Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator ECC85

kmykze

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kmykze

17

• Depanatoru

8

• wwilly

3

• +_Florin_+

3

Top autori în acest subiect

Ar fi de modificat ... amplificarea nu trebuie sa fie mare , ar trebui sa stii cat de sensibil e amplificatorul si cam cat e semnalul de intrare in preamplificatorul cu lampi .

Link spre comentariu

Habarnuam la placa de sunet cat scoate, cred ca undeva pe la 800 mV, sensibilitatea amplificatorului a spus wwilly ca este mica...Nu stiu sa fac aceste modificari, am spus sunt noob, mai ales cand vine vorba de tuburi, eu vroiam o schema functionala de preu, si de buffer.

Link spre comentariu

sensibilitatea amplificatorului a spus wwilly ca este mica...

Am spus ca IMPEDANTA de intrare este destul de mica 10K (pentru un preu cu tuburi). Sensibilitatea s-ar putea sa fi suficienta. Acum intreb: Daca legi acest amplif direct la placa de sunet, fara preamplificator, semnalul oferit de placa de sunet este destul? (obtii puterea din specificatiile amplificatorului?) Eu inclin sa cred ca da,(daca nu modifici R8 asa cum am spus), si in acest caz nu ai nevoie de un preamplificator cu castig in tensiune. Ajunge un buffer. Dar in oricare din cazuri, daca doresti sa folosesti "ceva cu tuburi" in fata acestui amplif, schimba si R2 cu un 33-47K
Link spre comentariu

Da puterea cu placa de sunet putere este ok.Eu asta urmaream, eliminarea distorsiunilor.Astept sa vedem ce spune si Depanatoru'Si o sa incer pana la urma un Buffer.

Link spre comentariu

Am gasit acest buffer pe forumuri din afara, ei zic ca se aude destul de bine, se alimenteaza la 12v si trebuie un traf cu 2 secundare.

Foloseste 2 tuburi ECC88, o sa le schimb pe ale mele daca e cu aceste tuburi, numai sa-mi spuneti daca este ok schema si daca se merita.

Multumesc.

http://i30.tinypic.com/5zjrbr.jpg

L.E. cablajul si produsul final este modificat sa foloseasca doar 1 intrare +/- 12V nu stiu de ce si cum, vad ca traful are 2 sec de 12V lipite....

Link spre comentariu

Am gasit acest buffer pe forumuri din afara, ei zic ca se aude destul de bine, se alimenteaza la 12v si trebuie un traf cu 2 secundare.Foloseste 2 tuburi ECC88, o sa le schimb pe ale mele daca e cu aceste tuburi, numai sa-mi spuneti daca este ok schema si daca se merita.Multumesc.http://i30.tinypic.com/5zjrbr.jpgL.E. cablajul si produsul final este modificat sa foloseasca doar 1 intrare +/- 12V nu stiu de ce si cum, vad ca traful are 2 sec de 12V lipite....

Numai filamentele sunt alimentate direct la 12V , anodica e alimentata cu 12V x 2 = 24V .Oricum nu am incredere in tensiuni asa joase anodice decat pentru anumite tuburi , special construite pentru asta !
Link spre comentariu

mda, dupaia am aflat citind pe forumurile de afara ca defapt vrea sa fie o copie dupa un renumit buffer :Dam gasit alt buffer de data asta real nu chinezarie :limb: care audiofilii de prin forumurile de afara il lauda...domniile voastre ce ziceti?chestia e ca habarnuam cu ce tuburi functioneaza...L.E. am gasit pe pagina producatorului.Merge cu 6DJ8/ECC88 defapt chinezaria asta vroia sa imite.

Link spre comentariu

Deci schemele astea cu tensiuni mici sunt facute de tipi obisnuiti cu tranzistoarele , merg eventual cu ECC88 , si pentru tubul asta e cam mica tensiunea , nu-s pentru ECC85 care functioneaza in mod normal cu tensiune mult mai mare . Eventual incearca si auzi cum suna . Si inca un lucru , nu suna "curat" ci incearca sa produca un sunet de lampa ( ?! ) , de asta are acele filtre schema pentru joase si inalte in bucla de reactie negativa plus modul de polarizare al lampii din al doilea etaj .

Link spre comentariu

da pai asta era ideea sa schimb lampile mele cu ecc88 si sa incerc schema asta de buffer.v-ati uitat putin pe schema? ar fi ceva gresit?inca ceva nu inteleg ce inseamna to v2 heater si +HT si -HT din schema....dupa ce-mi explicati voi vorbii cu cineva sa-mi faca pcb-ul pentru el si plantam piesele, eventual cu mici ajutoare din partea dumneavoastra daca nu ma descurc, si vedem cum suna :dans: multumesc frumos pentru ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări