Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa variabila de tensiune 0-28V 20A

Postări Recomandate

Imi cer scuze de indrazneala, dar cum dreaq sa se incarce un acumulator cu plumb in curent alternativ ?

De la trafo ai 12Vca ( la un curent de cca 7A deci trafo de vre-o 80 -90W) pe care o redresez cu o punte si (pui filtru un condensator, nu e obligatoriu pt. aplicatia asta) te cuplez (printr-o siguranta de vre-o 10A) direct la redresor. Se monitorizeaza tensiunea si temperatura bacului. E clar?.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Imi cer scuze de indrazneala, dar cum dreaq sa se incarce un acumulator cu plumb in curent alternativ ?

De la trafo ai 12Vca ( la un curent de cca 7A deci trafo de vre-o 80 -90W) pe care o redresez cu o punte si (pui filtru un condensator, nu e obligatoriu pt. aplicatia asta) te cuplez (printr-o siguranta de vre-o 10A) direct la redresor. Se monitorizeaza tensiunea si temperatura bacului. E clar?.

Nu ai scris nimic pe acolo de c.c. ca altfel nu ziceam nimic ... mi se parea mie ca e prea mare "noutatea" asta cu c.a., ca altfel nu ceream detalii :scarpin

Link spre comentariu

Si ca sa mai fim si ontopic putin , am stat de vorba cu un batranel zilele trecute , care-mi zicea ca are in constructie o sursa reglabila stabilizata de 60A care foloseste un clasic lm317 si 6 x 2N3771. O sa mai trec in vizita pe la el pe sfarsitul saptamanii , sa vad ce-a mai facut. Sursa urmand a fi folosita la un amplificator de radiofrecventa care , din spusele lui , in emisie , consumul ajungand si la 50A. Cand vad ca merge , o sa iau schema , si-o postez aici. :freaza:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

De aproape un an folosesc o sursa homemade pentru diverse experiemnte.

Mi-e foarte utila si m-am gandit sa postez schema si cateva poze.

La baza are un toroidal de la petra 24V @ 10A max. O punte redresoare (400V 35A) condensator de filtru (4x 4700uF 35V in paralel), un LM317 care comanda 6 tranzistori TIP3055 legati in paralel. Mai are si un voltmetru digital o protectie la spike-back-uri de inalta tensiune (daca alimentez circuite HV) cu o lampa neon, si protectie la scurtcircuit cu siguranta.

Schema e atasata.

Poza mai multe si detalii de constructie pe blogul meu:

http://www.pocketmagic.net/?p=1162

Carcasa e de la o sursa de PC, cam mica, dar cu grija au incaput toate foarte bine. Orice sugestii de imbunatatire sunt binevenite. In special pt protectia la scurtcircuit si pentru o mai buna rezistenta la spike-uri de inalta tensiune care se intorc pe iesire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări