gica70 Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Imi cer scuze de indrazneala, dar cum dreaq sa se incarce un acumulator cu plumb in curent alternativ ? De la trafo ai 12Vca ( la un curent de cca 7A deci trafo de vre-o 80 -90W) pe care o redresez cu o punte si (pui filtru un condensator, nu e obligatoriu pt. aplicatia asta) te cuplez (printr-o siguranta de vre-o 10A) direct la redresor. Se monitorizeaza tensiunea si temperatura bacului. E clar?. Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Imi cer scuze de indrazneala, dar cum dreaq sa se incarce un acumulator cu plumb in curent alternativ ? De la trafo ai 12Vca ( la un curent de cca 7A deci trafo de vre-o 80 -90W) pe care o redresez cu o punte si (pui filtru un condensator, nu e obligatoriu pt. aplicatia asta) te cuplez (printr-o siguranta de vre-o 10A) direct la redresor. Se monitorizeaza tensiunea si temperatura bacului. E clar?. Nu ai scris nimic pe acolo de c.c. ca altfel nu ziceam nimic ... mi se parea mie ca e prea mare "noutatea" asta cu c.a., ca altfel nu ceream detalii Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Si ca sa mai fim si ontopic putin , am stat de vorba cu un batranel zilele trecute , care-mi zicea ca are in constructie o sursa reglabila stabilizata de 60A care foloseste un clasic lm317 si 6 x 2N3771. O sa mai trec in vizita pe la el pe sfarsitul saptamanii , sa vad ce-a mai facut. Sursa urmand a fi folosita la un amplificator de radiofrecventa care , din spusele lui , in emisie , consumul ajungand si la 50A. Cand vad ca merge , o sa iau schema , si-o postez aici. Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 .......... o sursa reglabila stabilizata de 60A care foloseste un clasic lm317 si 6 x 2N3771datele tranzistorului de mai sus:[attachment=0]2N3771.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Si de aici ce ar trebui sa inteleg? Ca sursa ar fi limitata la aproximativ 15V daca tragi 60A de pe ea? Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 De unde pana unde 15v? Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Pai tranzistorii disipa 150W x 6 , 900W , 900W/60A=15V. Sau poate mi-am facut eu o idee gresita despre situatie... Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Pai caderea maxima de tensiune e de 15v. Si ea nu are legatura directa cu iesirea sursei Link spre comentariu
Dj Alex Postat Ianuarie 27, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 in sfarsit am terminat si eu sursa , inca nu am bagato in cutie , urmeaza , folosesc un traf de a un UPS de 650W Link spre comentariu
Dj Alex Postat Februarie 7, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2010 cam asa arata , inca nu am bagato in cutie Link spre comentariu
Vizitator Andry Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Ce sursa ai facut pana la urma ? Te rog sa impartasesti schema/cablajul daca doresti. Multumesc! Link spre comentariu
Dj Alex Postat Februarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2010 schema 20 A dar am inlocuit tranzistori 2n3055 cu bd249c , iar schema o amproiectata in sprint Sprint-Layout cine o vrea o are postata aici Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Firele alea sunt subtiri pt 20A. Si nici papucii aia nu ajutaSI tranzistorii sunt cam apropiati,daca o sa ai disipatie mare pe ei,s-ar putea sa ai probleme Link spre comentariu
Dj Alex Postat Februarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2010 Firele alea sunt subtiri pt 20A. Si nici papucii aia nu ajutaSI tranzistorii sunt cam apropiati,daca o sa ai disipatie mare pe ei,s-ar putea sa ai problemeam un radiator mare ca sa pun pe ei si o sa mai pun si 2 coolere Link spre comentariu
radhoo Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 De aproape un an folosesc o sursa homemade pentru diverse experiemnte. Mi-e foarte utila si m-am gandit sa postez schema si cateva poze. La baza are un toroidal de la petra 24V @ 10A max. O punte redresoare (400V 35A) condensator de filtru (4x 4700uF 35V in paralel), un LM317 care comanda 6 tranzistori TIP3055 legati in paralel. Mai are si un voltmetru digital o protectie la spike-back-uri de inalta tensiune (daca alimentez circuite HV) cu o lampa neon, si protectie la scurtcircuit cu siguranta. Schema e atasata. Poza mai multe si detalii de constructie pe blogul meu: http://www.pocketmagic.net/?p=1162 Carcasa e de la o sursa de PC, cam mica, dar cu grija au incaput toate foarte bine. Orice sugestii de imbunatatire sunt binevenite. In special pt protectia la scurtcircuit si pentru o mai buna rezistenta la spike-uri de inalta tensiune care se intorc pe iesire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum