Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa variabila de tensiune 0-28V 20A

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

Nu cred ca ar fi problema cum detecteaza LM-ul scurt la iesire . Tensiunea la iesire 317 la SC ar fi de 1.2Vcc deci Ui-Uo=40-1.2=38.8Vcc la tensiunea asta Io este limitat la aprox 0.4A. Daca consideram ca un 2N are beta de aprox 50 rezulta un Ic=20A care depaseste Ic maxim de 15A si s-ar arde , daca insa are beta 20, avem Ic=8A si deci nu ar pati nimic . Ceilalti parametri sunt in limite ( Uce max si Ib max) . Sper sa nu fi gresit rationamentul :speriat si daca am gresit corectati-ma!Voi face niste teste si va spun daca iese fum :da

Link spre comentariu

mai am o intrebare mia zis cineva ca daca pun in loc de R9 un potentiometru de 4W si 50 ohm as putea sa regez amperajul , ii adevarat ? :freaza:

Se poate regla curentul debitat de sursa in sensul reducerii acestuia, dar va scadea si tensiunea maxima de iesire pentru ca si pe respectiva rezistenta va cadea o tensiune . Poti renunta fara grija la aceasta.
Link spre comentariu

Nu cred ca ar fi problema cum detecteaza LM-ul scurt la iesire . Tensiunea la iesire 317 la SC ar fi de 1.2Vcc deci Ui-Uo=40-1.2=38.8Vcc la tensiunea asta Io este limitat la aprox 0.4A. Daca consideram ca un 2N are beta de aprox 50 rezulta un Ic=20A care depaseste Ic maxim de 15A si s-ar arde , daca insa are beta 20, avem Ic=8A si deci nu ar pati nimic . Ceilalti parametri sunt in limite ( Uce max si Ib max) . Sper sa nu fi gresit rationamentul :speriat si daca am gresit corectati-ma!Voi face niste teste si va spun daca iese fum :da

Later edit: Am luat cazul cel mai defavorabil mai sus respectiv cu un singur tranzistor de putere. Cu 4 buc curentii se impart in mod egal ( ideal ) deci n-ar trebui sa se arda nicicum.Daca vedeti fum dinspre Constanta inseamna ca am gresit :ras:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări