sloop Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Recent am intrat in posesia unor boxe cu difuzoare vintage SOLO cred ca ceva rusesc, bulgaresc sau sarb nu sunt sigur de prin 1966, pe dif de joase/medii sunt ceva specficatii: fr<= 25hz 12.5W 25Hz-15000Hz 15Ohm diametru 31.5cm 1966 Cutiile e posibil sa fie facute, sus au un port de reflex, cu partea de jos reglabila. Acum, una din inalte are ceva probleme, iar cealalta parca nu urca atat de mult si in plus nu prea se aude decat pe directia ei nu acopera un unghi prea mare. Boxele nu au decat niste condensatori pe inalte si atat nu au alte filtre. Cu toate acestea suna foarte bine si chiar nu au probleme in redarea frecventelor foarte joase, partea de medii e iarasi foarte ok ramane doar de rezolvat cu inaltele. Ce inalte as putea utiliza? Ceva pe 16ohm neaparat (as avea niste unitre pe 16ohm) dar nu stiu daca au destul SPL pt ca acum boxele acopera cu mult cam toate boxele pe care le am avut la acelasi nivel de putere desi sunt pe 16ohm si ar trebui sa se auda mai incet nu e deloc asa. Ce inalte sa utilizez? Eventual daca are cineva niste inalte tot vintage de carton. Ar fi mai ok cu niste filtre de ordin mare? sau e ok numai cu un twt cu condensator avand in vedere ca diful mare e aproape full range. Eu unu am ramas destul de surprins de boxele respective, de la care aveam asteptari minime si nu fost deloc asa. Iar legat de cei 12.5W de putere nu stiu exact cat inseamna in zilele noastre, cert e ca rezista la 60-70W fara probleme. Cunoaste cineva aceste difuzoare? Ceva poze: http://s569.photobucket.com/albums/ss135/sloop81/SOLO/ Link spre comentariu
q_acdc Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Eu am avut aceste difuzoare bulgaresti de banda larga,(sunet placut ,joase ,medii) si nu am folosit difuzoare de inalte . Norocosule. Link spre comentariu
sloop Postat August 13, 2009 Autor Partajează Postat August 13, 2009 Eu am avut aceste difuzoare bulgaresti de banda larga,(sunet placut ,joase ,medii) si nu am folosit difuzoare de inalte . Norocosule. Da. o sa le desfac din noui sa verific daca nu e ceva vre un filtru si pe diful full range.Oricum suna neasteptat de bine, si sunt chiar in stare foarte buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum