vasile doru Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 Salut! Am incercat sa programez un PIC16F628 la care pinul MCLR sa-l utilizez ca pin de I/O, dar nu merge, tot functia de MCLR o are. Asa am incercat:pragma target fuses 0b_11_1111_0000_0001. ......pin_a5_direction = output.....Stiti alta metoda sau trebuie sa mai programez ceva?Merci. Link spre comentariu
cirip Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 Poti sa citesti CONFIG-ul ca sa vezi ca intr-adevar s-a programat ceea ce intentionai sa se programeze?Cirip Link spre comentariu
vasile doru Postat Mai 25, 2005 Autor Partajează Postat Mai 25, 2005 Acum nu pot sa-l citesc. dar daca s-a programat corect ar trebui sa mearga fara alte modificari in program. Se poate ca CONFIG-ul sa nu se programeze cum trebuie? Ce as putea face. Merci. Link spre comentariu
sofian Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 cred ca l-ai programat corect.sfatul meu e sa nu mai folosesti ecuatii binare ptr fuse foloseste definiti (MCLR_OFF,CP_ON etc)MCLR este numai pin de intrare la orice PIC,iesire nu se poate datorita ce este folosit la programare si se aplica 12,5V pe elciteste in datasheet despre el Link spre comentariu
sifor Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 Asa e ! Sofian are dreptate ! Pinul MCLR nu poate fi iesire ! Poate fi doar intrare ! Ai gresit ceva la fuses ! Eu am folosit MCLR ca input si merge fara probleme !Don Mario Link spre comentariu
cirip Postat Mai 26, 2005 Partajează Postat Mai 26, 2005 daca s-a programat corect ar trebui sa meargadaca si cu parca erau intr-o barca... Nu merge, deci orice este posibil.Ce as putea face.Sa verifici, macar in locatia CONFIG daca ceea ce s-a programat este ceea ce ai dorit sa se programeze. Presupunand ca "totul e in regula" nu ai cum sa vezi care e problema de fapt.Cirip Link spre comentariu
vasile doru Postat Mai 26, 2005 Autor Partajează Postat Mai 26, 2005 Config-ul s-a programat corect. Am sa incerc sa-l folosesc ca intrare. am simulat in proteus si acolo totul era ok, merge si ca iesire. Link spre comentariu
sifor Postat Mai 27, 2005 Partajează Postat Mai 27, 2005 Cum sa mearga in Proteus, MCLR-ul ca iesire ? Cind nu merge din chip ca iesire ! Adica de la mama lui,din fabrica ! E un bug din Proteus. Citeste cu atentie in datasheet si o sa vezi ca NU SE POATE SA MEARGA DECIT CA INTRARE !Don Mario Link spre comentariu
vasile doru Postat Iunie 2, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2005 Aveti dreptate! MCLR nu poate fi setat ca iesire. Ca intrare merge perfect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum