Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 x 50V @ 8A de unde?!

Vizitator dreadboy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

5

• Sharky

3

• cirip

2

• adi_0106

1

Top autori în acest subiect

Vizitator dreadboy

aha... nop! am gasit traf de 1200W la http://www.petra-toroid.ro dar e vreo 48 de euro daca iau doar unu. tre sa iau peste 500 ca sa`l cumpar cu 38. alta sursa de asha traf`uri nu shtii? adica nu se gaseshte nimic prin televizoarele vechi. ceva? nu tre` neaparat sa fie toroidal

Link spre comentariu

Nu cred ca prin teveurile vechi gasesti mai mare de 500W, dar e doar o presupunere. Nu am suficienta experienta in domeniul asta. In orice caz, la puterea asta o sursa liniara ar fi dezastru si durere. Traful ar avea dimensiuni destul de mari.Cirip

Link spre comentariu

trafurile prin tv-uri eu am gasit de vreo 200W sau 220 maxim...iar cele mai multe aveau 175W(din tv-uriele care mi-a placut sa le "dezmembrez") iar traful ala de 175W mergea 2 tda7294 la ele..la fix.. :wink: iar nu cred ca gasesti tu o sursa de 800W :shock: pai alea vechi consumau mai putin decat astea noi...si si in astea noi surse peste 400W..multe nu sunt..asa ca 800W de unde :shock:

Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

csl1131 - deci un stereo de 2 x 100W cu 2 tda7294 merge alimentat dintr`un traf de 175W, de tembelizor vechi!? dar dintr`unu de 200W - 220 max (caut io) o merge sa alimentez doua IPA400 cu doar cate 2 finali pusi pe ele? vasile mi`o zis ca merge sa pui doar 2 finali pe IPA400, doar ca scoate putere mai mica! duh! era de intzeles! Un IPA400 cu doar 2 final pusi pe el scoate cam 100W @ 4 ohmi; ar fi bine sa pot alimenta asha pana`mi fac rost, sau pana imi strang bani de un traf de 1200VA;

daca se poate! da`mi si mie o schema, cum scot plus si minus din el? sau sunt si d`alea cu priza mediana?!

Link spre comentariu

pai tda-urile CICA scot 2*100...dar practic intre un traf normal,care dupa mine scotea vreo 175W(parca asa daca tin eu bine minte) si unu toroidal de 250W se face prea putin diferenta....deabea deabea...si dinaia nu am pus mai mari...

dinia si pt ca aveam trafurile astea.. :wink:

mica/MARE problema cu ala IPA400 (AV400,cum ii zic eu) ...ala e alimentat de la + - 70V ..si ca sa scoti 100W tre sa il pui la 40V...iar la tensiunea aia nu stiu daca merge..parca cinava il alimentase de la 45V si mergea ca naiba..paca..

si cand l-o pus la >55V o zis ca mergea super(in comparatie cu ce se auzea inainte)

iar trafurile alea..ele erau cu 2 bobine..nu cu una..ca erau dinalea cu tole in forma de U , si deci aveau 2 infasurari primare,2 secundare,identice..si am putut sa iau mediana ff simplu

si si sa nu fi avut eu le bobinam secundarul ff usor...pt tine e mai greu...

iar astea care zic eu scoteau in mod normal 2*30(sau 2*35V), deci cam cat vrei tu....eu in schimb nu imi era buna tensiunea aia..

Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

deci ar merge?! ma chinui io! ma duc la un atelier de bobinat, la un electronist si dau io de priza mediana! 8) sau ii pun! pardon.. pune cine`mi stie! :d deci ar fi de ajuns pt 2 x IPA400 cu doar cate 2 finali pusi pe ele?

Link spre comentariu

csl1131 - deci un stereo de 2 x 100W cu 2 tda7294 merge alimentat dintr`un traf de 175W, de tembelizor vechi!? dar dintr`unu de 200W - 220 max (caut io) o merge sa alimentez doua IPA400 cu doar cate 2 finali pusi pe ele? vasile mi`o zis ca merge sa pui doar 2 finali pe IPA400, doar ca scoate putere mai mica! duh! era de intzeles! Un IPA400 cu doar 2 final pusi pe el scoate cam 100W @ 4 ohmi; ar fi bine sa pot alimenta asha pana`mi fac rost, sau pana imi strang bani de un traf de 1200VA;daca se poate! da`mi si mie o schema, cum scot plus si minus din el? sau sunt si d`alea cu priza mediana?!

cu doi finali nu scoate mai putin... numai ca finalii fiind mai putini vor suferi o moarte cumplita. Daca vrei sa pui numai 2 perechi atunci sa nu cobori sub 8 ohmi impedanta difului.
Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

pai oricum n`aveam de gand sa pun sub 8 ohmi... sau nu pun deloc... doar de test.. pe boxe pe 8 ohmi... nu`o sa`l folosesc.. am amp pe care sa`l folosesc.. vreau doar sa`l fac asha in timp.. ca sa strang banii nu pot :oops:

Link spre comentariu

csl1131 - deci un stereo de 2 x 100W cu 2 tda7294 merge alimentat dintr`un traf de 175W, de tembelizor vechi!? dar dintr`unu de 200W - 220 max (caut io) o merge sa alimentez doua IPA400 cu doar cate 2 finali pusi pe ele? vasile mi`o zis ca merge sa pui doar 2 finali pe IPA400, doar ca scoate putere mai mica! duh! era de intzeles! Un IPA400 cu doar 2 final pusi pe el scoate cam 100W @ 4 ohmi; ar fi bine sa pot alimenta asha pana`mi fac rost, sau pana imi strang bani de un traf de 1200VA;

daca se poate! da`mi si mie o schema, cum scot plus si minus din el? sau sunt si d`alea cu priza mediana?!

cu doi finali nu scoate mai putin... numai ca finalii fiind mai putini vor suferi o moarte cumplita. Daca vrei sa pui numai 2 perechi atunci sa nu cobori sub 8 ohmi impedanta difului.

pai daca pui de la 40V sau ceva CUM NAIBA SA NU SCOATA MAI PUTIN.. ca nu il pune la 70V..il pune pe la vreo 40V...si la tensiunea aia scoate cam 100W...desii daca pui boxe de 4 ohmi la 45V sau cat l-or pune nu e indicat..dar merge oricum...

Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

deci se poate! nu`o sa pun boxe de 4 ohmi... acum am pe 8;

deci doua IPA400 avand doar cate doi finali pe ei, ii pot alimenta dintr`un 2 x 40V @ 8A? traf`uri de tv se gasesc cam de atat, nu? macar dupa redresare tot ajung la 2 x 40V; ramane problema cu priza mediana! cum fac cu ea.. sau caut unu` cu priza mediana? sau nu exista la tv`e vechi?! atunci?!

Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

ahahaaaa... deci daca le alimentez la 80V (2 x 40) @ 8A e bine!!! nuo?!

daca stie careva... inafara de finali, restu pieselor necesare pt un IPA400 cat ar costa? :oops: nu de alta; dar vreau sa pun mai intai restoo pieselor mai intai shi sa completez pe parcurs cu finali; si poate pana termin de adaugat totzi finalii fac rost si de un traf de 1200VA; 2 x 50V @ 12A :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări