Vizitator enastase Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 poate ma ajuta si pe mine cineva cu o schema de PWM pt. un LED cu un PIC12F629 sau 675 (ceva ieftin).am cautat pe net dar na-m gasit decat RGB ori mie imi trebuie doar ul LED alb care sa se aprinda intr-un interval de 2 sec, sa stea aprins 2 sec si apoi sa se stinga gradat in 2 sec.merci Link spre comentariu
nooob64 Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 poate ma ajuta si pe mine cineva cu o schema de PWM pt. un LED cu un PIC12F629 sau 675 (ceva ieftin).am cautat pe net dar na-m gasit decat RGB ori mie imi trebuie doar ul LED alb care sa se aprinda intr-un interval de 2 sec, sa stea aprins 2 sec si apoi sa se stinga gradat in 2 sec.merciNu iti trebe nu stiu ce schema pentru control PWM , doar sa ai PIC care are iesire PWM si poti face circuitul pe o placa de test , poti face programul intr-un soft de la Mikroelectronika http://www.mikroe.com/en/compilers/ nu e greu , e chiar simplu pentru ce vrei sa faci. Link spre comentariu
francezu Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Uite ti-am scris eu un programel pentru PIC12F629 care nu are modul PWM.Pe iesirea GP0 (pin7) a uC-ului se leaga un led in serie cu o rezistenta de ~100 ohm. La pinii 1 si 8 se leaga alimentarea 5V stabilizat,restul pinilor raman in ,,aer''. Ledul se aprinde timp de 2 sec la intensitate maxima, dupa care in interval de 2 sec intensitatea luminoasa scade pana la 0.Apoi totul se repeta.In atasament ai fisierul hex gata de incarcat in uC precum si codul sursa scris in assembler daca vrei sa-l studiezi. Link spre comentariu
Vizitator enastase Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 merci mult!acum am facut un programator pt. 12f629 care pare ca merge dar cand citesc pt. prima data un PIC12F629 ar trebui sa-mi dea la final o valoare 34xx a oscilatorului iar mie imi da 3FFF peste tot. acum ma gandeam sa cumpar un programator de la adelaidda.o sa revin dupa ce rezolv cu programatorul sa spun ce-am facutmerci Link spre comentariu
francezu Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Ai grija cu valoarea oscilatorului,ea trebuie citita inainte de prima scriere/stergere a PIC-ului. Daca totusi ai pierdut-o poti incerca un montaj de recalibrare astfel . Pentru programator poti sa incerci schema de aici ;mie mi-a mers din prima cu 12f629. Link spre comentariu
Vizitator enastase Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 asta am facut prima data, am reusit sa sterg valoarea oscilatorului :-) acum am luat alt PIC si am reusit cu programatorul facut de mine de aici http://www.atvgc.com/forum/viewthread.php?tid=16 sa citesc valoarea de 342C, pe care am si notat-o. acum am programat PIC cu HEX-ul de la tine si a mers! evident nu din prima, dupa ce am mai citit am pus fuses pe IC-Prog 1.06A astfel: oscilator: IntOSC GP4 fuses: PWRT -check restul - uncheck e ok asa? si... a mers. se aprinde brusc si scade la 0, dupa care se reaprinde si scade la 0, .... o sa fac un filmuletz si o sa-l postez inca o data multumesc! Link spre comentariu
francezu Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Pai cuvantul de configurare e scris in cod, si programatorul ar trebui sa-l foloseasca pe acela daca exista.Oricum, cum ai setat tu e bine. Asteptam poze si un eventual filmulet! Link spre comentariu
Vizitator enastase Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 si video: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=gMtMLGDNiqE http://www.youtube.com/watch?v=gMtMLGDNiqE Link spre comentariu
francezu Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 A iesit foarte bine! Vad ca pana la urma ai facut tot RGB. Ar fi util sa postezi schema si noul cod sursa poate mai sunt si altii care vor sa faca la fel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum