Vizitator TheOne Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Salut! sunt nou pe aici.Am un transformator de la un Daewoo DHC-X150 si nu sunt sigur ce sunt toate firele atat din primar cat si din secundar. Incep cu primarul:firele galben si negru - alimentarea ;cele doua albe 110v;cele trei fire,doua rosii si unu negru nu stiu ce sunt Secundarul:cele doua albastre+negru +/-12v;cele doua portocalii+maro +/-5vVa rog sa-mi spuneti daca e asa cum cred eu si ce sunt cele doua fire rosii+negru din primar.Am pus si o poza a transformatorului.Multumesc Link spre comentariu
SunShine Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Masori doua cate doua firele cu multimetrul pe Ohmi si unde iti da valoarea cea mai mare, acolo este 220V. Link spre comentariu
tranzistor Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Apoi il bagi in priza,(pui o siguranta pe intrare de0,5a) si masori iesirile. Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Ok, cu aparatul de masura n-am facut nimic deoarece nu am stiut la cat sa-l pun 2000k,200k,20k,2000ohm,200ohm,dar am facut altfel am pus siguranta si l-am alimentat pe galben si negru si nu sa imtamplat nimic,am masurat iesrile si....0 nimic.Se poate sa fie celelalte?in niciun caz cele doua albe pentru ca sunt pentru 110v.Mai astept si alte raspunsuri eventual sa-mi spuneti la cat sa pun aparatul de masura.... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 daca va uitati cu atentie pe poza , o sa vedeti ca deasupra de tot...este scris cu rosu ...BUILT IN THERMAL FUSE ... asta inseamna ca in serie cu primarul este montata o siguranta termica ce are un dublu rol ...de protectie la supracurent si de protectie la supratemperatura...acea siguranta este montata in interiorul transformatorului , cit mai aproape de primar...exista posibilitatea ca acea siguranta sa fie deja arsa , cum se intimpla la majoritatea transformatoarelor de alimentare actuale made in china solicitate mult peste posibilitatile lor electronice...daca acea siguranta e arsa , atunci circuitul primar este intrerupt si nu aveti cum sa masurati trafo si , evident lucru , degeaba il bagati in priza....el nu va scoate nimik pe iesire...! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 sorry...inca ceva...daca siguranta termica din primar este intrerupta , atunci sa nu cumva sa urmati sfatul domnului sunshine... s-ar putea sa iasa cu flacari fum si ceata... ca de obicei , sfaturile lui din domeniul electronicii valoreaza mai putin decit o ceapa degerata...!stie el cite ceva , dar nu e chiar ceea ce trebuie...sfatul lui se aplica NUMAI daca se cunoaste sigur suta la suta ca respectivul transformator este perfect functional , ca siguranta termica din primar este buna , sau daca trafo respectiv nu este prevazut cu protectie de genul acesta pe primar ... altfel , nu se alimenteaza asa , aiurea la priza de 220... Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Ok va multumesc pentru raspunsurile date pana acum...totusi se poate face ceva pentru a functiona,sa-l desfac sa ma uit la siguranta sa vad daca e cumva arsa...inca mai astept raspunsuri Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Astept raspunsuri!!! Link spre comentariu
SunShine Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 sorry...inca ceva...daca siguranta termica din primar este intrerupta , atunci sa nu cumva sa urmati sfatul domnului sunshine... s-ar putea sa iasa cu flacari fum si ceata... ca de obicei , sfaturile lui din domeniul electronicii valoreaza mai putin decit o ceapa degerata...!stie el cite ceva , dar nu e chiar ceea ce trebuie...sfatul lui se aplica NUMAI daca se cunoaste sigur suta la suta ca respectivul transformator este perfect functional , ca siguranta termica din primar este buna , sau daca trafo respectiv nu este prevazut cu protectie de genul acesta pe primar ... altfel , nu se alimenteaza asa , aiurea la priza de 220...Nu am zis nimic de alimentat. Am spus doar care ar fi 220V Inseriat cu un bec de 100W ar fi ok si nu se intampla nimic. Rusine domnule misu Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Voi va certati dar eu tot n-am primit nici-un raspuns!!! Link spre comentariu
tranzistor Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Bun,eu am zis sa il alimenteze! Apoi il bagi in priza,(pui o siguranta pe intrare de0,5a) si masori iesirile.acum nu mai cautati nod in papura dnu misuraelectronic!omu a bagat trafo in priza,nu a facut bum(acum daca siguranta termica era intrerupta nu facea bum din timpul in care echipa si el un dispozitivul respectiv?,eu asa ma gandeam)theone:dupa ce verifici siguranta mai vorbim,pana atunci nu mai prea e nimic de zis. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 @ domnul tranzistornu am nimic ce sa va reprosez dvs...daca am ceva am cu domnul sunshine , care nu are experienta in domeniul electronicii si se trezeste de multe ori dind sfaturi altora , cind , in mod normal el mai are de sapat destul pina a fi in postura de a da sfaturi pertinente si corecte ... Link spre comentariu
SunShine Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Sa inteleg ca unde voi mai posta eu veti posta si dumneavoastra, misuraelectronic? :ras:Ce informatie eronata am relatat? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 categoric...va voi urmari ca o umbra... :dao gramada sint....mi-e lene sa le caut...ultimele 2 perle ale dvs se refera la masurarea unui tranzistor , respectiv asta cu identificarea primarului unui trafo de alimentare... Link spre comentariu
SunShine Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 categoric...va voi urmari ca o umbra... :dao gramada sint....mi-e lene sa le caut...ultimele 2 perle ale dvs se refera la masurarea unui tranzistor , respectiv asta cu identificarea primarului unui trafo de alimentare...Ia uimiti-ma... Cum procedati dumneavoastra cand testati un tranzistor ca 2N 3055 si sa aflati primarul si tensiunile secundarelor unui traf. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum