Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windows 7 pe Laptop ??

Vizitator RIV2007

Postări Recomandate

Vizitator RIV2007

Buna ziua baieti , Vreau sa instalez un windows 7 pe un laptop Fujitsu Siemens amilo 1703, care are un procesor AMD Turion 2200, 1GB RAM, video S3 Shared 256Mb. Problema este ca dupa selectarea partitiei si formatarea acesteia, incepe instalarea , dar la etapa de expandare a fisierelor aceasta se produce pana la 1% si ramane asa pt. mai mult timp.Nu se blocheaza laptopul, cursorul mouse-ului poate fi miscat, acele puncte din dreptul optiunii tot clipesc, dar degeaba, instalarea nu mai continua din acel loc. Ati mai intalnit aceasta situatie, aveti vreun sfat ??Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sorinpavel

6

• MifTy

3

• radue

2

• ratza

1

Top autori în acest subiect

probabil nu poate identifica o component?, destul de normal dac? e prea vechi sistemul...am p??it ?i eu asta pe laptopul meu... presario 2100...în concluzie, r?mâi la xp sau vista...

Link spre comentariu

La 768 MB de RAM sa nu te astepti sa zboare. Lasa-l asa pana i se face damblaua, daca trece 1-2 ore si nu face nimic atunci chiar ca nu are rost. Nu cred ca are treaba asa de mare cu componenta aia, eu am instalat 7 pe un calculator pe care am componente cu probleme si tot s-a instalat ok ( in sensul ca nu exista drivere deloc pentru ele ).Inca ceva, la instalare face si un checkdisk la toate partitiile, lucru care iarasi poate sa ia ceva timp in cazul in care mai ai alte partitii pe el umplute cu cate ceva.Totusi, e destul de slabut sistemul pentru 7. Ar putea rula decent, dar un XP ruleaza sigur cum trebuie, asa ca daca 7 are bube ramai la xp. Vista nu recomand iara ca e mai infometat decat 7 si se aplica ce am zis mai sus cu memoria.

Link spre comentariu

Acelasi lucru am patit si eu pe acelasi tip de laptop.Dute pe site la fujitsu-siemens si fa un update de bios.Mie mi-a mers pe urma.dar nu am gasit toate driverele asa ca tot la xp am ramas.Daca gasesti tu drivere zi-mi si mie.Am acelasi laptop.Merci

Link spre comentariu
Vizitator RIV2007

Dl. "sorinpavel" din pacate dl. ratza are perfecta dreptate, atitudinea de care ati dat dovada in acest caz fiind pur si simplu jignitoare, poate ar trebui sa va raspund cu aceeasi moneda, dar din politete ma abtin. Spre surprinderea dvs. in perioada de cand ati dat raspunsul si pana in prezent am fost plecat din localitate, in zona rurala nefiind internet, asa ca sper ca ati inteles.....Trecand la cele dezbatute in prezentul topic, va spun cu regret ca NU am putut instala Windows 7 nici dupa update-ul facut la Bios, rezultatul fiind acelasi, multa asteptare si degeaba.Dupa circa 3 ore cat am asteptat mi-a aparut brusc ecran albastru si o incompatibilitate ce viza memoria, de genul " memory are timing low...", i-am dat un test cu memorytest86 si dupa circa 20 ore totul este OK, dar degeaba ...asa ca pana la urma am ramas deocamdata la WinXP.Inca o data va multumesc pt. sfaturi si daca mai gasesc vreo rezolvare o sa va anunt .

Link spre comentariu

Dac? exist? în BIOS func?ii de setare a timing-urilor la memorie, asta înseamn? c? au o utilitate oarecare, nu? Altfel n-ar fi puse acolo.

Update-ul de BIOS aduce o nou? versiune a softului, dar nu repar? ni?te set?ri implicite care poate nu func?ioneaz? bine pe combina?ia de hardware existent?.

Deci, trebuie umblat în BIOS la set?rile memoriei ?i alese set?rile cele mai conservative cu putin?? (care ofer? ?i cea mai mare stabilitate ?i cea mai mic? performan?? a sistemului) dup? care se încearc? din nou instalarea sistemului.

memtest86 nu face altceva decît s? vad? dac? celula de memorie scris? acum dou? ore (cam cum ar p?rea memoriei, scalat la timpul nostru; de fapt e vorba de cîteva zeci sau sute de cicluri de procesor) mai con?ine în continuare bitul ini?ial. Nu testeaz? stabilitatea memoriei la scriere/citire în succesiuni aleatoare, la momente aleatoare fa?? de starea procesorului ?i a?a mai departe. Testul memtest86 nu este concludent pentru stabilitatea sistemului.

Procedura normal? la instalarea ?i testarea unui nou sistem de operare este resetarea BIOS-ului la set?rile implicite sau alegerea unor set?ri foarte conservative, instalarea SO-ului, instalarea tuturor driverelor speciale ale hardware-ului ?i apoi reglarea BIOS-ului pentru a ajunge la performan?a maxim? în condi?ii de stabilitate care poate fi ob?inut? cu acea combina?ie specific? de componente hardware.

Link spre comentariu

O problema ar putea fi cu BIOS-ul, deoarece laptopurile de acest gen il au foarte protejat ( majoritatea setarilor sant ascunse sau oprite in a putea fi modifucate ). Sant cateva placi de baza care la intrarea in BIOS poti sa apesi o combinatie de taste poti sa deblochezi acele optiuni. Stiu ca pe Award BIOS, la unele modele, e + . Totusi si eu am un Dell 1501 cu BIOS Award si nu prea merge nicio combinatie.

Link spre comentariu

Dl. "sorinpavel" din pacate dl. ratza are perfecta dreptate, atitudinea de care ati dat dovada in acest caz fiind pur si simplu jignitoare, poate ar trebui sa va raspund cu aceeasi moneda, dar din politete ma abtin. Spre surprinderea dvs. in perioada de cand ati dat raspunsul si pana in prezent am fost plecat din localitate, in zona rurala nefiind internet, asa ca sper ca ati inteles.....Trecand la cele dezbatute in prezentul topic, va spun cu regret ca NU am putut instala Windows 7 nici dupa update-ul facut la Bios, rezultatul fiind acelasi, multa asteptare si degeaba.Dupa circa 3 ore cat am asteptat mi-a aparut brusc ecran albastru si o incompatibilitate ce viza memoria, de genul " memory are timing low...", i-am dat un test cu memorytest86 si dupa circa 20 ore totul este OK, dar degeaba ...asa ca pana la urma am ramas deocamdata la WinXP.Inca o data va multumesc pt. sfaturi si daca mai gasesc vreo rezolvare o sa va anunt .

Imi cer scuze pentru limbaj.Am crezut ca sunteti un user care pune o intrbare si apoi nu zice nici multam.http://support.ts.fujitsu.com/COM/suppo ... loads.htmlDe aici am updata bios-ul.Eu am 2 memorii de 2gb(adica daca am vazut 2 sloturi am luat 2 memorii mari). Pe 1 mem am dat 75ron).Pana sa nu fac upgrade la bios si sa maresc memoria(merge sigur pe 2 gb testat) nu am reusit sa instalez win7 sau vista pe 64b.Dupa aceea nici o problema.Singura treaba este ca nu am gasit drivere pt win7.Ieri am dat de un program 'driver genius professional'.Acum sunt tot pe XP din cauza driverelor dar zilele astea il probez.Sper sa te ajute ce ti-am zis si inca odata SCUZE.SEARA BUNA
Link spre comentariu

Am reinstalat win7 si am cautat cu prog de mai sus.Nici un rezultat :jytuiyu Spune ca toate driverele sunt la zi dar sunet tot nu am.Daca reusesti tu ceva zi aici...Eu m-am lasat pagubas cu win7 pana nu apare oficial.Seara buna

Link spre comentariu

e bun utilitarul ?la, l-am încercat pe lapul meu, ?i mi-a zis exact ce m? a?teptam s? aud, ?i mi-a indicat ca "unsupported" exact componentele pe care le b?nuiam ?i eu de vin? pentru instalarea nereu?it? de win 7.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări