Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

open baffle Saba+Eminence

arcgotic

Postări Recomandate

Da, parerea mea e personala si nu inseamna ca nu poate fi discutata cum la fel nu e strict pentru tine. Parerile mi le-am format testand si lucrand nu citind pe un blog.Raspunsul tau imi aminteste de stilul unui alt mare meserias de pe forumul hi-fi si multimedia care se semneaza cu numele unui mare explorator. Aceeasi mishtocareala fara substanta. Daca nu ai inteles sa-ti spun mai raspicat: Parerea ta era mai interesanta decat a lui Troels sau Zaph. Pacat ca nu ai o parere! Daca Zaph va zice ca scanspeak e naspa iti vei arunca usher-ele?... daca intelegi ce vreau sa spun...Imi pare rau dar nu intru pe forum pentru concurs de imagine, asa ca ma tem ca te voi ignora cum au facut si ceilalti colegi care probabil te stiu mai bine decat mine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 115
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• arcgotic

27

• ahegyes

19

• Yoshiro

14

• saptemari

10

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...
Vizitator titone

mai fratilor terminati cu certurile. boxele deschise se fac doar prin incercari sau prin copierea exacta a unora care v-au placut. nu exista model matematic asa ca formulele lipsesc. vedeti cum lucreaza Linkwitz care e recunoscut ca tatic. si pentru cei care mai cred ca sirmele au "sunet" raspunsul este DA dar numai daca le au infipte in cap.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Unpic de noutati.

Cautand o solutie crossover activ, am dat intamplator peste pagina unuia ce a testat mai multe crossovere active.

Cititi aici http://redspade-audio.blogspot.com/2010 ... tions.html

Vedeti ultimul testat Frequency Allocator at Thuneau.com.

Si de aici incepe distractia :d

Pas 1.Am instalat versiunea demo a Frequency Allocator.

Ascult muzica pe PC si CD. De pe PC, din placa de 2lei dar care e multicanal, nu pot rula Frequency Allocator pentru ca nu e ASIO compatible.

__

Pas2. Ca sa pot face Frequency Allocator sa functioneze, trebuie placa de sunet cu functii ASIO. Daca nu ai ASIO, instalezi ASIO4All :)

Deci ASIO4all, google it si il gasiti. Asta face o punte intre driverele generice de windows si hardware-ul placii de sunet, si emuleaza practic functii ASIO a placilor performante de sunet. Mai multe cititi aici http://www.head-fi.org/t/221237/asio4all-explanation

__

Pas 3 .

Dupa asta am instalat ultimul winamp ce l-am gasit pe net. Daca ai winamp 5 sau mai nou e ok. Nu mai trebuie instalat alt winamp.

__

Pas4

Dupa care instalezi de aici http://www.thuneau.com/forum/viewtopic.php?t= acel wrapper, care permite folosirea softului de mai sus in Winamp.

In WINAMP, la output, setezi ASIO. Si te intreaba el de un .dll , i-l dai pe cel unde ai instalat Frequency Allocator (pas1)

Va aparea fereastra softului Frequency Allocator unde mapezi iesirile la iesirile placii audio si ! Bingo!

In acest moment ascult la 2 amplifuri, si ma joc cu frecventele de taiere, EQ, phase delay si alte nebuneli ce are softul asta. E genial! I love internet! Cea mai tare inventie internetul!

Si poze cu setarile cum sunt la mine ca sa fie output pe 4 canale.

http://img440.imageshack.us/img440/7661/94626471.jpg

http://img215.imageshack.us/img215/9752/59430629.jpg

http://img849.imageshack.us/img849/2668/60441758.jpg

Spor la treaba!

Link spre comentariu

Am apucat sa ma joc unpic cu frecvente de taiere, eq, ce sa zic..... Este genial acest soft.Am schimbat filtrul medii-inalte, am pus ce am avut, l-am facut de ordin 1, cel mai simplu, bobina 0.39mh pe medii si condensator de 22uF pe inalte.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Imi place ghidul tau. Eu am folosit 2 EQ profesionale, Behringer sa ma lamuresc cu anumite aspecte legate de frecventele de taiere si ordinul filtrului http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=56404&hilit=behringer&start=45#p826403. Nu stiam ca exista si soft pentru asa ceva. Am sa testez si eu aplicatia. Nu merge Foobar si Asio4all? Winampul nu prea este "audiofil".

Am facut un tutorial aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=26&t=96980&start=15#p888475 poate iti este de folos.

Link spre comentariu

Eu cu winamp si asio4all il folosesc, cu pluginul Thuneau Allocator pt Winamp.

Ce sa zic, cred ca avantajele sunt foarte mari, acum citesc de Linkwitz transform, si cum sa pun low shelf filter pe zona critica 40hz, si, dupa cateva teste, pot sa zic ca e altceva, imi place cum suna basul.

Din pacate placa de sunet e una ALC 7.1 si sunetul este departe de cel de CDplayer de exemplu, dar pentru testele de taiere e buna si asta.

---

Am facut si un microfon de masura din capsula Panasonic cum explica Linkwitz, si o sa postez ceva masurari cand pot, azinoapte la 2 nu am vrut sa omor vecinii cu calibrari si sweep-uri :))

---

Tot diy, am cumparat cablu coaxial RG213, costa 3RON metrul, nu am cu ce sa il compar, dar am citit de el aici,

http://redspade-audio.blogspot.com/2010 ... ables.html

si la 3RON metrul e ok.

Spor!

Link spre comentariu

Catalin C. incercase un speaker conector cu cablu litat de 0.25 rasucite cite 2 cu bormasina, cite 2 perechi pentru fiecare incinta, + si - dupa rasucire trase prin manson textil. Dupa masurare cablu are inductanta si capacitate mai mici. De asemenea fcon, mai demult, utilizase cablu UTP, 2 perechi pe - si 2 perechi pe +, cu rezultate bune. Eu am folosit si cablu pentru subwoofere auto de 4 mm OFC. Daca vrei sa experimentezi si observi sau masori ceva diferente sa ne spui. Nu am incercat RG213U.Ca interconect mai merge RG59U (75 ohmi) si RG58U (50 ohmi).

Link spre comentariu

...De asemenea fcon, mai demult, utilizase cablu UTP, 2 perechi pe - si 2 perechi pe +, cu rezultate bune....

... si le folosesc in continuare (2 x 1,5 m pe canal)! Chiar aseara le-am pus pe o clona Quad 405 + preamp pe lampi + boxe Yamaha si am sculat din somn pe toti ai casei si cativa de prin vecini...Faceti-va o pereche de astfel de cabluri! Nu va costa mai nimic si se impaca si cu teoria, fiecare fir din cele 8 ale cablului avand sub 0,8 mm, astfel incat este putin probabil sa se manifeste efectul pelicular (creşterea densităţii de curent în straturile superficiale, in functie de frecventa), iar manunchiul de 8 fire asigura si o sectiune buna...Daca va este nu-stiu-cum, din cauza hi-end-istilor/electronistilor fundamentalisti/boxe-rilor, care v-ar lua in ras, faceti cablurile, dar nu spuneti la nimeni... :rade:
Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon

@Arcgotic, cateva sfaturi si remarci pentru proiectul tau de la un ascultator de OB multumit care nu mai vrea altceva:

- neaparat bi-amping pe bass. Eu am OB pe 3 cai cu Alpha 15-A, 8x Visaton FRS8(da, 8 bucati!) si BGR Neo 3PDR ca dipol pe inalte. Crossover activ intre bas si restul, pasiv intre medii inalte

- incearca T-Bass. It really works. http://www.diyaudio.com/forums/full-ran ... ivers.html

- Obtinerea unui sunet corect din OB ia mult timp si este foarte dependenta de camera (care trebuie sa fie in general mare). Iti trebuie masuratori, dar mie mi-au trebuie aproape 2 ani - nu exagerez! - sa ajung la un crossover care sa sune asa cum vreau eu. Deci, cu rabdare - si urechi ! Masuratorile sunt semnificatic mai dificil de interpretat corect la OB, din cauza interactiunii mult mai puternice cu camera.

Cred ca un miniDSP e de asemenea o idee buna.

Liviu

Link spre comentariu

@bzfcoconMerci de informatie, am citit si eu de T-Bass, dar practic daca iau minidsp nu obtin acelasi lucru?Sau T-Bass are avantaj asupra solutiei minidsp+software?Am vazut ca ai scris pe diyaudio de Y Open Baffle. In ce tip de incinta asculti acum Alpha 15?Merci!

Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon

@bzfcoconMerci de informatie, am citit si eu de T-Bass, dar practic daca iau minidsp nu obtin acelasi lucru?Sau T-Bass are avantaj asupra solutiei minidsp+software?

E mai complicat. Daca citesti atent discutiile, exista 2 tabere: cea care sustine ca nu poti obtine acelasi efect folosind egalizare (decat poate cu filtre FIR!), deoarece circuitul are un comportament in faza care nu poate fi replicat cu un circuit echivalent, si cea care sustine ca poti (dar nu propune si un circuit echivalent).De asemenea, raspunsul tranzitoriu este imbunatatit cu T-Bass (mai exact, e vorba de "sine burst response", pe site-ul lui Linkwitz gasesti niste exemple ). Din nou, adversarii sustin ca raspunsul tranzitoriu al unui sistem liniar este, conform teoriei, complet determinat de raspunsul in impuls, care este la randul lui 100% determinat de cel in frecventa. Deci un circuit echivalent care ar determina acelasi raspuns in frecventa ar trebui sa dea aceclasi rezultat.Insa nu trebuie uitat ca un difuzor (mai ales de bas) este un device care functioneaza in curent, nu in tensiune, iar relatia curent/tensiune aplicata la borne nu este echivalenta unui sistem 100% liniar. T-bass adreseaza exact acest aspect, intervenind in interactiunea in curent intre amplificator ca sursa ideala de tensiune si difuzor, ca device care functioneaza in curent. De aceea nu poti obtine un efect similar folosind doar egalizare, lucru demonstrat si de "sine burst" response.Eu recunosc ca la un moment dat am renuntat sa urmaresc disputele academice si am construit circuitul, inlocuind shelving low pass-ul de 6db/Octava anterior. Trebuie sa recunosc ca am fost convins de diferente, chiar daca am obtinut acelasi raspuns in frecventa.La modul general: T-Bass si miniDSP pot fi folosite complementar. POti folosi T-Bass pentru a obtine un raspuns tranzient bun si DSP pentru crossover si eventuale ajustari suplimentare.

Am vazut ca ai scris pe diyaudio de Y Open Baffle. In ce tip de incinta asculti acum Alpha 15?Merci!

De-a lungul timpului, am tot scurtat frame-urile Y :) Acum sunt niste Y-uri foarte plate (cam 25 cm adancime), de fapt sunt niste V-uri taiate.Liviu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări