Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

my68 or ms8217

Vizitator underd0g

Postări Recomandate

Vizitator underd0g

As vrea sa-mi cumpar un multimetru si am ramas la modelele astea

ms8217 http://www.p-mastech.com/products/04_dm/ms8217.html

my68 http://www.p-mastech.com/products/04_dm/my68.html

Imi puteti da o parere? Sau poate le aveti si sunteti (ne)multumumiti de unul din ele.

Multumesc.

Edit: Ar mai fi si http://conexelectronic.ro/produs.php?id=118587, dar.. pare mai vapor decat Mastech-ul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

4

• Craciun

3

• gaby

2

• vio2007

1

Top autori în acest subiect

e primul multimetru pe care vrei s?-l cumperi, nu ai deloc, etc????i cam ce cerin?e ai avea de la un multimetru "bun"??eu a? lua MS8217-ul... numai s? se g?seasc? în romanica la un pre? rezonabil...cel de la conex e o pra?tie, e mult mai slab ca my68, ?i e fraiereal? pe fa?? pre?ul ?la!!!

Link spre comentariu
Vizitator underd0g

Nu e primul, dar de vreo 3-4 ani folosesc un no-name la 20 de lei. Pana la urma am luat MY68 cu 89 de lei la mivarom. Singurul lucru care as putea sa i-l reprosez momentan (pentru nevoile mele) e ca nu masoara pF (incepe de la nF).MS8217 arata bine, dar am gasit doar la Vitacom la 200 de lei, unde MY68 era 180 de lei.

Link spre comentariu

da, ?i eu a? vrea condimetru capabil s? m?soare de la 1 pico în sus... ?i nu numai eu.tocmai de-aia am recomandat modelul ?la, era cel mai sensibil din cele 3...d? un search pe gogu, exist? ni?te adaptoare pentru dvm-uri, ?i po?i m?sura ?i conzi de valoare mai mic? decât cei 20 sau 40 de nanofarazi, rang minim la multimetre.sau, dac?-?i d? mâna, cump?r? un condensatormetru digital...

Link spre comentariu

da, ?i eu a? vrea condimetru capabil s? m?soare de la 1 pico în sus..

DVM-urile care au scala minima 2nF pot masura capacitati cam de pe la 5pF pana la 2nF,scala pe display este 2000pF!! Problema este ca la inceputul scalei afiseaza o capacitate parazita de 2..3pF care incurca un pic lucrurile pentru valori pana la 10pF(se scade din valoarea afisata).Am comparat un MY64 cu un Voltcraft luat de la Konrad ,pe capacitati cuprinse intre 22pF si 10uF, rezultatele masuratorilor au fost aproape identice.
Link spre comentariu

@vio2007 , vezi ca pe scala de 2nF face mai greu autozero dar , cel putin la multimetrul meu , nu are nici o capacitate parazita. Poate trebuie sa cureti contactele de masura ptr. condensatori , care sunt de fapt niste lamele care se preseaza una pe alta . Sa nu ai vreo problema pe la contacte si de acolo sa apara capacitatea parazita de 2, 3 pF.

Link spre comentariu

Salut ,

@Mitfy eu am un DT9207 si are si scala de 2nF cap de scala deci masoara de la 1pF.

am ?i eu acela?i model, am f?cut din 2 fâ?ii de tabl? de conserve ?lefuit? ?i cositorit? dou?... capete pentru câte un fir mai grosu?, terminate cu cleme crocodil...

am observat c? pe scalele "sensibile" obiectul cam num?r? aiurea... e vre-o solu?ie, sau... altul la rând???

btw, my nick iz mifty!!!!... prescurtare de la "miftirixin", ?i nu e vorba de un medicament... cine-a citit "argonaut" pe vremea lui cea?c?, sau mai are arhiva, o s? descopere cine/ce e miftirixin!!! :nebun:

Link spre comentariu

Mifty scuze ca te-am botezat :) Daca te referi la scala de masura condensatore de 2nF, cu solutia ta ,e posibil ca firele acelea , depinde cat sunt de lungi sunt ,sa cauzeze aparitia unor erori de masura. Important este sa ai cu crocodilii in scurtcircuit afisat zero .

Link spre comentariu

dac? ar fi vorba numai de scala aia, ar fi bine, dar se comport? la fel pe toate scalele "mici"... nu conteaz? c? e vorba de vol?i, ohmi, mA, etc...am mai avut parte de chestii de-astea: contacte imperfecte la mufele tatorilor, dar am verificat ?i r?sverificat acolo: nu e nimic. nu e nici din baterie, proasp?t? sau mai afumat?, face la fel... când o s? g?sesc câteva ore libere, o s? m? apuc s? verific componentele din circuitul de intrare, ?i eventual lan?ul divizor... dat fiind c? pe rangurile mai mari nu apar probleme, acolo ar fi cel mai probabil s? fie hiba...

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator Dadu

Un salut respectos pentru toti.Am cumparat un MY 68 si nu sunt in clar cu felul de a masura; cum sa fac sa masor frecventa la 220v(380v),imi arata niste numere care se schimba in permanent,firele sunt puse bine ,vreau sa vad cum se schimba frecventa la un generator de curent in functie de turatia lui; un al doile aspect daca se poate masura frecventa la un invertor sau o sursa in comutatie, iesirea la traful de ferita ;iar al treilea aspect la masurarea tensiuni ac 220 iar imi arata ca numara dar numai el stie ce socoteli face,daca se poate atunci cand pun pe frecventa sa imi arate frecventa fara sa se schimbe numerele incontinu si la tensiune la fel,rog pe cineva binevoitor sa imi explice mai babeste .Multumesc anticipat celor ce se ostenesc pentru mine. cu respect Dadu

Link spre comentariu
Vizitator underd0g

La mine frecventa la priza sta fixa la 50.04 Hz, iar tensiunea oscileaza, dar foarte putin, intre 234-237V. Poate va ajuta sa selectati manual scala inainte de a masura (din butonul "RANGE"). De asemenea, puteti "fixa" o valoare noua cu butonul din mijloc ("DATA H"). Daca oscilatiile sunt foarte mari atunci e posibil fie defect multimetrul.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări