Depanatoru Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 Numai una de 6,3V pentru ambele canale , cu masa legata la masa montajului ( -HT) . Se poate face usor cu un stabilizator 7806 , lampile au viata si mai lunga alimentate numai cu 6V . Link spre comentariu
THOMAS Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 da pai asta era ideea sa schimb lampile mele cu ecc88 si sa incerc schema asta de buffer.v-ati uitat putin pe schema? ar fi ceva gresit?inca ceva nu inteleg ce inseamna to v2 heater si +HT si -HT din schema....dupa ce-mi explicati voi vorbii cu cineva sa-mi faca pcb-ul pentru el si plantam piesele, eventual cu mici ajutoare din partea dumneavoastra daca nu ma descurc, si vedem cum suna multumesc frumos pentru ajutor.Schema este buna si functionala,cel mai bine este sa o faci asa cum este ea proiectata.Transformatorul de 12Vac are secundarele in paralele pentru ca alimenteaza filamentele lampilor legate in serie, deci trebuiesc 12Vac dar si un curent ceva mai mare.Cei 12Vac sunt rederesati,filtrati si apoi stabilizati cu un *812 ridicat mai sus cu o dioada (aprox12,8V).Din aceasta tensiune se alimenteaza filamentele.Tot din 12Vac cu ajutorul lui:D3,D4,D5,D6,D7 si tranzistorii Q1,Q2,Q3,Q4 se construieste un multiplicator de tensiune pana la +/- 45V si un curent de ordinul a 15-20mA.In aceste conditii,lampile functioneaza in conditii normale (avem 90V Ua!!!).Personal cred ca merge bine si ECC85.Ca sa vedeti tot ce am spus eu,este suficient sa observati schema pe PCB. Fac referire la prima schema(!!!!)P.S ai un singur trafo pentru ambele canale,ceea ce inseamna ceva (trafo mic,zgomot aproape 0,dimensiuni mici!) Link spre comentariu
kmykze Postat August 18, 2009 Autor Partajează Postat August 18, 2009 Multumesc frumos lazaroiu am inteles acum de ce trafo are in paralel iesirile.Ramane de ales intre aceste 3 scheme, chinezaria aia, x-10d si cea de pe lumeatuburilor.L.E.Referitor la schema de pe lumea tuburilor, este facuta schema pe jumatate de tub, poate sa-mi spuna cineva cum vine legat al doilea canal? sau sa-mi dati si mie fisa tubului ca nu am gasint-o pe nicaieri...poate-mi dau seama de acolo. Link spre comentariu
kmykze Postat August 18, 2009 Autor Partajează Postat August 18, 2009 am gasit gata mi-am dat seama nu mai este nevoie Link spre comentariu
THOMAS Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 am gasit gata mi-am dat seama nu mai este nevoie Omule!...chinezarie tine de realizare,fiabilitate,aspect si comert,unde este o schema inseamna : matematica,stiinta si electronica,asta nu mai tine de tara unde a fost gandita,stiinta si cele de mai sus sunt peste tot universal valabile. Spor la treaba si foloseste cu incredere ECC85 !P.S fii sigur ca asa dupa cum toata lumea stie,chinezii copiaza TOT,ar fi in stare sa copieze si tot ce este organic,dar asta nu inseamna ca nu au si ei oameni de stiinta remarcabili. Link spre comentariu
kmykze Postat August 18, 2009 Autor Partajează Postat August 18, 2009 am inteles.eu spuneam chinezarie pentru ca e facuta acolo nu neaparat chinezarie copiata sau io stiu ce. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum