Vizitator andyar85 Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Salutam un set de 2 boxe Tbox(thomann) Pa15 360W RMS 8ohm. problema este ca la una dintre ele, driverul de inalte la volum mai mare incepe si distorsioneaza(baraie). Am incercat primul lucru sa pun tweeterul de la pa-ul bun ...si surpriza, distorsiona si el. Am facut si testul invers, respectiv tweeterul "defect" pe PA-ul bun si mergea fara probleme.Concluzia: problema este de la filtrul boxei:- am masurat rezistorii ...sunt ok- am inlocuit condensatorii pe partea de inalte- am verificat bobinele sa nu fie intrerupte- siguranta(lampa) nu e arsa.Interesant este ca "efectul" si mai evident cand filtrul(ansamblul) este montat in cutie.V-as ruga, daca v-ati confruntat cu asemenea problema...sa imi dati o mana de ajutor. Merci Link spre comentariu
djlove Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Daca efectul este mai evident cand pui filtrul in incinta probabil ca acesta este pus prea aproape de magnetii difuzoarelor, incearca sa il pui cat mai departe de magneti. Link spre comentariu
Vizitator andyar85 Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 multumesc de sugestie si raspuns, dar boxa are deja prevazut locul pentru montarea filtrului, si cum spuneam, am un PA identic care este montat in acelasi mod fara a fi probleme de genul ca ar fi prea aproape..... Link spre comentariu
ratza Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Posibil s? se întrerup? vreun fir atunci cînd montezi filtrul la loc. Caut? lipituri reci sau fisuri în cablaj. Link spre comentariu
Vizitator andyar85 Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Cablurile le-am schimbat, de asemenea lipiturile le-am refacut. Am sa caut fisuri in placa..... Link spre comentariu
Vizitator dannastase Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Nu stiu daca ai rezolvat problema, dar s-ar putea ca un condensator in sarcina sa isi schimbe valoarea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum