Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu TDA7250 si tranzistori bipolari

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator b0ddo

Aha , UBE . Exact ca virusul care a infectat Elforum . La inceput a fost un user , dar nu si-a mai luat pastilele ...si a suferit o mutatie , devenind virus . Recunoaste singur asta in semnatura lui , cu litere rosii .

Nu am inteles asta :nas: In alta ordine de idei, incerc sa compun schema in Multisim si nu gasesc Footprint-ul pentru 2SC5200. Scrie in Datasheet "TOSHIBA 2-21F1A", dar nu am gasit asa ceva. Spuneti-mi, va rog, ce cod are, sau cu ce alt tranzistor impartaseste footprint-ul, pentru ca altfel, daca gresesc aici, nu o mai scot la capat cu PCB-ul.
Link spre comentariu

@Sharky: da, se poate pacali integratul pentru un curent de repaus mai mic.Eu aveam alimentarea la +-42V in gol, deci o putere disipata de 16W pe ambele canale, iar radiatorul original din amplificatorul modificat ajungea la 40 de grade celsius dupa vreo ora de functionat la putere f. mica (pana in 500mW). La a doua abordare, cu schema cu tranzistori bipolari simpli, nu darlington, am micsorat rezistentele din emitori, ca sa cresc puterea la care intra limitarea, si am scazut rezistorul de la pinul 8, la 68k parca, iar curentul de repaus a scazut la aproximativ 65mA.

Link spre comentariu

Ma gandesc la ambalarea termica, atunci cand se utilizeaza la putere mai mare, pentru ca nu prea vad eu cum ar putea integratul sa impiedice asta, atata timp cat el sta undeva pe cablaj, departe de radiatorul finalilor. Pentru mine acest subiect este incheiat. Am reusit sa il fac sa functioneze acceptabil, la o putere suficienta pentru ce aveam nevoie, si l-am incadrat in spatiul disponibil. Acum este vandut si istorie.Il las pe b0ddo sa isi rezolve problemele.

Link spre comentariu

N-are ce rezolva pt ca problema nu exista.Controlul il face integratul, folosind alte metode decat reglajul dupa Vbe. :rade: (it never get's old)Acum m-am uitat si eu in mod sumar si nu e nevoie de nici o smecherie. Are pini direct pt reglaj bias.Deci, toate aceste informatii le gasesti in datasheet sau se pot testa usor.Daca asteptati totul mura in gura....

Link spre comentariu

Nu am spus nimic de masurat Vbe, curentul de repaus l-am calculat masurand caderea de tensiune pe rezistentele din colectorii tranzistorilor finali, si am spus cum am modificat atat curentul de mers in gol, cat si limita la care intra protectia, dupa ce am studiat datasheetul. Iar colegul se chinuie sa gaseasca amprenta unui integrat in capsula DIP20.Nu vad cine asteapta mur in gura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări