misuraelectronic Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 nu stau sa fac alfabetizare in domeniul electronicii...pentru asta exista carti si google...puneti mina si studiati...domnu sunshinediscutia e lunga iar timpul meu este pretios... Link spre comentariu
SunShine Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Timpul dumneavoastra pretios consta in a da explicatii insuficiente pentru incepatori. Nu radem de incepatori parca, nu? Eu nu cred ca am gresit. Raman strict la aceasta parere. Asa am probat tranzistori 2N 3055 si traf-uri cu bec de 100W inseriat. Timpul a fost deja pierdut.Sanatate! Link spre comentariu
Spitfire Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Nu trebuie decat sa strapezi thermal fuse, dar ai grija, pare a fi un traf de cuptor microvawe, pericol de electrocutare, tensiunea in secundar mare. Link spre comentariu
Alex90 Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 categoric...va voi urmari ca o umbra... asta deja suna a afirmatie facuta de un obsedat sexual si gay.domnule misuraelectronics inteleg ca aveti magazin alimentar aveti facultate etc. de ce nu puteti sa ii spuneti la om frumos ca uite ai gresit acolo aia aia, de ce mereu trebe sa ii reprosati in asa hal incat sa ii mai fie teama sa mai posteze?mergeti la mare mai racoriti-va in mare si dupa mai postati.sanatate! Link spre comentariu
Alex90 Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Nu trebuie decat sa strapezi thermal fuse, dar ai grija, pare a fi un traf de cuptor microvawe, pericol de electrocutare, tensiunea in secundar mare.nu e traf de cuptor cu microunde e traf de sistem audio :P Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 1-- nu rid de incepatori ...nu stiu de unde ati scos-o si pe asta...2-- ambele asa zis metode ale dvs sint empirice...metodele corecte de identificare nu sint asa...3-- masurarea factorului de amplificare beta al unui tranzistor nu e totuna cu identificarea unui tranzistor...identificarea unui tranzistor se face folosindu-se doar cele 2 sonde ale multimetrului ...fara betametru...4-- identificarea primarului unui trafo de alimentare nemarcat se face corect prin metoda impedantei cumulata cu observarea/masurarea tuturor diametrelor conductoarelor folosite la infasurari , nu cu becuri inseriate ...5-- vad ca sinteti student...asa incit va recomand cu caldura studiul individual... Link spre comentariu
zal Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Ce subiect inflamant. TheOne, aparatul de m?sur? îl pui pe scala cea mai mic?, de regul? e de 200 Ohmi cap de scal?, nu folosi scala de continuit??i c? are eroare la m?surarea rezisten?elor. Un traf de m?rimea aia, ar trebui s? aib? în jur de 10-15 Ohmi rez primarului de 220V, secundarele au mult mai pu?in, cele de putere sub 1 Ohm. Terminalele sînt grupate, primarul e carcasa mai mic?, interioar? ?i secundarele pe carcasa cealalt? mai mare, exterioar?. Pe etichet? scrie c? are sig termic? inclus?, asta de regul? înseamn? c? e montat? în interior ?i nu e acesibil?, decît dac? o vezi, altfel trebuie f?cut? chirurgie acolo. E clar c? primarul are firele N-G (negru-galben), secundarele fiind: R-N-R ptr finalul de putere, Ab-N-Ab ptr filamentul afi?orului, P-M-P probabil ptr partea logic? ?i audio, A-A poate ptr motoare sau altceva. Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 TheOne, aparatul de m?sur? îl pui pe scala cea mai mic?, de regul? e de 200 Ohmi cap de scal?, nu folosi scala de continuit??i c? are eroare la m?surarea rezisten?elor. Un traf de m?rimea aia, ar trebui s? aib? în jur de 10-15 Ohmi rez primarului de 220V, secundarele au mult mai pu?in, cele de putere sub 1 Ohm. Terminalele sînt grupate, primarul e carcasa mai mic?, interioar? ?i secundarele pe carcasa cealalt? mai mare, exterioar?. Pe etichet? scrie c? are sig termic? inclus?, asta de regul? înseamn? c? e montat? în interior ?i nu e acesibil?, decît dac? o vezi, altfel trebuie f?cut? chirurgie acolo. E clar c? primarul are firele N-G (negru-galben), secundarele fiind: R-N-R ptr finalul de putere, Ab-N-Ab ptr filamentul afi?orului, P-M-P probabil ptr partea logic? ?i audio, A-A poate ptr motoare sau altceva.Nota 10 de la mine pentru ca m-ai lamurit cum sta treaba acum am inteles,dar ar mai fi ceva R-N-R banuiesc ca are tensiune diferentiala nu?adica + 0 - Link spre comentariu
zal Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Din cele 3 secundare duble, 2 sînt ptr ob?inerea prin redresare ?i filtrare a tensiunii continue duble, de exemplu ai un secundar de 2x20Vca, vei avea prin redresare cu o punte de diode ?i filtrare cu condensatori o tensiune dubl? de +/-28Vcc. Al 3-lea secundar e ptr filament ?i are o tensiune mic?, cam 2x2...4Vca. Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Ok am rezolvat problema cu traful se pare ca avea un fir intrerupt.Dupa ce am lipit firul l-am alimentat si am masurat cele trei fire din secundar R-N-R tensiunea variind intre 11-12-13Vca . Si acum ca sa ma lamuresc ca nu am inteles un lucru Din cele 3 secundare duble, 2 sînt ptr ob?inerea prin redresare ?i filtrare a tensiunii continue duble care sunt cele doua secundare R-N-R si Alb-Alb ?Al 3-lea secundar e ptr filament ?i are o tensiune mic?, cam 2x2...4Vca ak treilea fiind cel cu A-N-A respectiv P-M-P?Al 3-lea secundar e ptr filament ce e acela un filament?Astept raspuns mai mult din partea domnului Zal pentru ca se pare ca dansul ma lamurit... Link spre comentariu
zal Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 E vorba de filamentul afi?orului fluorescent (vfd) al combinei sau amplifului, chiar mai sus am zis de el. Firele Albastru-Negru-Albastru. Secundarele duble sînt cele cu cîte 3 fire. Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Acum am inteles tot...nu mai ramane decat sa fac redresarea....acum e acum...in punte pun diode 1n4007 or fi bune?sau 1n5402 ?si ce condensatori ar trebui sa pun?Cum pot masura amperajul trafului?rosu-negru-rosu are o tensiune de 12vca,albastru-negru-albastru 14vca... Link spre comentariu
zal Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Po?i cel mult s?-l estimezi, dup? sec?iunea miezului trafo, din care rezult? puterea aproximativ? suportat? de traf ?i dup? tensiunile m?surate în secundare, e mai greu f?r? s? po?i m?sura diametrul sîrmelor.Înseamn? c? coreenii nu folosesc aceea?i codificare la culorile sîrmelor trafo, ca japonezii, deci secundarul ce credeam c? e ptr filamentul afi?orului, e ptr altceva.Totu?i, dac? secundarul r-n-r e cel de putere, e bine s? folose?ti o punte de 5-10A la redresare, ptr celelalte secundare, merg ?i pun?i mai mici, de 1-3A, dup? necesit??i. Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Scundarul r-n-r se pare ca e cel de putere...daca tot mai ajutat pana acum ca sa inteleg, te rog sa ma ajuti si cu puntea de 5-10A.... Link spre comentariu
zal Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Po?i s? o faci din diodele 1N5402, c? au cîte 3A (mi se pare la 100Vca), din 4 buc??i rezult? o punte de 6A. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum