davidut5 Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 salutare. am dintr-o combina muzicala un montaj cu sc9153 cu volum digital si reglaj basi inalte medii cu potentiometru.As vrea sa stiu daca pot sa-i pun display cu 7 segmente sa-mi arate la cat este volumul,as vrea sa stiu daca se poate si daca aveti vreo schema!multumesc anticipat Link spre comentariu
davidut5 Postat August 16, 2009 Autor Partajează Postat August 16, 2009 se pare ca nimeni nu stie sau nu vrea sa spuna Link spre comentariu
Stefan Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 de putut sigur ca se poate, dar asta nu insemna ca avem o schema pentru orice.treaba cu Volum UP e simpla la "coboras" mai trebuie gandita treaba, dar cred ca se poate face si cu CI CMOS din familia 4000ma gandeam la o schema dar acum faceam ordine in camera si nu mai gasesc nimic Link spre comentariu
francezu Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Pai se poate face numarator reversibil cu CD4029,CD4510 dar la el nu cred ca e cazul pentru ca are comanda in tensiune se pare(cu potentiometru) nu din push-butoane.Mai degraba ar merge un voltmetru cu ICL7107 adaptat sa masoare tensiunea de pe cursorul potentiometrului de volum. Eu unul nu gasesc nici un datasheet pentru circuitul in cauza, daca davidut5 ne indica ceva poate dezvoltam si o schema. Link spre comentariu
zal Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Aici, se pot scoate circuitele de ton. Link spre comentariu
francezu Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Se pare ca m-am inselat. Totusi nu cred ca se poate rezolva ceva pentru ca nu ai acces la iesirea oscilatorului intern pentru a comanda un numarator atunci cand se tine apasat pe unul din butoane. Link spre comentariu
davidut5 Postat August 16, 2009 Autor Partajează Postat August 16, 2009 deci eu am luat cu placa cu tot montajul si functioneaza, l-am probat. Volumul este cu 2 butoane push. Din datasheet am vazut ca integratul are 13 trepte. Doar pentru volum vreau sa fac display.pot inlocui cele doua butoane cu unul rotativ cum au aparut acuma? Link spre comentariu
danzup Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 deci eu am luat cu placa cu tot montajul si functioneaza, l-am probat. Volumul este cu 2 butoane push. Din datasheet am vazut ca integratul are 13 trepte. Doar pentru volum vreau sa fac display.pot inlocui cele doua butoane cu unul rotativ cum au aparut acuma?fara microcontroler nu se poate Link spre comentariu
davidut5 Postat August 17, 2009 Autor Partajează Postat August 17, 2009 nu display lcd, display cu leduri cu 7 segmente Link spre comentariu
davidut5 Postat August 17, 2009 Autor Partajează Postat August 17, 2009 aveam odata de la un pc vechi montajul din fata cu afisajul cu leduri care alimentat la 12v daca puneam un jumper pe 2 pini crestea numarul afisat cu 1 si pe alti doi pini scadea cu unu.Montajul avea si un integrat turnat, poate pot folosi asa ceva, daa ar fi o problema el nu stie cand sa se opreasca, la a 13 treapta daca apas butonul numarul creste volumul fiind la maxim, si invers, cam asta ar fi. Link spre comentariu
francezu Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Potrivit datasheet-ului,daca tii apasat mai mult pe unul din butoane volumul este incrementat/decrementat cu o frecventa dictata de oscilatorul intern. Daca vei conecta orice numarator la butoanele respective,el va fi incrementat/decrementat doar la apasare,nu si daca se tine apasat continuu;astfel volumul afisat nu o sa mai fie acelasi cu cel reglat.Sincronizarea s-ar putea face numai daca ai avea acces la iesirea oscilatorului din TC9153 cum am zis si intr-un post anterior.Sau poate cu un microcontroler care sa dea el comanda integratului si implicit sa afiseze pe un display.Prea complicat, totusi,mai bine schimbi cu totul partea de volum.Vazusem pe forum niste scheme cu integrate din seria cd4000,cu reglaj din butoane in 16 trepte parca. Link spre comentariu
Stefan Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Vazusem pe forum niste scheme cu integrate din seria cd4000,cu reglaj din butoane in 16 trepte parca.la asta ma gandisem eu initial si parca am vazut ceva si cu afisaj pe leduri, dar nu gasesc schemele.a fost ceva in genul acesta publicat si in Tehnium si in cartea 365 aplicatii parctice cu CI CMOS - sau cam asa ceva, dar fara partea de afisare. Link spre comentariu
francezu Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Uite aici,la sectiunea CMOS-uri cu 8,10 sau 16 trepte,afisaj cu leduri sau display 7 segmente. Link spre comentariu
zal Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Varianta TC9154 e cu control din procesor. Link spre comentariu
davidut5 Postat August 17, 2009 Autor Partajează Postat August 17, 2009 deja ne complicam, si eu nu sant prea stralucit cu electronica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum