Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Led PWM cu PIC

Vizitator enastase

Postări Recomandate

Vizitator enastase

poate ma ajuta si pe mine cineva cu o schema de PWM pt. un LED cu un PIC12F629 sau 675 (ceva ieftin).am cautat pe net dar na-m gasit decat RGB ori mie imi trebuie doar ul LED alb care sa se aprinda intr-un interval de 2 sec, sa stea aprins 2 sec si apoi sa se stinga gradat in 2 sec.merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• francezu

4

• nooob64

1

poate ma ajuta si pe mine cineva cu o schema de PWM pt. un LED cu un PIC12F629 sau 675 (ceva ieftin).am cautat pe net dar na-m gasit decat RGB ori mie imi trebuie doar ul LED alb care sa se aprinda intr-un interval de 2 sec, sa stea aprins 2 sec si apoi sa se stinga gradat in 2 sec.merci

Nu iti trebe nu stiu ce schema pentru control PWM , doar sa ai PIC care are iesire PWM si poti face circuitul pe o placa de test , poti face programul intr-un soft de la Mikroelectronika http://www.mikroe.com/en/compilers/ nu e greu , e chiar simplu pentru ce vrei sa faci.
Link spre comentariu

Uite ti-am scris eu un programel pentru PIC12F629 care nu are modul PWM.Pe iesirea GP0 (pin7) a uC-ului se leaga un led in serie cu o rezistenta de ~100 ohm. La pinii 1 si 8 se leaga alimentarea 5V stabilizat,restul pinilor raman in ,,aer''. Ledul se aprinde timp de 2 sec la intensitate maxima, dupa care in interval de 2 sec intensitatea luminoasa scade pana la 0.Apoi totul se repeta.In atasament ai fisierul hex gata de incarcat in uC precum si codul sursa scris in assembler daca vrei sa-l studiezi.

Link spre comentariu
Vizitator enastase

merci mult!acum am facut un programator pt. 12f629 care pare ca merge dar cand citesc pt. prima data un PIC12F629 ar trebui sa-mi dea la final o valoare 34xx a oscilatorului iar mie imi da 3FFF peste tot. acum ma gandeam sa cumpar un programator de la adelaidda.o sa revin dupa ce rezolv cu programatorul sa spun ce-am facutmerci

Link spre comentariu

Ai grija cu valoarea oscilatorului,ea trebuie citita inainte de prima scriere/stergere a PIC-ului. Daca totusi ai pierdut-o poti incerca un montaj de recalibrare astfel .

Pentru programator poti sa incerci schema de aici ;mie mi-a mers din prima cu 12f629.

Link spre comentariu
Vizitator enastase

asta am facut prima data, am reusit sa sterg valoarea oscilatorului :-)

acum am luat alt PIC si am reusit cu programatorul facut de mine de aici http://www.atvgc.com/forum/viewthread.php?tid=16 sa citesc valoarea de 342C, pe care am si notat-o. acum am programat PIC cu HEX-ul de la tine si a mers! evident nu din prima, dupa ce am mai citit am pus fuses pe IC-Prog 1.06A astfel:

oscilator: IntOSC GP4

fuses: PWRT -check

restul - uncheck

e ok asa?

si... a mers. se aprinde brusc si scade la 0, dupa care se reaprinde si scade la 0, ....

o sa fac un filmuletz si o sa-l postez

inca o data multumesc!

Link spre comentariu

Pai cuvantul de configurare e scris in cod, si programatorul ar trebui sa-l foloseasca pe acela daca exista.Oricum, cum ai setat tu e bine. Asteptam poze si un eventual filmulet! :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări