Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator

Vizitator TheOne

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

9

• misuraelectronic

6

• SunShine

5

• djlove

3

Top autori în acest subiect

ai un multimetru???ok, presupunem c? traful e în stare bun?, a?a c? pune multimetrul pe rangul de kiloohmi, ?i m?soar? rezisten?a între firele adunate în varni?ul ?la albastru... teoretic, acolo ar trebui s? m?sori rezisten?e de pe la 500 de ohmi în sus, ?i tot teoretic, acolo ar trebui s? fie primarul (un primar de 220 de regul? implic? multe spire cu sârm? sub?ire, ceea ce înseamn? c? rezisten?a ohmic? a înf??ur?rii este destul de ridicat?). o problem? e c? acolo am num?rat cam 5 "sârme"... ceea ce înseamn? c? ai mai multe înf??ur?ri pentru primar, posibil cu prize, ?i posibil ca unele dintre ele s? fi alimentat ?i motorul pickupului, mai ales dac? era unul vechi, cu motor alimentat în curent alternativ...secundarul este format de cele 4 fire mai grosu?e scoase pe partea opus?... acolo ar trebui s? ai rezisten?e ohmice de pân? la 50-60 de ohmi... m?sori pe rangul de omi ai multimetrului, ?i vezi întâi ce eroare are scurtcircuitând tatoarele ?i re?inând valoarea ar?tat?. din ce m?sori, scazi eroarea aia, ?i afli valoarea rezisten?ei ohmice reale a înf??ur?rii ?leia.ce e na?pa e c? traful ar putea fi defect... mie înf??ur?rile alea îmi par cam "afumate"... a?a c? s-ar putea s? ai înf??ur?ri întrerupte...

Link spre comentariu

Pare s? fie dintr-un radio cu pick-up, sigur românesc, a?a c? primarul are mai multe înf??ur?ri, între 110-120-127-170-220-237-240Vca. Greu de dib?cit dac? i-a fost t?iat schimb?torul de tensiune, nu prea ai ce face cu el.

Link spre comentariu

dac? avea primarul bobinat cu prize, se poate s?-l foloseasc?, dac? era conceput ca la magnetofoanele maiak, ?i la pickupurile alea f?cute mai ieftin, de înseriai motorul cu 2 înf??ur?ri în primar.... se cam cere rebobinare.dar la cum arat? carcasa, eu a? face alta, din pertinax...(ou sont les neiges d'antan!! :rade: )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări