Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme amp chitara SE cu 6p14p

Vizitator andrei_87

Postări Recomandate

Vizitator andrei_87

salut :)

sunt un proaspat pasionat de electronica pe lampi si m-am apucat de un amp simplu de chitara cu 1 x 6n2p in pre si 1 x 6p14p in etajul final (aici e schema oroginala http://ax84.com/static/p1/AX84_P1_080708.pdf ) :jytuiyu

am terminat amplificatorul insa din nefericire nu functioneaza (se aude totusi un bazait in traful de iesire insa absolut nimic in difuzor) mentionez ca traful de retea scoate 190v/1A si 6.3/3A in gol iar traful de iesire are 1750spire in primar (o.15 diametrul sarmei) si 40 spire in secundar (o.4).

mai jos incerc sa pun poza cu schema cu voltajele masurate si va rog sa va dati cu parerea cu privire la erorile care duc la nefunctionarea amplificatorului

multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

2

• danzup

2

• Depanatoru

1

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

Cele doua trafuri sunt superok, nu-i nici o problema aici.N-ar prea avea de ce sa nu functioneze, incearca sa pui alte tuburi(daca ai), si verifica corectitudinea executiei schemei.

Link spre comentariu

Acolo dupa cum ai taiat schema ramane condensatorul de cuplaj al finalei 470pF . Asa nu e corect , trebuie un 100nF . Apoi nu e corect sa ai tensiune pozitiva pe grila , acei 2,24V , trebuie sa ai 0V . Pune un condensator de cuplaj corespunzator si verifica schema .

Link spre comentariu
Vizitator andrei_87

acolo aveam -2.24v am uitat sa mentionez :P am schimbat condensatorul cu unul de 22n si surpriza(nu, inca nu merge ampul) am -40v in loc de -2.2v dar am observat ca se modifica in functie de potentiometrul de gain(1M ohm in loc de 500k ca in schema insa nu cred ca e mare diferenta, daca il tin sub 50%).o alta problema ar fi bazaitul din transformatorul de iesire, intensitatea zgomotului e direct proportionala cu nivelul potentiometrului de volum, iar cand bag chitara am observat ca bazaitul se modifica in functie de ce cant (practic traful functioneaza ca un difuzor insa sunetul se aude mult mai incet si mai distorsionat). ce mi se pare ciudat este raportul de spire primar/secundar (1750/40=43,75) impendanta primarului e 5.2k masurata de mine iar difuzorul e de 8ohmi (desi cu multimetrul am masurat 6.7), dupa cum ziceam, raportul 43,75 mi se pare cam mare in comparatie cu alte trafuri SE pt el84 despre care am citit aici pe forum.

Link spre comentariu

andrei, traful tau are 2 x 1750sp in primar si 3 x 40sp in secundar

@andrei : daca traful tau e facut de Dj_Dog , sigur e bun si atunci ai o greseala in montaj .......
Link spre comentariu
Vizitator andrei_87

sunt sigur ca traful e bun, nu pun la indoiala calitatea lui doar am intrebat care e treaba cu raportul ala (mentionez din nou ca nu sunt expert in trafuri). iar in ceea ce priveste difuzorul functioneaza perfect (provine de la alt amp care merge bine). o sa incerc sa calculez din nou rezistentele din catodul lampilor poate asta sa fie o problema ca in rest cablajul e executat bine(l-am verificat de nenumarate ori)

Link spre comentariu

transformatorul se leaga cu primarele in serie si in faza ( 1750+1750 sp fi. 0.15) si secundarele la fel tot in serie si in faza ( 40+40+40 sp fi.0.5)daca totusi traful are vreo defectiune din constructie se rezolva fara nici un cost, dar daca este vreo defectiune din vina utilizatorului ... se poate rezolva contra-cost

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări