MifTy Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 am primit cadou din italia un laptop toshiba satellite 2520CDS (a?a scrie pe eticheta de sub ecran), dar pe eticheta "product" zice: toshiba S2100 CDS model: PAS210EYV-IT98, ceea ce, conform sitului toshiba ar corespunde unui satellite 2100, nu 2520!!!ba?ca nici unul din "manuale" nu zice clar ce tip de plac? video se afl? în ma?e, (?i se pare c?, de?i denumirea comercial? e aceea?i, toshiba a vândut configura?ii diferite de la zon? la zon?) ?i m-a mai dezorientat ?i kanotixul, care a detectat un... Trident, nu un S3 ViRGE mx, cum afirm? .inf-urile din zipurile downloadate de mine...în plus, manualul zice c? are port infraro?u (?i apare în windows, 98, func?ional, cic?, of course), dar "ferestruica" lui nu e acolo unde ar trebui s? fie, ?i chindozele se înc?p??âneaz? s? bage ca plac? video "generic VGA", ceea ce înseamn? c? stau în 640x480 cu 16 culori pe ecran... parc? am revenit în timp, acum 10-12 ani!!! dac? are careva idee cum naiba pun mâna pe driverele corecte, ar face un copil fericit... m? gândeam s?-l las pe mâna mateiului, dar a?a, cu placa video în pioneze... mi se face mie r?u la stomac când m? uit, darmite lui!!?i s? pun linux pentru matei, nici nu se pune problema: obiectul are 64 de mega de rami, e "surd", adic? nu are mufa de re?ea, doar modem, ?i ?la mai e ?i winmodem, un usb dubios, ?i cdrom. ?i o chestie de care am uitat demult: unitate FDD!!! ceea ce înseamn? c? ori merge textmode, ori pun un linux antic ?i de demult, pe care Dumnezeu ?tie dac? o rula vre-un joc, fie el ?i de linux, ca lumea...pcmcia-ul e type I, nici nu cred c? ar mai fi pe undeva de g?sit ceva func?ional ?i cu drivere g?sibile pe undeva pe formatul ?sta, (m? gândeam la adaptor de re?ea) a?a c?...io a? fi b?gat un linux, ceva, ?i a? fi lucrat cu el în commandline la programat, chestii (are o serial? ?i o paralel? ) dar a? fi preferat mai degrab? s? i-l las lui matei... îns? i-ar fi mai comod cu windows ?i joace... unde pui c? procul se pare c? e un k6 la 300!!!dac? pun DOS, e aceea?i chestie... matei abia deosebe?te literele, ar fi culmea s? fie în stare s? foloseasc? un pc cu DOS!!! dar dac? nu depistez ce chiticii m?sii de plac? video are în ma?e... a? fi tentat s? reformatez hdd-ul, ?i s? instalez iar win98-ul, dar cine a avut de-a face cu el, ?tie c? nu str?luce?te deloc la detec?ia hardware, ?i trebe s?-i bagi manual pe gât drivere. ?i cum nu cred c? suport? ceva mai avansat, win2k sau xp...în fine, ?tie cineva de unde g?sesc un cd, gen hiren's, cu un soft de catalogare a deviceurilor, s? v?d dac? nu identific componentele, ?i s?-i caut driverele???N.B. nu uita?i c? discut?m despre un lap destul de vechi... nu degeaba are pe el sticker cu "designed for win98"!!! ?i era s? uit. mai r?u m? enerveaz? c? pentru modelul 2100 (care se pare c? e totu?i cel de?inut de mine) nu exist? oficial decât drivere de win98, pe când pentru 2520CDS exist? drivere de win 2000, ceea ce ar fi ok (am folosit win2k pe sisteme cu 64 de mega de ram ?i mergeau ok...)a? încerca s? bag win2k, dar discut?m despre un laptop aici, dac? era un desktop nu st?team pe gânduri, am mai f?cut figuri de genul ?sta ?i mai înainte, dar la gradul de "customizare" al unui laptop, fie el ?i vechi... nu sunt prea încrez?tor...mai ales c? în afar? de beleaua cu video-ul lapul e într-o stare excelent?!!!some hints??? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 pai 98' nu stie sa-ti arate in device manager hardware id la ce ai in system? si dupa alea cauti pe net.Nu am mai folosit demult si nu mai stiu exact.Ia unknown device identifier si mai aflii cu el cate ceva. Link spre comentariu
MifTy Postat August 12, 2009 Autor Partajează Postat August 12, 2009 aia e c? nu apare nimic "unkown", în hardware manager apare doar o plac? video "standard vga" ?i atât, nimic nu e cu semn de exclamare, doar dac? for?ez instalarea de S3 ViRGE!!!98-ul ?la e oricum în italian?... cred c? formatez hardul ?i reinstalez, ?i v?d eu pe parcurs...(m-am obi?nuit prea mult cu xp-ul care chiar e bun la detec?ia hardware, comparativ cu 98, ?i cu distribu?iile linux care îmi identific? componentele, chiar dac? nu includ drivere... oricum, lapul e prima genera?ie de plug and "pray", când mergea ?i nu prea... putea s? fie mai r?u: putea fi un lap pe baz? de pentium 1 la 120, sau 486 la 66, genera?iile alea chiar nu includ PnP, ?i f?r? manual e?ti pierdut în cea??...) Link spre comentariu
MifTy Postat August 12, 2009 Autor Partajează Postat August 12, 2009 later: s-a rezolvat!!! chestia e c? fostul, sau unul din fo?tii proprietari l-au sc?pat pe jos, ?i carcasa cr?pat? a fost înlocuit?... a?a c? una scria pe el, ?i altceva era în?untru!!! noroc cu o veche versiune de sisoft sandra, care mi-a zis c? biosul e de 4090CDS, ?i e versiunea U.S., ale c?rui drivere înc? mai sunt disponibile pe unul din mirrorurile toshiba. anume aici: http://www.isd.toshiba.com.au (c?uta?i dup? modelul lapului, c? accesul la pagina aia e printr-un script javra cu timeout ?i alte m?g?rii..) am pus 98se-ul cum trebe, lapul suport? ?i win 2k, dar dup? 5 ore de configurat 98-ul ?la parc? nu-mi vine s? m? apuc iar de tras drivere, formatat harddisk ?i instalat toat? polologhia... poate dup? ce-l pune delfinul pe butuci!!! ?i o sugestie pentru cei care au nevoie de un sistem cu win98se: c?uta?i pe majorgeek, e acolo un patchpack neoficial care, instalat imediat dup? instalarea driverelor de baz?, ofer? ce nu ?tie 98se-ul stock: acces la usb-uri. ?i nu numai. b?ga?i pe rând ie5.5 ?i ie6. nu ca s? folosi?i ie-ul, ci pentru c? sunt incluse câteva updat?ri în ele, neincluse în nimic altceva!! ?i înc? ceva: directx-ul s? nu fie mai mare de 8.1!!! mai ales dac? hardwareu-l e chiar din genera?ia lui win98!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum