Dj Alex Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 salut , am incercat sa probez un tranzistor 2N 3055 lam introdus in gaurile de la apartu de masura , si imi arata ( 079 ) pe ecran la aparat, ce inseamna, ca ii bun ? daca nu ce ar trebui sa arate ? Link spre comentariu
miron1947 Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 salut , am incercat sa probez un tranzistor 2N 3055 lam introdus in gaurile de la apartu de masura , si imi arata ( 079 ) pe ecran la aparat,Daca este pe hfe,amplificarea. Link spre comentariu
Dj Alex Postat August 13, 2009 Autor Partajează Postat August 13, 2009 da asa este , deci ii bun ? dar ce amplificare ? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 nu stam sa facem alfabetizare in domeniul electronicii...discutia este prea lunga si nu isi are sensul...puneti mina pe o carte despre abc-ul electronicii , sau cautati pe google... Link spre comentariu
tranzistor Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Sau,ceva mai simplu,ca sa vezi daca e strapuns sau nu masoara-i jonctiunile cu ohmetrul.Dar,cel mai bine,documenteaza-te cu notiunile elementare despre semiconductori.Bafta! Link spre comentariu
SunShine Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Un tranzistor il poti proba cu multimetrul la "HFE" (vezi pe multimetru). Vezi daca este NPN sau PNP si conectezi 3 fire, respectiv C,B si E (colector, baza, emitor).Ar trebui sa iti dea o valoare, in functie de tranzistor. Astea se incadreaza intre anumite valori. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 nu serios , domnu sunshine?... si daca e mosfet ce te faci , tovarashu...?la ce categorie il mai bagi...?sau , daca multimetrul nu are betametru , ce te faci...?cum il masori...?domnu sunshine , inca o data va mai zic...nu va mai bagati in discutii aiurea in tramvai daca nu aveti pregatire in domeniu...!sau va place sa va auziti vorbind ...? Link spre comentariu
SunShine Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 E valabila treaba. Puteati macar sa ii spuneti ce i-am spus si eu. Merge la 2N 3055... ca de tranzistorul asta intreba. Daca a zis ca i-a dat o valoare rezulta de aici ca are HFE multimetrul :rade:Cum sa ma aud daca scriu? Sa aud ce anume? Cum butonez tastatura? :limb:Sunt incepator si asta am invatat si eu. De ce sa nu ii spun si lui ? :sparge:Macar a inteles ce i-am spus Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 1-- trebuia sa precizati concret in postul dvs ca este vorba despre 2n3055...asa , ati spus la modul general --- UN TRANZISTOR IL POTI PROBA CU MULTIMETRUL LA HFE--- , situatie in care nu este valabil , evident...!2-- nu se numeste hfe , ci betametru... Link spre comentariu
SunShine Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Da multumesc pentru explicatie. Nu suntem avansati ca dumneavoastra. Acum stiu si eu ca e betametru (cu prescurtarea "HFE"). Respectele mele. Link spre comentariu
nightmare Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Hfe e prescurtarea de la "Hybrid forward current transfer ratio common emitter configuration". Fiecare modificare a curentului din baza Ib produce o modificare a curentului de colector Ic. Raportul dintre modificarea Ic si modificarea Ib reprezinta factorul beta sau Hfe. Link spre comentariu
Neluc Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Salut DjAlex,2 N 3055 este un tranz de putere folosit cu precadere mai ales in tineretea mea,in amplificatoare audio( in afara de KD 616 si SDT 9208, acestia se gaseau mai peste tot in magazine).Ca sa afli daca este bun ,cu aj.unui ohmetru ,trebuie sa-i identifici baza si emitorul-privind la el ,pe pastea cu pini si partea cea mai apropiata de gaura de prindere pe radiator in partea de jos,ai in st.emitorul si in dr. baza, colectorul este la capsula . Acum masori jonctiunile ca si la o dioda (si conductie normala ,si inversa).Daca ai valori egale in ambele sensuri ,acea jonctiune este strapunsa si acel tr.nu-l poti folosi.De probat se probeaza doar in montaj.Nu stiu in ce masura m-am facut inteles dar sper ca te ajuta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum