Vizitator Oana11 Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Buna, mi-am fct si eu practica la o firma micuta si acm trebuie sa imi completez caietul dar nu stiu ce sa scriu. La firma nu am fct mai nimic...decat copii xerox, cafea, si am taiat niste fire. Practica este in domeniul depanarii si intretinerii aparaturii electronice, dar eu nu am fct nimic de genul acolo fiindca nu au avut deloc "probleme" si nu mi-au aratat nimic. Acm sunt in pana de idei. Ma poate ajuta cineva? Va rog mult! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 stimata domnisoara...in caietul dvs de practica trebuie sa scrieti ceva ce are tangenta cu depanarea si intretinerea aparaturii electronice...1-- pentru inceput , firma respectiva unde ati facut practica ...cu ce se ocupa, care este domeniul ei de activitate...?2-- foarte important este numarul zilelor cit ati facut practica acolo...?3-- in functie de raspunsul la punctul 2-- , se poate elabora punctul 3--... acesta se va referi la o asa zisa actiune de depanare sau de intretinere a unui aparat/ unor aparate la care se presupune ca dvs ati asistat si v-ati luat , bineinteles , constiincioasa fiind , notite...4-- incercati sa va aduceti aminte tipul , marca si , daca nu e prea mult...modelul unui aparat pe care l-ati vazut prin acea firma ...adus la reparat , chipurile...5-- dupa aceea se intocmeste un mic referat despre etapele repararii acelui aparat , mijloacele tehnice folosite , metodele folosite , timpul estimativ alocat fiecarei operatii , eventuale masuratori facute , eventuale grafice facute , eventuale observatii si/sau concluzii...cam asta ar fi procedura... mai vorbim... Link spre comentariu
Vizitator Oana11 Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Da...inteleg cam ce trebuie sa contina, multumesc pt raspuns, chestia e ca firma e f micuta si nu prea a fost mare lucru de facut...nu stiu daca ma intelegi...a spus ca sunt in primul an si ca nu are ce sa imi dea sa fac...m-au vazut ca sunt si fata ( discriminare )...si mai mult m-au lasat asa aiurea...si acum sunt in aer :cry: ...m-ar interesa ceva documentatie...firma se ocupa cu televiziune prin cablu, internet si telefonie fixa. Link spre comentariu
cirip Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 m-au vazut ca sunt si fata ( discriminare )Buna Oana,Nu te supara ca te intreb, dar tu cam ce stii sa faci din ceea ce le-ar fi putut fi lor de folos?Cirip Link spre comentariu
Vizitator Oana11 Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Buna, pai daca ai fost si tu in primul an...stii ca la facultate nu prea intri asa direct in materia de electronica. Si oricum cred ca daca ma puneau sa fac cv...si bineinteles la inceput imi si aratau cum ... sigur ma descurcam...si la laboratoare in cursul anului m-am descurcat si am luat note mari. Si oricum nu am crezut ca la practica trebuie sa te duci acolo si sa te apuci direct de treaba...iti arata si ei cu ce lucreaza...ce trebuie sa faci nu? Acolo a fost dezinteres total. Link spre comentariu
ratza Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Eu zic s?-i pui pe cei de unde ai f?cut practic? s?-?i explice metodologia de repara?ie/între?inere ?i s? scrii în caiet. Alt? variant? nu prea ai. Link spre comentariu
tranzistor Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Chestia e ca,daca iti sune cineva,fara sa iti explice bine,pana intelegi totul si eventual sa iti arate si sa faci si tu nu vei stii altadata cand nu vei mai putea intreba pe forum,si va trebuii sa te descurci singura.Chestia e ca e cam greu,cel putin notiunile elementare le ai insusite,termeni,etc?Ca sa repari ceva,orice,trebuie sa parcurgi 3 pasi:1.identifici diagnosticul dupa simptome2.identifici cauzele producerii defectului3.remediezi problemaAsta pare simplu,in practica e mult,mul mai greu. Link spre comentariu
cirip Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Buna, pai daca ai fost si tu in primul an...stii ca la facultate nu prea intri asa direct in materia de electronica.Ok, deci raspunsul e ca nu prea ai cu ce sa le fii de folos din prima. Dar nu e o problema, toti am inceput undeva. Si oricum cred ca daca ma puneau sa fac cv...si bineinteles la inceput imi si aratau cumAngajatii sunt acolo ca sa produca ceva si sa castige o paine ptr famile, nu sa-ti arate tie cum. Nu au nici un fel de obligatie sa-ti arate tie, dimpotriva, asta le ia din timpul lor. Si oricum nu am crezut ca la practica trebuie sa te duci acolo si sa te apuci direct de treabaAha, deci nici interesul tau nu debordeaza. Acolo a fost dezinteres total. Cred ca e bine sa te uiti putin in oglinda. "The man in the mirror", cum le zicea raposatul MJ. Asculta versurile si mediteaza un pic. Asa Jacko-Wacko cum a fost, mai scotea cate ceve pe goarna. Si in conditiile de mai sus, tu vorbesti de discriminare? Adica problema e oriunde, dar nu la tine in curte. Hmmmm ... Daca as lucra la firma aia si as vedea ce ai scris, nici ca ai mai calca pe-acolo. Problema nu e ca stii sau nu stii sa faci ceva. Cum spuneam, toti am inceput undeva. Problema e de atitudine. Cirip Link spre comentariu
Vizitator Oana11 Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Draga cirip...la faza cu "Si oricum nu am crezut ca la practica trebuie sa te duci acolo si sa te apuci direct de treaba" ma refeream ca imi explica si mie cineva cum se face treaba nu ma apuc singura dupa capul meu. Interes am avut fiindca puteam la nenumarate firme sa merg si sa obtin semnatura si sa stau acasa bine mersi. Am stat tot pe langa aia poate poate prind ceva. Deci daca nu intelegi ce iti spun...mediteaza tu intai si dupa aceea ia-te de mn. Link spre comentariu
Blind Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 firma se ocupa cu televiziune prin cablu, internet si telefonie fixa.Dear Oana, orice student ce trebuie sa faca practica face precum ai facut si tu. Se duce la o firma pentru cateva zile iar directorul se plictiseste de prezenta lui la un moment dat, ii da adeverinta cum ca a facut 2-3 saptamani practica (depinde cat ii spune la scoala studentului sa faca practica..parca 2 erau, nu mai tin minte) si gata. Nu iti face probleme ca nu ai invatat nimic, nimeni nu invata ceva la practica asta din motivele enuntate de cirip mai sus. Practica (la fel ca proiectele din facultate in mare parte) sunt niste chestii ce te invata sa masluiesti. Da, ai citit bine, sa masluiesti! Nu stiu daca la tine va fi cazul, insa la mine proiectele erau realizate cu date scoase din b?s?urile profesorilor iar la un moment dat era imposibil ca acele calcule sa iti dea ceva concret si trebuia sa le prostesti cumva pentru ca iti venea sa iti iei campii, sa te dai cu capul de masa, apoi cu capul de pereti iar in final sa il iei la bataie pe asistent. Cand te saturai de stress, te uitai la alti colegi cam ce valori au obtinut, prosteai calculele (nici naiba nu sta sa le refaca, cel putin in domeniul meu nu stateau, pe electronica o fi altceva) si cautai valori de ordin de marime similar. In fine, boring story din utcb. Tu trebuie sa urmezi pasii spusi de misuraelectronic combinati cu cei spusi de tranzistor si sa apelezi la cel mai bun prieten al omului din lumea virtuala... google, nu hi5! (radeti, gluma) Cum banuiesc ca ai terminat practica si ai intrat in restanta cu ea (pe vremea mea, cam acu' se dadea restanta la practica), incerci sa iti aduci aminte cam ce echipamente ai vazut printre hartoagele de pe acolo sau pe mesele lor daca aveau (denumirile: distribuitoare tv, amplificatoare banda larga, switchuri, etc, cam ce contine o cutie de pe scara blocului a celor de la RCS&RDS-asta am eu ca furnizor tv/net/tel acasa, mi-e la indemana ca exemplu). Dupa ce afli denumirile, pui tu mana si le cauti pe google o mica descriere la fiecare. Faci o schema bloc si arati fiecare cam pe unde vine folosit. Cel mai simplu cred ca e sa te axezi pe partea de telecomunicatii - internet prin fibra optica. Pleci de la utilizatorul final si o iei usor spre cutie unde au switchurile, putin mai departe ajungi la switchul principal de la intrarea in bloc iar de acolo in convertorul cablu/fibra. Mai departe dai de switchuri pentru fibra, mergi frumos pana la un server si ajunge, prea multe detalii strica. Scheme d-astea o sa gasesti gata facute pe net, poze frumos facute. Dupa ce ai descris putin schema, descrii cateva procedee cum ar fi mufarea pentru ethernet (cablu normal si cross-over, gasesti pe net explicatii) si mufarea (lipirea mai bine zis) pentru fibra optica. Bineinteles, si la descrierea acestor procedee vei pune ceva poze. Dupa ce ai facut si asta, ca sa nu te mai poata teroriza profu' bagi si o mica schema logica de depanare: Un fraier nu mai are net. Suna la relatii cu clientii, proasta de acolo te pune sa faci conexiunea pe direct, evitand routerul montat de tine in apartament, cerandu-ti apoi codul de eroare din 3 cifre pe care ti-l da windowsul - se gaseste pe net, nu are rost sa le dai, nu esti la relatii cu clientii (mereu e femeie cea de la relatii cu clientii, mereu e proasta, am experienta prea multa cu ele si un somn teribil ca sa mai explic afirmatia). In fine, aia vede ca nu e de la client, nu e de la ei...trimite un om pe teren. Ala verifica intai ledurile de status de pe switchul din cuie si isi da seama cam de unde ar fi problema (daca echipamentul e oprit ii verifica alimentarea, incearca intai cu alt alimentator, daca nu...schimba switchu'). Daca totul pare e ok in cutie si problema se mentine, scoate un mini-laptop din desaga si verifica daca se poate conecta la net (baga cablul in locul celui al clientului). Daca da, atunci problema e de la cablul utilizatorului, taie si remufeaza pe cel ce intra in switch apoi da navala in casa peste client, intra c-o mare sila in casa (de regula e cineva acasa) scoate cablul din pc/router, taie mufa si ii da drumul in nesimtire pe jos, apoi ii da un sut sa zboare pe undeva pe jos, taie izolatia de la cablu si o arunca pe undeva la intamplare, aranjaza firele in ordinea care trebuie apoi indreapta manunchiul taind varfurile si dandu-le drumul tot pe jos (in alta parte fata de locul unde a aruncat mufa si izolatia cablului, e regula!) apoi reintroduce cablul si vede daca se aprinde linkul apoi se tireaza (a doua oara nu mai mufeaza aiurea, cel puti asa se intampla). Daca atunci cand a legat laptopul la switch nu s-a conectat la net, o ia din switch in switch spre convertorul fibra si vede unde se poate conecta la net, identificad fie un echipament bulit fie un cablu naravas. Daca ajunge pana la convertor, il inlocuieste cu unul bun si testeaza iar. Daca nici acum nu merge, se duce la stalp si apoi din switch de fibra in switch de fibra pana gaseste defectul. Cam asta ar fi worst case scenario pe care il poti descrie in caietul de practica. Nu uita sa stii cam ce ai scris prin caiet (sa intelegi cam ce se intampla), papagalul plictisit de regula te intreaba cam ce ai facut. Evident ca ii vei spune c-ai fost cu o echipa pe teren si ai vazut cum depanau, iar oamenii aia au fost indeajuns de finuti incat ti-au explicat in mare cam ce trebuie facut in caz de avarie, nu le spui ca ai carat cafele si facut origami in birou. In caz ca te scarmana o emotie vizavi de ce ai scris in caiet, relax...nimeni din cei ce face practica nu apuca sa faca ceva, toti vad cam ce se face, aburesc pe acolo apoi il aburesc si pe prof si se tireaza. Va fi o relatie de genul "stiu ca-mi servesti o mare vrajala, dar hai sa vedem cat de captivanta e si daca nu esti mult prea absurd/paralel in/cu ceea ce sustii" (as fi dat un exemplu maro si mirosul sau, da' ma abtin). Vrajala placuta! Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Imi permit sa mai adaug:Proasta aia care raspunde la telefon, stie oricum mai mult decit 83% din cei care o apeleaza. Mai poti adauga faptul ca la o mare parte din deranjamentele reclamate, problema este in casa cetateanului, adica: televizoare defecte sau chiar nebagare in priza, cabluri habaucite roase de soareci sau de ciini, splittere de 2 lei montate aiurea, cabluri prelungite cu fir electric sau de telefon, cabluri prinse de parchet cu cuie batute direct in prin el si alte asemenea. La capitolul internet poti de asemenea mentiona solicitarile la calculatoare care le trebuie 30 de minute sa incarce sistemul de operare sau pentru mai multe siguranta au instalate cite 5 programe antivirus si alte 5 firewall-uri. Sau esti chemat la deranjament si de fapt se solicita "" niste programe pentru copil sa deseneze si el, ceva jocuri, parole de YM si desigur muzica, filme si soft piratat "". Cind spui ca nu cu asta te ocupi, omul face pe prostu' si intreaba foarte mirat: da eu pe ce va dau banii?? Mufe aruncate pe jos prin apartament?? poate acolo unde aspectul locuintei iti sugereaza ca asa e obiceiul casei, daca tot sint chistioace si coji de seminte pe jos, ce mai conteaza o mufa utp??? Nu uita sa spui la sfirsit, ca indiferent ce studii si pregatire are clientul, acesta se pricepe oricum mai bine decit cel de meserie iar la telefon trebuie sa stai cu el de povesti cit vrea muschii lui, ca doar vorbeste pe banii lui, nu conteaza citi mai au nevoie sa intre sa discute cu un operator. Vorbind serios, noi am avut in fiecare an o gramada de studenti la practica, cei care au vrut numai adeverinte le-au primit iar pentru cei care au vrut sa lucreze efectiv s-a gasit de lucru pe masura dorintei si priceperii acestora. De asemenea sa retineti ca de cele mai multe ori cind asteptati o echipa care nu mai vine, baietii nu sint la circiuma la la femei ci pierd timpul aiurea-n tramvai la situatiile descrise mai sus! Regards, Je Link spre comentariu
MifTy Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 câte excep?ii sunt care confirm? regula!!! Link spre comentariu
tranzistor Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Mda,am intalnit o persoana(prieten) care a înodat la propriu cablu de net dupa ce il rupsese,si era ferm convins ca facuse bine. Link spre comentariu
Vizitator Oana11 Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Mersi pt sfaturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum