Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

open baffle Saba+Eminence

arcgotic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 115
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• arcgotic

27

• ahegyes

19

• Yoshiro

14

• saptemari

10

Top autori în acest subiect

@bzfcocon Am studiat T-bass, vreau sa il fac. Intrebare: ai folosit valorile din primul post al linkului ce l-ai postat?Traf am doar 0.15.30V si putere mica, 200w, pentru test sper sa fie ok... Merci!

Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon

Trebuie sa experimentezi un pic(mail mult) cu valorile.Eu pentru Alpha 15A am : 1000uF + 4.7 Ohm in serie si 6.8 mH + 1ohm in serie (ca in circuit).Tu pentru Beta 15 s-ar putea sa nimeresti la fix cu 1ohm in serie cu 1000 uF. Rezistenta in serie cu condensatorul determina atenuarea si Q-ul in zona Fs -> ~100Hz (cu cat e mai mica, cu atat atenuarea e mai mare si Q la fel). Cea in serie cu bobina determina gain-ul semnalului sub Fs.Traful trebuie sa fie toroidal. Eu am tot 200W si ajung pentru auditii normale si Alpha 15A (ideea e sa nu se satureze)WARNING: circuitul necesita un amplificator capabil sa piloteze impendante mici. Asta nu inseamna neaparat monstri de putere foarte mare, dar trebuie sa fie macar rated ca stabil in 4 ohm. La mine e un "batran" HK 620 de 2x50 W care isi face treaba foarte bine. HTHLiviu

Link spre comentariu

Merci mult de info. Nu am toroidal din pacate, sa iau banii luna asta si incerc sa cumpar unul. Money money... si vin sarbatorile :)De curiozitate, cum ai cross-uit media si Neo? 1st order ? la ce frecventa? Merci!

Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon

2nd order acustic (LR2) la cca 4khz. Cu Neo3 pdr in dipol e destul de tricky de lucrat din cauza raspunsului crescator in frecventa specific atunci cand e scos capacul din spate. Initial am incercat 1st order@5khz -adica de fapt un fel de supertweeter, dar varianta actuala suna mai bine si profita de califatile acestuimagnetostat excelent.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ca sa nu deschid un topic nou scriu aici despre o frumoasa reusita a lui saptemari, in colaborare cu fcon:

Open baffle cu - tweeter greencones Saba 1670-DU-20, medie Isophone (nu retin numele) si woofer Eminence Alpha 15A.

Sunet echilibrat, precis, bass scurt.

Am folosit la auditie si tunning, un cdplayer Rotel cu TDA 1541A, amplificator pe lampa SE 6p14p+6n1p (trioda) si boxele mentionate.

Sper sa apara si pozele proiectului.

Felicitari! Un proiect cu inceput timid, (aproape) finalizat, cu un rezultat excelent!

Link spre comentariu

Salutari tuturor!Multumesc lui Liviu si lui Victor ca m-au onorat cu prezenta. Auditia a fost programata intr-un timp foarte scurt, astfel ca nu am putut sa organizez o intalnire mai larga.Cu siguranta va exista o intalnire cu mai multi colegi, dar intr-o sambata.Ma bucur ca sunetul incintelor a placut lui Liviu si lui Victor si le multumesc pentru ajutorul dat la ajustarea filtrelor, precum si pentru ideile si opiniile exprimate.Bineinteles ca ii multumesc domnului Florin care m-a sfatuit si mi-a acordat un mare ajutor la constructia incintelor, chiar lucrand impreuna.

Link spre comentariu

Bravo! Felicitari! :aplauze suna bine open baffle :)poze ai? cum le-ai pozitionat?

Salutari,Multumesc din nou pentru aprecieri.Incintele nu sunt, din pacate, finalizate. Spun asta in sensul ca sunt functionale, dar nu sunt lacuite/vopsite.Si cred ca vor mai ramane un timp asa. Vremea este rea si nu am un spatiu interior unde sa imi fac de lucru cu ele.Sunt pozitionate in colturi. Cand le folosesc, le departez de perete si le orientez cum trebuie.Stiu ca ai ales o solutie inedita (si foarte apreciata) cu design-ul incintelor si m-ar bucura niste sfaturi/imagini. Cele vechi, daca au fost, s-au pierdut de pe forum. Eu ma gandesc sa le vopsesc in alb. Ar parea ca ocupa mai putin loc.Doua fotografii: http://i39.tinypic.com/14j68md.jpg http://i44.tinypic.com/2nvvww7.jpgInaltimea este de 120 cm; sunt mai putin inalte decat incintele lui Florin, dar se pare ca le-am nimerit.Acum functioneaza nu cu twetere-le Monacor, ci cu Saba; imi plac mai mult, e o chestiune de gust. Asta inseamna ca trebuie sa decupez MDF-ul din nou, pentru difuzorul Saba.Difuzoarele de medii sunt Isophon 1826/19/90. Datele le gasiti aici http://www.lup-berlin.de/archiv/Katalog/index.htmlAu 4,5 ohmi!! Ciudat, nu?OB-urile tale sunt cu Saba si pentru medii si pentru inalte, nu? Si amplificarea este aceea cu EL84, sau ai trecut la altceva?O zi frumoasa tuturor!
Link spre comentariu

Ale mele sunt cu Eminence Beta 15, medii si inalte Saba. Cea mai buna pozitionare la mine e pe lungul camerei, lipite de peretele lateral si la 1.2m de peretele din spatele lor. Sweet spot e undeva la 1/3 din lungimea camerei fata de peretele din spatele ascultatorului. Acum sunt bi-amplificate, medile si inaltele cu SE cu 6n6p, si basul cu un kit de 120w cu finali toshiba 2SC5200/2SA1943. Crossover activ in PC, cu ceva software pus in winamp. Nu e solutia finala dar m-am apucat de facut panouri de vata minerala si vad dupa cum suna. Camera conteaza foarte foarte mult, aveam o canapea ce ma incurca si am dus-o in alta camera si s-a dus naibii urma de bas adunat ce era... asa ca acum fac room treatment si dupa mai masuram si vedem.Nu mai am poze cu incintele pictate, le-a pictat o prietena cu ce am vrut eu si cu ce a vrut ea, cu Stevie Ray Vaughan, tipa din Betty Blue, lupi, si dinastea :) Pictat cu acrilic, si dat cu lac dupa.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Dupa cateva zile de foobar2000 cu xo activ, pe o placa de sunet 7.1 onboard cu ALC889, pot spune ca foobar este peste winamp cu mult.

Folosesc 2way crossover de aici http://www.aedio.co.jp/download/index_e.html

Foloseste cineva foobar+ DigitalRoomCorrection ? Sunt curios de rezultate, cum suna dupa ce se aplica filtrele.

Revin cu detalii cand am instalat si filtrele de DRC.

Link spre comentariu

Salut,Eu am filtre clasice pe care le-am tot incercat.Cea mai recenta modificare a fost sa inlocuiesc bobinele home-made cu unele Mundorf air core.Bobinele Mundorf trebuia sa aiba 1,8 mH dar au doar 1,45 mH.Asadar, masurati bobinele...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut,Eu am filtre clasice pe care le-am tot incercat.Cea mai recenta modificare a fost sa inlocuiesc bobinele home-made cu unele Mundorf air core.Bobinele Mundorf trebuia sa aiba 1,8 mH dar au doar 1,45 mH.Asadar, masurati bobinele...

S-a dovedit a fi o problema la aparatul cu care eu am masurat. Deci am spus o prostie, bobina are FIX 1,8 mH.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări