alexutu Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 am memorii ddr2 la 800mhz si din cate am inteles si am citi frecventa reala sau interna ar trebui sa fie de 400mhz.dar ea nu este asa la sempron 3400+(1.8g)e undeva la 360mhz (verificat cu cpu-z), am avut un dualcore 4050e unde frecventa memoriilor era la 355 parca.ideea e ca am inteles ca totul vine de la procesor , ma gandesc ce procesor vreau sa imi iau ca memoriile sa mearga la 400mhz- respectiv 800mhz.citind am inteles ca e o legatura stransa intre procesor si memorii, respectiv frecventele de lucru ale memoriilor si chiar am vazut un fel de tabel unde era explicat cu multiplicarea ceva de gen divizir comun pt 800mhz(nu prea am inteles bine)un exemplu ce l-am gasit e amd athlon x2 4800+care era prezentat la 2400mhz per nucleu si care ar duce memoriile la 800mhz(400intern), dar cautand sa cumpar am vazut ca e la 2500mhz deci ceva nu e in regula si chiar nu stiu ce.ce procesor ar trebui sa imi iau ca memoriile sa lucreze la full 800mhz??????????????? Link spre comentariu
junior Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Nu procesorul e problema ci setarile din BIOS .Cauta cu atentie si ai sa gasesti un meniu acolo care iti permite modificarea setarilor memoriei (si daca ai si o placa de baza capabila poate si un overclock). Link spre comentariu
alexutu Postat August 11, 2009 Autor Partajează Postat August 11, 2009 in bios nu am ce sa setez la memorii decat voltajul care este auto si chiar dk il pun la 1.8( voltajul de lucru al memoriilor) este acelasi rezultat.ASTEPT SI ALTE PARERI Link spre comentariu
Spitfire Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 FSB-ul Sempron-ului pe care il detii acum este de 200 MHz, iar memoriile vor merge cu 200x4=800 MHz.Este perfect, in BIOS nu seta nimic, lasa 'auto" si e ok.Overclock nu incerca daca nu stii f. bine ce faci, se lasa cu pagube. Link spre comentariu
alexutu Postat August 13, 2009 Autor Partajează Postat August 13, 2009 FSB-ul Sempron-ului pe care il detii acum este de 200 MHz, iar memoriile vor merge cu 200x4=800 MHz.Este perfect, in BIOS nu seta nimic, lasa 'auto" si e ok.Overclock nu incerca daca nu stii f. bine ce faci, se lasa cu pagube.se pare ca nu ai citit sau nu ai inteles ce ai citit la sempronul 3400+ mergea memoria ram la 360mhz(intern)respectiv720mhz real.MI-AM SCHIMBAT PROCESORUL CU UN ATHLON 64X2 4850E-(2x 2.5gh)la fel in cpuz memoria era vazuta la 357mhz-dar am rezolvat in final problema- am intrat la multiplicatorul procesorului care era setat pe12.5 x200mhz(ratia de multiplicare) si am lasat la 12x 200(rata de multiplicare)-REZULTATUL fiind scaderea de la 2.5gh la 2.4 gh per nucleu dar si cresterea frecventei memoriilor la 400(intern) respectiv 800mhz real. BAFTA Link spre comentariu
Spitfire Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 memoria era vazuta la 357mhzFoarte ciudat ce spui tu...ce placa de baza e, de curiozitate? Link spre comentariu
alexutu Postat August 13, 2009 Autor Partajează Postat August 13, 2009 PLACA DE BAZA E ASUS M2N-VM, ARE BIOSUL UPDATAT LA ZII SI POATE SUPORTA PANA LA PHENOM X4 9950 Link spre comentariu
Extrem Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 MI-AM SCHIMBAT PROCESORUL CU UN ATHLON 64X2 4850E-(2x 2.5gh) Nu confunda lucrurile, dual core nu inseamna ca-ti dubleaza frecventa de lucru, ci ca ai Level2 cash de-512KB x2.Nici placa de baza nici procesorul nu fac parte din componentele prea stralucite, probabil si lipsa de compatibilitati, duce la rezolvarea problemelor pe cont propriu, bine ca ai reusit, felicitari. Link spre comentariu
alexutu Postat August 16, 2009 Autor Partajează Postat August 16, 2009 MI-AM SCHIMBAT PROCESORUL CU UN ATHLON 64X2 4850E-(2x 2.5gh) Nu confunda lucrurile, dual core nu inseamna ca-ti dubleaza frecventa de lucru, ci ca ai Level2 cash de-512KB x2.Nici placa de baza nici procesorul nu fac parte din componentele prea stralucite, probabil si lipsa de compatibilitati, duce la rezolvarea problemelor pe cont propriu, bine ca ai reusit, felicitari. din cate stiu eu dualcore inseamna 2 coruri de procesare, 2 procesoare intr-un singur chip.sti tu altceva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum