BRANCA Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Da asta!Mersi pentru link. Link spre comentariu
Dj Alex Postat Octombrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2009 ce modificari ar trebui sa fac la acesata sursa ca sa pot sa sa reglez de 0-50V Link spre comentariu
Dj Alex Postat Octombrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2009 nimeni nimic ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 ce modificari ar trebui sa fac la acesata sursa ca sa pot sa sa reglez de 0-50VDaca va referiti la cea din primul post,trebuie sa faceti alta schema,nu cu LM317 care suporta maxim 40V pe intrare si deci poate maxim 37V la iesire. Link spre comentariu
Dj Alex Postat Noiembrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 am gasit pe internet tot aceias sursa ca in primul post dar de data asta zice ca are si protectie la scurt circuit , oare sa fie adevarat ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Pai da,ca are siguranta pe iesire Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 LM317 are protectie la scurtcircuit . Scrie in datasheet . Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Si cum simte lmul ala scurtcircuitul? Nu se duc tranzistorii de putere intai? Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Nu cred ca ar fi problema cum detecteaza LM-ul scurt la iesire . Tensiunea la iesire 317 la SC ar fi de 1.2Vcc deci Ui-Uo=40-1.2=38.8Vcc la tensiunea asta Io este limitat la aprox 0.4A. Daca consideram ca un 2N are beta de aprox 50 rezulta un Ic=20A care depaseste Ic maxim de 15A si s-ar arde , daca insa are beta 20, avem Ic=8A si deci nu ar pati nimic . Ceilalti parametri sunt in limite ( Uce max si Ib max) . Sper sa nu fi gresit rationamentul si daca am gresit corectati-ma!Voi face niste teste si va spun daca iese fum Link spre comentariu
Dj Alex Postat Noiembrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 in acesata schema sa mai adaugat 1 tranzistor BC547 sau 2N2222 chiar langa potentiometru , iar sittul de unde am luat schema zice ca acum are protectie la scurtcircuit Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 in acesata schema sa mai adaugat 1 tranzistor BC547 sau 2N2222 chiar langa potentiometru , iar sittul de unde am luat schema zice ca acum are protectie la scurtcircuit Deci este o reactie negativa pentru imbunatatirea stabilizarii tensiunii de iesire nu protectie la scurtcircuit . Link spre comentariu
Dj Alex Postat Noiembrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 mai am o intrebare mia zis cineva ca daca pun in loc de R9 un potentiometru de 4W si 50 ohm as putea sa regez amperajul , ii adevarat ? Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 mai am o intrebare mia zis cineva ca daca pun in loc de R9 un potentiometru de 4W si 50 ohm as putea sa regez amperajul , ii adevarat ? Se poate regla curentul debitat de sursa in sensul reducerii acestuia, dar va scadea si tensiunea maxima de iesire pentru ca si pe respectiva rezistenta va cadea o tensiune . Poti renunta fara grija la aceasta. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 as putea sa regez amperajulPentru a regla amperajul(limitare) aveti nevoie de un element de sezizare a curentului,in mod uzual,o rezistenta serie cu sarcina,la capetele careia apare o tensiune proportionala cu marimea curentului,tensiune ce poate fi folosita pentru comanda limitarii. Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Nu cred ca ar fi problema cum detecteaza LM-ul scurt la iesire . Tensiunea la iesire 317 la SC ar fi de 1.2Vcc deci Ui-Uo=40-1.2=38.8Vcc la tensiunea asta Io este limitat la aprox 0.4A. Daca consideram ca un 2N are beta de aprox 50 rezulta un Ic=20A care depaseste Ic maxim de 15A si s-ar arde , daca insa are beta 20, avem Ic=8A si deci nu ar pati nimic . Ceilalti parametri sunt in limite ( Uce max si Ib max) . Sper sa nu fi gresit rationamentul si daca am gresit corectati-ma!Voi face niste teste si va spun daca iese fum Later edit: Am luat cazul cel mai defavorabil mai sus respectiv cu un singur tranzistor de putere. Cu 4 buc curentii se impart in mod egal ( ideal ) deci n-ar trebui sa se arda nicicum.Daca vedeti fum dinspre Constanta inseamna ca am gresit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum