatand cate ceva in schimb !
Link spre comentariu

asa bun, si semnalul? pe unde intra, pe unde iese?poate sa fie alimentat cu tewnsiune simetrica?

pai la un tranzistor nu ai decat trei tipuri de montaj BC ( baza comuna ), EC (emitor comun), CC (colector comun)- la BC intrarea se face prin emitor si iesirea prin colector- la EC intrarea semnalului se face prin baza si iesirea prin colector- la CC intrarea se face prin baza si se iese cu semnalul prin emitordeci ?Te rog invata !Nu fi lenes !poti sa-ti raspunzi singur la orice intrebare ....
Link spre comentariu

este cc. Inseamna ca eu am bagat vreo 24v pe intrare si pe iesire.eu m-am luat dupa firele care au sunt lipite, era un fir ecrenat stereo si am presupus ca este intrare iesire, mai avea unul maro care stiu ca este gnd si inca doua rosii care am presupus a fii alimentarea. de la baza si emitor ajung prin 2 rezistente la firele rosii, ceea ce nu prea e binePS:Daca nu are condesator de peste 1000uf pe alimentare nu stiu sa o aflu

Link spre comentariu

davidut5 era bine sa deschiz un topic nou, astfel daca cineva mai are o problema asemanatoare cu siguranta nu o sa caute la "volum digital"pune mana pe un creion si o coala A4 si scoate frumusel schema, dupa asta cu siguranta o sa iti mie mai usor de aflat ce si cum.

Link spre comentariu

Incearca sa faci intreaga schema pe o coala ,cum ti-a spus si stefan_ro,urmarind fiecare traseu intre piese.Nu ai facut decat sa complici lucrurile desenand peste poza!

Link spre comentariu

Se poate sa fie si cum zici tu ca am astea dintr-o statie si sunt multe montaje care nu le stiu rolul.Eu m-am pus cu sficu la taiat si am scos statia si acum nu mai stiu care unde si ce rol are

Link spre comentariu

:101 Placa reprezinta portiunea de inductante simulate cu tranzistor si este cuplata la intrarea unui OP. In partea dreapta (asa cum se vede in fotografia de mai sus) ai 5 puncte de conectare; de sus in jos :

-la intrare neinversoare OP

-la intrare inversoare OP

-tensiune alimentare +9...15V

-tensiune alimentare -9...15V

-masa

Dupa cum vezi se alimenteaza cu tensiune simetrica si schema de utilizare e asemanatoare cu asta http://www.4qdtec.com/graph.html Schema asta are o mica modificare in circuitul de baza al tranzistorului, dar functionarea e identica. Ca sa functioneze bine cu schema ta , cele 2 rezistente de 150K si cea de 1M pune-le de 4,7...10K ; de asemenea, de la intrarea inversoare la masa vei cupla o rezistenta (a 4-a) de aceeasi valoare.

Link spre comentariu

Am facut schema.Sper ca nu am gresit nimicBa da m-am uitat,cum sa nu. Sorry .. ce insemna parte inversoare si parte neinversoare?PS: Am o placuta cu ba 741 se poate sa fie OP? Partea lipsa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări