Vizitator siLviu_s27 Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Salut! Am un athlon 64 x2 4000+ la 2,1 ghz p o placa d baza gigabyte ma770us3 si o sursa low profile de 404w. L-am dus pana la 2,8 ghz si cand am intrat in far cry 2 mi-a dat blue screen! De ce? Sursa sau procesorul? Acum il tin in 2,4 ghz. In 2,6 ghz, cand am intrat in joc s-a blocat!(fara blue screen) Multumesc! Link spre comentariu
MifTy Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 ... dac? te apuci de overclockuri, cred ?i eu c? te pasc asemenea faze!!!...pe vremea când merita s? te strofoci cu OC-ul, trebuia s? fac cam a?a:- ventilator custom, mai puternic ca cel "stock". chit c? pe acea vreme nu prea veneau proacele cu coolere în cutie...- past? siliconic? la greu (nu foarte mult?, totu?i, s? nu faci minuni dac? se scurge pe placa de baz?)- reconfigur?ri în bios. mai ales la agp rate, ?i la timpii de acces la rami! acum nush dac? se mai aplic? treaba asta ?i la pciexpress ?i ddr2.- ridicarea u?oar? a vcore-ului... mai ales la amd-uri. se f?cea tot din bios, dac? te l?sa s-o setezi manual, ?i nu toate bioasele te l?sau/aveau op?iunea asta!!!- OC-ul nu se face m?rind brusc frecven?a de tact cu tren?pe mhz, ci în pa?i mici, verificând stabilitatea sistemului, ?i mai ales temperatura procului, a ramilor, a chipsetului video... ?i dac? e totul ok, mai m?re?ti ni?el, pân? la primul BSOD, sau primele piuieli ale sistemului dup? reboot...sincer, la ora actual? consider c? merit? mai degrab? s? faci upgrade la placa video sau la rami decât s? te complici cu overclockuri... alea meritau f?cute pe vremea când proacele nu dep??eau 1 ghz frecven?? de tact... de atunci, performan?a sistemului e mai degrab? dependent? de calitatea ramilor ?i a pl?cii video, ?i de când cu joacele care se instaleaz? pe 10-20 sau mai mul?i giga de spa?iu pe hard, de viteza hdd-ului... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum