Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa dubla polaritate

Vizitator bytemanp

Postări Recomandate

Vizitator bytemanp

Am un transformator cu doua infasurari de 35V 3A si as dori sa-mi fac o sursa dubla de alimentare reglabila. Am gasit un regulator de tensiune lm350 care duce 3A. Care ar fi echivalentul lui pentru un regulator de tensiune negativa? Am vazut ca se pot lega in paralel doua lm337 si doua lm317 dar nu prea am loc in carcasa. Nu ma intereseaza o anume valoare maxima a voltajului ci sa fie reglabil si sa duca in jur de 3A. Ar fi buna si o schema simpla cu lm317 si lm337 , pe care le am deja (cate 2 de fiecare).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

3

• mircea888

1

• maky_geo

1

Top autori în acest subiect

LM333 este perechea lui LM350, dar sunt si altele care fac acelasi lucru, sau LM138/338 asta duce pana la 5A.Scheme simple gasesti in datasheet, in loc sa pui 2 in paralel foloseste un tranzistor de putere, scheme in pdf.Regulatoarele pentru tensiune negativa pentru curenti peste 1.5A sunt scumpe si nu prea se gasesc, dar poti sa faci 2 surse separate cu LM 350 si legi in serie, asa se fac si sursele comerciale.

Link spre comentariu

e prea mare tensiunea de alimentare pentru LM350 sau vreun alt regulator integrat de genul asta, LM138 are tensiunea de intrare de maxim 40V, s-ar putea sa nu crape dar nu e recomandat. am vazut cazuri in care s-au utilizat astfel de regulatoare la tensiuni de intrare mai mari decat maximul sugerat si au mers dar nu se stie ce se poate intampla, mai ales in sarcina mai mare.mai bine cautati o schema cu componente discrete.

Link spre comentariu
Vizitator bytemanp

Din cate am vazut eu in datasheet, conteaza doar difereta Vi-Vo. Traful dupa filtrare si fara sarcina scoate 49 V. Se poate folosi LM350 fara tranzistor serie pentru Vo mai mare de 15V ?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salut am si eu o intrebare care ma poate ajuta cu o schema de cablaj imprimat pentru o sursa dubla de tensiune care sa suporte o tensiune de 35Vcc +- fata de masa. sI inca ceva poate aveti o schema de cablaj pentru un comutator on/off cu circuitul integrat cmos cd:4002 sau similare multumesc anticipat si raman dator

[email protected]

0734219569

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări